«Παραδόθηκαν» οι έρευνες για Καμπούρη-Άλυτο μυστήριο η εξαφάνιση μετά την ενέδρα

Άλυτο παραμένει και ενδεχομένως άλυτο να παραμείνει για αρκετό καιρό ακόμη, το μυστήριο γύρω από την εξαφάνιση του 35χρονου Ανδρέα Χρίστου, άλλως Καμπούρης, ο οποίος σύμφωνα με την μαρτυρία ενώπιον των Αρχών, ήταν ο δεύτερος δράστης της απόπειρας φόνου που σημειώθηκε το πρωί της 4 Δεκεμβρίου στην Ορόκλινη, που είχε ως στόχο 42χρονο, ωστόσο τα πυρά τραυμάτισαν και εξάχρονο παιδί. 

Για την υπόθεση παραπέμφθηκε σε δίκη ο 31χρονος, στα ίχνη του οποίου οδηγήθηκαν οι ανακριτές μετά τα αποτελέσματα του DNA στα τεκμήρια που βρέθηκαν σε κοντινή απόσταση από την σκηνή του εγκλήματος, τα οποία αφέθηκαν από τους... άπειρους δράστες στην προσπάθεια τους να διαφύγουν, αφού το σχέδιο τους φαίνεται να χάλασε στη μέση και να πανικοβλήθηκαν, με αποτέλεσμα να αφήσουν πίσω τους ίχνη που έκαναν το έργο της Αστυνομίας ευκολότερο. 

Ο 31χρονος δεν άργησε να ομολογήσει και να παραδεχθεί πως ήταν το πρόσωπο που πάτησε τη σκανδάλη, ενώ κατονόμασε τον Καμπούρη ως το δεύτερο πρόσωπο που βρισκόταν στην ενέδρα, ο οποίος όμως, δύο μέρες μετά την απόπειρα φόνου, εξαφανίστηκε, με τους ανακριτές να μην αποκλείουν πως ενδεχομένως να έπεσε θύμα εγκληματικής ενέργειες, αφού ενδεχομένως κάποιοι να ήθελαν να του κλείσουν το στόμα. Και αυτό διότι, με βάση πάντα την μαρτυρία ενώπιον των Αρχών, αποτελεί πρόσωπο κλειδί, αφού σε αυτόν ανατέθηκε το συμβόλαιο θανάτου από τους ηθικούς αυτουργούς και πιθανόν να γνωρίζει και άλλους εμπλεκόμενους. Εξάλλου, αυτό ισχυρίστηκε και ο 31χρονος, ο οποίος ανέφερε πως μιλούσε μόνο με τον Καμπούρη, με τον οποίο οργάνωσε την εγκληματική ενέργεια, ενώ τον οπλισμό τον παρέλαβαν σε σημείο που αφέθηκε από τρίτο πρόσωπο, κοντά στην οικία του 42χρονου στόχου. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Στο εδώλιο ο 31χρονος για την απόπειρα φόνου στην Ορόκλινη-Αντιμετωπίζει εννέα κατηγορίες

Υπενθυμίζεται, πως για την υπόθεση είχε συλληφθεί επιχειρηματίας, κατόπιν των ισχυρισμών συγγενικών προσώπων του Καμπουρή στους οποίους, όπως ανέφεραν, μίλησαν πριν την εξαφάνιση του, παραδίδοντας τους μάλιστα ένα κινητό τηλέφωνο για να φθάσει στα χέρια της Αστυνομίας, ωστόσο εναντίον του, σύμφωνα με την Αστυνομία, δεν προέκυψαν στοιχεία που να τον δένει με την υπόθεση. 

Παρά τις έρευνες των ανακριτών για εντοπισμό του Καμπούρη, ειδικότερα στην περιοχή όπου βρέθηκε το όχημα που δανείστηκε από την αδελφή του για να μεταβεί «κάπου», όπως της ανέφερε, δεν εντοπίστηκε, ενώ το σενάριο να έπεσε θύμα εγκληματικής ενέργειας, ενισχύθηκε όταν διαπιστώθηκε πως το εν λόγω αυτοκίνητο, επιχειρήθηκε να καεί. Συνεπώς, προκύπτει το ερώτημα γιατί να ήθελε να το κάψει εάν διέφυγε στα κατεχόμενα, σενάριο το οποίο όλο και περισσότερο απομακρύνεται, αφού μέχρι σήμερα ο 35χρονος δεν έδωσε σημεία ζωής. 

Οι ανακριτές της υπόθεσης, εξάντλησαν όλα ενδεχόμενα και διενήργησαν έρευνες σε διάφορα πιθανά σημεία, χωρίς όμως αποτέλεσμα, με την υπόθεση πλέον να παραμένει ανοιχτή στα ράφια των Αρχών, μέχρι νεοτέρας, τόσο σε ότι αφορά την εξαφάνιση του 35χρονου, όσο και για το ποιοι κρύβονται πίσω από την εντολή για την δολοφονία του 42χρονου, που με βάση τα δεδομένα, κάποιοι τον ήθελαν νεκρό. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αποκαλύψεις για την ενέδρα-Πώς εμπλέκουν τον επιχειρηματία, το σχέδιο και η αμοιβή

Πρόκειται για μια υπόθεση που έφερε τεράστιο αναβρασμό στους ανθρώπους της νύχτας στη Λάρνακα, αφού ο τραυματισμός ενός παιδιού, συνεπάγεται με παραβίαση των άγραφων νόμων. Είναι για αυτό το λόγο, που οι Αρχές είχαν τον βάρος για πλήρη εξιχνίαση της υπόθεσης, αφού σε διαφορετική περίπτωση, το σενάριο για αντίποινα και απόδοση Δικαιοσύνης με διαφορετικό τρόπο, είναι ορατό, εξού και η Αστυνομία βρισκόταν και ενδεχομένως να βρίσκεται υπό ατμό, υπό τον φόβο νέου κύκλου αίματος, αφού στην εξίσωση, αυτή την φόρα, μπήκε ένα παιδί, που δεν είχε οποιαδήποτε σχέση. 

Θα πρέπει να σημειωθεί πως τα τελευταία χρόνια η νύχτα της Λάρνακας βρίσκεται γενικότερα σε αναβρασμό λόγω... ανακατατάξεων αλλά και λόγω ορισμένων χειρισμών σε διάφορες υποθέσεις, με αποτέλεσμα να ταράξουν τα άλλοτε ήρεμα νερά της Επαρχίας. Υπενθυμίζεται, πως το 2021, η Επαρχία κατέγραψε δύο δολοφονίες, αυτή του 34χρονου Μάριου Γεωργίου, γνωστός ως «Μαριούθκιας», η ποινή του οποίου (σ.σ για ναρκωτικά) αναστάλθηκε λόγο covid, και αυτή του πεθερού του, Ανδρέα Ευαγγέλου, που διαπράχθηκε λίγους μήνες νωρίτερα, ο οποίος ήταν πατέρας επίσης υπό προστασία μάρτυρα, η ποινή του οποίου (σ.σ ναρκωτικά) αναστάλθηκε και αυτού.  

Και οι δύο δολοφονίες παραμένουν ανεξιχνίαστες, ωστόσο, γυρίζοντας τον χρόνο πίσω, την τελευταία δεκαετία, διαπιστώνει κανείς μια γενικότερη αδυναμία της Αστυνομίας στην εξιχνίαση σοβαρών εγκληματικών ενεργειών, εκτός και αν οι δράστες ήταν πιο «άπειροι», που άφησαν πίσω τους στοιχεία και οδήγησαν τις Αρχές στα ίχνη τους. 

Ενδεικτικό, είναι το γεγονός πως την τελευταία δεκαετία, όλες οι δολοφονίες, στις οποίες ο υπόκοσμος άφησε την σφραγίδα του, είναι ορφανές από ηθικούς αυτουργούς και οι περισσότερες ορφανές και από δράστες. Τα τελευταία χρόνια, ανεξιχνίαστες παραμένουν οι δολοφονίες του Λεόντιου Πογιατζή που διαπράχθηκε το 2021, του Παναγιώτη Καλλιτσιώνη το 2020, του Γκάρυ Μπόρις Χριστοδούλου το 2018, του Άντρου Ροδοθέου και του Κυριάκου Χατζησάββα το 2017, κτλ. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ένα ημερολόγιο δολοφονιών μιας δεκαετίας με... τρύπιες αστυνομικές σελίδες

Δειτε Επισης

Απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του εδώ και δύο μέρες 38χρονος Τούρκος
Ανήλικος απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του-Ζητά πληροφορίες η Αστυνομία
Καταζητούμενοι από την Interpol εντοπίστηκαν στα κατεχόμενα
Τους έπιασαν να οδηγούν αυτοκίνητο στο οποίο τοποθετήθηκε μηχανή κλεμμένου οχήματος
Θεώρησε πως θα έστελνε λανθασμένα μηνύματα στην κοινωνία το Εφετείο εάν ανέστελλε την ποινή του 82χρονου
Επιτέθηκαν σε 26χρονο, του άρπαξαν την τσάντα και τον έριξαν στο έδαφος
Δεκτή από το Εφετείο η έφεση του Γ. Εισαγγελέα για έκδοση Ρωσογερμανού υπηκόου
Λίστα 100 ατόμων με πλαστά πτυχία έδωσε ο Όζερσαϊ στην «αστυνομία»
Στήριξη στον Νίκο Λοϊζίδη από Συμβούλιο Γραμματειακού Προσωπικού ΙΣΟΤΗΤΑΣ
Ποινή φυλάκισης δύο ετών σε 29χρονο για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών