Έκλεισαν υπόθεση κατά αξιωματούχου επικαλούμενοι… λόγους δημοσίου συμφέροντος

Μετά από περίπου τρεις μήνες διερεύνησης, η καταγγελία υφιστάμενου εναντίον προϊστάμενου για επίθεση στην Δημόσια Εταιρεία Φυσικού Αερίου, μπήκε οριστικά στα ράφια των Αρχών, μετά από σχετική απόφαση του Γενικού Εισαγγελέα, όπως αναφέρθηκε στον παραπονούμενο από την Αστυνομία. Μια απόφαση, που έρχεται σε μια περίοδο που η Νομική Υπηρεσία βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα για αποφάσεις που λαμβάνει χωρίς να δίδει εξηγήσεις και την ίδια ώρα, που για τέτοιου είδους αδικήματα που κατήγγειλε ο παραπονούμενος σε βάρος του προϊσταμένου του, διώκονται απλοί πολίτες. Βέβαια, σε αυτή την περίπτωση ο καταγγελλόμενος κατέχει θέση, με την έκβαση της υπόθεσης, να στέλνει για άλλη μια φορά λανθασμένα μηνύματα στους πολίτες.   

Συγκεκριμένα, η καταγγελία που έγινε ενώπιον των Αρχών τον περασμένο Σεπτέμβρη, ο παραπονούμενος, που είναι προϊστάμενος στη ΔΕΦΑ, κατήγγειλε κρατικό αξιωματούχο, ο οποίος είναι διευθυντικό στέλεχος, για επίθεση σε βάρος του. 

Η εν λόγω καταγγελία, αφορούσε κατ΄ ισχυρισμό χειροδικία εναντίον του παραπονούμενο από Διευθυντή της ΔΕΦΑ, ο οποίος, χειροδίκησε εναντίον του, ενώ του επιτέθηκε λεκτικά με διάφορους χαρακτηρισμούς. Διάφορους απρεπείς χαρακτηρισμούς, το εν λόγω διευθυντικό στέλεχος, σύμφωνα με την καταγγελία, φέρεται να εκστόμισε και κατά άλλων υπαλλήλων της ΔΕΦΑ. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του REPORTER, η Αστυνομία ενημέρωσε την πλευρά του παραπονούμενου, πως παρά το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια της διερεύνησης της υπόθεσης, φαίνεται να προέκυψαν ποινικά αδικήματα, μετά από τη μελέτη της υπόθεσης από τη Νομική Υπηρεσία, κρίθηκε πιο ορθό να μην προχωρήσει η καταχώρηση της ενώπιον του Δικαστηρίου και να αρχειοθετηθεί. Τουλάχιστον αυτό του αναφέρθηκε από την Αστυνομία, λέγοντας μάλιστα του παραπονούμενου πως οι λόγοι που οδήγησαν τον Γενικό Εισαγγελέα σε αυτή του την απόφαση, άπτονται σε λόγους δημοσίου συμφέροντος. 

Για την απόφαση αυτή του Γενικού Εισαγγελέα, ενημερώθηκαν αυτή την εβδομάδα ο παραπονούμενος και ο δικηγόρος του. Σύμφωνα με τον δικηγόρο του παραπονούμενου, μαζί με τον πελάτη του αναμένεται να εξετάσουν τις επιλογές τους, μεταξύ των οποίων είναι να ζητήσουν εξηγήσεις με επιστολή από τον Γενικό Εισαγγελέα για το σκεπτικό πίσω από την απόφαση του, αλλά και να τους αναλυθούν οι λόγοι δημοσίου συμφέροντος που επικαλείται για τη μη καταχώρηση της υπόθεσης. 

Μάλιστα η πλευρά του παραπονούμενου, αφήνει αιχμές για τον τρόπο που λήφθηκε το μαρτυρικό υλικό από την Αστυνομία, αφού οι καταθέσεις από άλλους υπαλλήλους της ΔΕΦΑ αλλά και αυτόπτες μάρτυρες του περιστατικού της επίθεσης του Διευθυντή εναντίον στελεχών και υπαλλήλων, λήφθηκαν στον χώρο εργασία τους, με τον χώρο των καταθέσεων να χωρίζεται μόνο από ένα γυαλί από το χώρο που βρισκόταν ο υπό καταγγελία διευθυντής. 

