Έσκισαν τα ιμάτια τους, αλλά δεν έχουν πλάνο για την επόμενη μέρα στις Φυλακές

Ακυβέρνητο καράβι από την αρχή του έτους παραμένουν οι Κεντρικές Φυλακές, αφού με άδεια ασθενείας βρίσκεται και η Υποδιευθύντρια του Τμήματος που αναπληρούσε την Άννα Αριστοτέλους τον τελευταίο ενάμιση μήνα, με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή να έχει δημιουργηθεί ένα κενό στην πυραμίδα της Διεύθυνσης, αφού δεν υπάρχει ανώτερο στέλεχος με κατάρτιση σε επιχειρησιακά ζητήματα, ώστε να δίνει τις ανάλογες οδηγίες. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ακέφαλες πλέον οι Φυλακές-Άφαντοι οι αντικαταστάτες, δεν μετακινούν τη Διεύθυνση

Μετά την απόφαση της Νομικής Υπηρεσίας να μην διώξει τον τέως Διοικητή της ΥΚΑΝ, παρά το γεγονός πως σε βάρος του προέκυψαν ποινικά αδικήματα, Άννα Αριστοτέλους και Αθηνά Δημητρίου ζήτησαν μετακίνηση τους στην Ελεγκτική Υπηρεσία, αφού όπως υποδεικνύεται στις επιστολές που απέστειλε ο δικηγόρος Αλέξανδρος Κληρίδης, προκύπτουν ζητήματα με την ασφάλεια τους, δεδομένου πως η Νομική Υπηρεσία αποφάσισε για λόγους δημόσιου συμφέροντος να νομιμοποιήσει την συνομωσία του Μιχάλη Κατσουνωτού με τον βαρυποινίτη, δίνοντας το έναυσμα στους επόμενους.

Από τις 23 Δεκεμβρίου 2022, οπότε αποστάλθηκε η επιστολή, το Υπουργείο Δικαιοσύνης βρίσκεται στο ίδιο σημείο, αφού μέχρι στιγμής δεν έγινε κατορθωτό να βρεθούν οι αντικαταστάτες της Διεύθυνσης, καθώς όσοι προσεγγίστηκαν απάντησαν αρνητικά, με την Στέφη Δράκου, θέλοντας να διασκεδάσει τις εντυπώσεις και απαντώντας στα περί ακέφαλες οι Φυλακές, να αναφέρει πως η Αθηνά Δημητρίου, εκτελεί χρέη αναπληρώτριας Διευθύντριας.

Ωστόσο, από την αρχή του νέου έτους, εκτός βρίσκεται και η κ. Δημητρίου και άγνωστο τι μέλλει γενέσθαι από εδώ και πέρα και ποιες είναι οι προθέσεις της υπουργού Δικαιοσύνης, η οποία βαρύνεται με την ευθύνη να βρει λύση μέχρι την ανακήρυξη της επόμενης Κυβέρνησης, αφού πρόκειται για ένα νευραλγικό Τμήμα με πολλά μέτωπα, που δεν μπορεί να παραμείνει ακέφαλο, καθώς ανά πάσα στιγμή μπορεί να προκύψει οποιοδήποτε επιχειρησιακό ζήτημα και να πρέπει να δοθούν οι ανάλογες οδηγίες. Όπως για παράδειγμα έγινε στην περίπτωση του υπόδικου για απόπειρα φόνου που μεταφέρθηκε με διάταγμα στην Αθαλάσσα, ωστόσο δεν δόθηκαν οδηγίες για φρούρηση του, είτε από δεσμοφύλακες είτε να ζητηθεί η συνδρομή της Αστυνομίας, με αποτέλεσμα να αποδράσει. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Κρατείτο για απόπειρα φόνου κατά της συζύγου του ο Στυλιανίδης που απέδρασε-Δεν λήφθηκαν μέτρα ασφαλείας

Από τις κινήσεις της Στέφης Δράκου, διαπιστώνει κανείς πως ενδεχομένως να θέλει να κερδίσει χρόνο ώστε η καυτή πατάτα να πάει στον διάδοχο της, ενώ φαίνεται να μην υπήρχε πλάνο στο σενάριο που η Διεύθυνση ζητούσε να μετακινηθεί σε άλλη υπηρεσία, δεδομένης της μη δίωξης του Μιχάλη Κατσουνωτού. Σε διαφορετική περίπτωση, θα ήταν θέμα ημερών να ανακοινωθεί η νέα Διεύθυνση και να γίνει αποδεκτό το αίτημα της Άννας Αριστοτέλους και Αθηνάς Δημητρίου.  

Αντί αυτού, η Στέφη Δράκου, λόγω της απουσίας της Αριστοτέλους, διόρισε αναπληρώτρια την κ. Δημητρίου, ενώ δήλωσε πως «σε ότι αφορά το αίτημα για απόσπαση που στάλθηκε στο Υπουργείο μας την Παρασκευή 23/12/2022 μέσω μακροσκελούς επιστολής, αυτό μελετάτε στο πλαίσιο των διαδικασιών που προβλέπονται από τους σχετικούς κανονισμούς και με την επάνοδο της κ. Αριστοτέλους στα καθήκοντα της, θα γίνει συνάντηση ώστε να αποφασιστούν τα επόμενα βήματα. Μέχρι την τελική έκβαση του αιτήματος, η κ. Αριστοτέλους και η κ. Δημητρίου παραμένουν στις θέσεις και τα καθήκοντά τους».

Δηλαδή, η κ. Δράκου έδειξε με αυτή τη δήλωση πως το Υπουργείο δεν ήταν έτοιμο να αντιδράσει σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, παρά το γεγονός πως από τη μια ήταν αναμενόμενο μετά τη μη δίωξη του Κατσουνωτού, και από την άλλη, δεδομένου του πολεμικού κλίματος που στήθηκε σε βάρος της Διεύθυνσης από συγκεκριμένες κατευθύνσεις, λίγο πολύ γνωστές σε όλους, μετά τις καταγγελίες της κατά του τέως Διοικητή, τις οποίες κάποιοι δεν ήθελαν εξαρχής.

Τα όσα ακολούθησαν, αντιμετωπίστηκαν με καχυποψία από τους περισσότερους, αφού συγκυριακά ήρθαν στο προσκήνιο διάφορα ζητήματα και ακολούθησαν αλλεπάλληλες έρευνες, με τις Φυλακές να παρουσιάζονται οι χειρότερες, με τους εμπλεκόμενους αρμοδίους να ακυρώνουν τις ευρωπαϊκές εκθέσεις και να ισοπεδώνουν ολόκληρο το έργο, ενώ στην ουσία έδειχναν την παρούσα Διεύθυνση ως πρόβλημα.

Δεδομένου αυτού, και των πιέσεων που δέχθηκε η Διεύθυνση, τόσο δημόσια όσο και παρασκηνιακά, από Υπουργείο Δικαιοσύνης, Αστυνομία και Γενική Εισαγγελία, θα ανέμενε κανείς πως η μετακίνηση της σε άλλη υπηρεσία θα γινόταν με συνοπτικές διαδικασίες. Εντούτοις συμβαίνει το αντίθετο, γεγονός που μπορεί να χαρακτηριστεί και ως οξύμωρο, αφού όσοι έσκιζαν τα ιμάτια τους, ο κάθε ένας από την θέση του, δεν βρήκαν λύση για την επόμενη ημέρα, αλλά κρατάνε το «πρόβλημα» με το ζόρι μέχρι νεωτέρας.

Αυτό από μόνο του δείχνει την προχειρότητα της αντιμετώπισης της κατάστασης που δημιούργησαν, εκτός και αν έχουν δίκαιο οι πιο καχύποπτοι που θεωρούν πως το όλο σκηνικό, με τις αλλεπάλληλες έρευνες και κατηγορίες, δημιουργήθηκε επί σκοπού και η αυλαία πέφτει με την μη δίωξη του Μιχάλη Κατσουνωτού. Σε διαφορετική περίπτωση, εύλογα διερωτάται κάποιος, γιατί ουδείς σήμερα δεν ασχολείται με το γεγονός ότι η εταιρεία που θα έπρεπε να αναβαθμίσει το σύστημα για την απενεργοποίηση κινητών τηλεφώνων, ζητά διαδοχικές παρατάσεις και ενώ έπρεπε να ολοκληρωθεί το έργο από τον περασμένο Αύγουστο, όπως διαμήνυε ο ίδιος υπουργός Μεταφορών και η υπουργός Δικαιοσύνης, μέχρι σήμερα κάτι τέτοιο δεν συνέβη και ουδείς γνωρίζει πότε τελικά θα ολοκληρωθεί το έργο. Εκτός και αν πρόβλημα με την μη αναβάθμιση του συστήματος, επιλύθηκε και αυτό με την μη δίωξη του Καταουνωτου όπως και οποιοδήποτε άλλο ζήτημα. 

Το μόνο σίγουρο, και εύκολα μπορεί να το διαπιστώσει κάποιος, πως η κινητοποίηση γύρω από τις Φυλακές, δεν είναι η ίδια πριν την απόφαση για μη δίωξη του Μιχάλη Κατσουνωτού. Ωστόσο, ενδεχομένως να παρουσιαστεί ως άλλοθι η σύσκεψη που αναμενόταν να γίνει, εντούτοις πρωτίστως θα πρέπει να υπάρχει Διεύθυνση για την εύρυθμη λειτουργία του Τμήματος, γιατί σε περίπτωση οποιοδήποτε περιστατικού, τότε στην παρούσα φάση, οι ευθύνες βαραίνουν άλλους.   

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αυτά είναι τα ευρήματα Αιμιλιανίδη για Κατσουνωτό-Προσωπικό μένος, δόξα, ενέργειες ράμπο

Δειτε Επισης

Καταγγέλλει μαζική θανάτωση γάτων από ανθρώπινο χέρι το Κίνημα Οικολόγων
Ζητούν απαντήσεις από Ζαννέτο ΑΚΕΛ και ΔΗΚΟ-«Προκύπτουν σοβαρά ηθικά ζητήματα»
Βάζει safe pass στην οικοδομική βιομηχανία ο Παναγιώτου-Υποχρεωτική η εκπαίδευση για ασφάλεια και υγεία
Απέσυρε την υποψηφιότητα του για την αντιδημαρχία Ύψωνα ο Στυλιανού-Το παρασκήνιο
Η τοποθέτηση της Κυβέρνησης μετά τις πιέσεις Νασράλα σε ΕΕ-«Βρισκόμαστε σε επαφή με τις αρχές του Λιβάνου»
Σχέδιο της Χαμάς να δημιουργήσει μυστική βάση στην Τουρκία αποκαλύπτουν οι Times
Ενημερώθηκε από Μητσοτάκη για τη συνάντηση με Ερντογάν ο Πρόεδρος-Μετέφερε την ανάγκη για Τριμερή
Έρευνα Symmetron για Λάρνακα: Επτά μονάδες μπροστά ο Ευαγγελίδης
Δεκατετράχρονος απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του (pic)
Με παρατράγουδα η πρεμιέρα της εξεταστικής περιόδου-Φωνές για γραπτό υπερβολικής δυσκολίας