Πλέον μετά την τελευταία εξέλιξη η πλευρά του παραπονούμενου μελετά τα επόμενα της βήματα, με το επικρατέστερο σενάριο να αποταθεί σε Ανεξάρτητη Αρχή του κράτους, από την οποία θα ζητά από τη μία διερεύνηση της υπόθεσης και από την άλλη τους λόγους που αυτή έκλεισε, αφού για τέτοιου είδους αδικήματα άλλοι πολίτες διώκονται. 

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με τα γεγονότα της υπόθεσης, το διευθυντικό στέλεχος της ΔΕΦΑ, φέρεται να χτύπησε βίαια τον προϊστάμενο, γρονθοκοπώντας τον στο στήθος και σπρώχνοντάς τον προς τον τοίχο του γραφείου του, όπως ο ίδιος ισχυρίζεται στην κατάθεση του. Προηγήθηκε λεκτική επίθεση από τον αξιωματούχο της ΔΕΦΑ, ο οποίος σύμφωνα με την καταγγελία, εισήλθε στο γραφείο του υφιστάμενου του σαν μαινόμενος ταύρος.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα πάντα με τα όσα κατέθεσε, αφού εισήλθε στο γραφείο του, έκλεισε με δυνατό χτύπημα την πόρτα και έσπευσε να αλλάξει τις ρυθμίσεις του κλιματιστικού. Σε παρατήρηση του καταγγέλλοντα να μην ενοχλεί τον κλιματισμό του γραφείου του, απάντησε πως είναι Διευθυντής και ότι θέλει κάνει. Ακολούθως χτύπησε με δύναμη το χέρι του στο τραπέζι συνεδριάσεων μπροστά σε υπαλλήλους, επαναλαμβάνοντας πως «ότι θέλω κάμνω».

Στη συνέχεια, φέρεται να επιτέθηκε λεκτικά στους άλλους δύο υπαλλήλους της ΔΕΦΑ που ήταν παρόντες με μειωτικούς χαρακτηρισμούς, λέγοντας τους ότι παρασύρονται από τον καταγγέλλοντα, πως δεν έχουν κρίση, ενώ συνέχισε να χτυπά τα χέρια του στο γραφείο, για να τους εκφοβίσει και να κουνάει το δάκτυλο.

Στη συνέχεια, αποχωρώντας και απευθυνόμενος στον καταγγέλλοντα και σε δεύτερο πρόσωπο που ήταν παρόντας, απείλησε πως «εσύ κι εσύ είσαστε τελειωμένοι». Σύμφωνα με την καταγγελία, στη συνέχεια το διευθυντικό στέλεχος χτύπησε τον προϊστάμενο Διαχείρισης Έργων της ΔΕΦΑ και αποχώρησε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Πόλεμος στη ΔΕΦΑ, καταγγελία για μπουνιές και απειλές-«Είσαστε τελειωμένοι»

Δειτε Επισης

Απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του εδώ και δύο μέρες 38χρονος Τούρκος
Ανήλικος απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του-Ζητά πληροφορίες η Αστυνομία
Καταζητούμενοι από την Interpol εντοπίστηκαν στα κατεχόμενα
Τους έπιασαν να οδηγούν αυτοκίνητο στο οποίο τοποθετήθηκε μηχανή κλεμμένου οχήματος
Θεώρησε πως θα έστελνε λανθασμένα μηνύματα στην κοινωνία το Εφετείο εάν ανέστελλε την ποινή του 82χρονου
Επιτέθηκαν σε 26χρονο, του άρπαξαν την τσάντα και τον έριξαν στο έδαφος
Δεκτή από το Εφετείο η έφεση του Γ. Εισαγγελέα για έκδοση Ρωσογερμανού υπηκόου
Λίστα 100 ατόμων με πλαστά πτυχία έδωσε ο Όζερσαϊ στην «αστυνομία»
Στήριξη στον Νίκο Λοϊζίδη από Συμβούλιο Γραμματειακού Προσωπικού ΙΣΟΤΗΤΑΣ
Ποινή φυλάκισης δύο ετών σε 29χρονο για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών