Πόλεμος στη ΔΕΦΑ, καταγγελία για μπουνιές και απειλές-«Είσαστε τελειωμένοι»

Σε σοβαρές καταγγελίες, σε σχέση με την συμπεριφορά διευθυντικού στελέχους της Δημόσιας Επιχείρησης Φυσικού Αερίου (ΔΕΦΑ) προβαίνει προϊστάμενος της Επιχείρησης, ο οποίος έφτασε μέχρι την Αστυνομία για να καταγγείλει επίθεση που δέχθηκε.  

Σύμφωνα με την καταγγελία που βρίσκεται ενώπιον των Αρχών, το Διευθυντικό στέλεχος φέρεται να χειροδίκησε εναντίον του υφιστάμενου του, ενώ του επιτέθηκε λεκτικά με διάφορους χαρακτηρισμούς, που μόνο τιμή δεν αποτελούν για τον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Η υπόθεση καταγγέλθηκε στην Αστυνομία, η οποία άρχισε διερεύνηση, ενώ ήδη κλήθηκαν και έδωσαν κατάθεση τόσο οι εμπλεκόμενοι, όσο και οι αυτόπτες μάρτυρες, υπάλληλοι της ΔΕΦΑ που βρίσκονταν στον συγκεκριμένο χώρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του REPORTER, το διευθυντικό στέλεχος της ΔΕΦΑ, φέρεται να χτύπησε βίαια τον προϊστάμενο, γρονθοκοπώντας τον στο στήθος και σπρώχνοντάς τον προς τον τοίχο του γραφείου του, όπως ο ίδιος ισχυρίζεται στην κατάθεση του. Προηγήθηκε λεκτική επίθεση από τον αξιωματούχο της ΔΕΦΑ, ο οποίος σύμφωνα με την καταγγελία, εισήλθε στο γραφείο του υφιστάμενου του σαν μαινόμενος ταύρος.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα πάντα με τα όσα κατέθεσε, αφού εισήλθε στο γραφείο του, έκλεισε με δυνατό χτύπημα την πόρτα και έσπευσε να αλλάξει τις ρυθμίσεις του κλιματιστικού. Σε παρατήρηση του καταγγέλλοντα να μην ενοχλεί τον κλιματισμό του γραφείου του, απάντησε πως είναι Διευθυντής και ότι θέλει κάνει. Ακολούθως χτύπησε με δύναμη το χέρι του στο τραπέζι συνεδριάσεων μπροστά σε υπαλλήλους, επαναλαμβάνοντας πως «ότι θέλω κάμνω».

Στη συνέχεια, φέρεται να επιτέθηκε λεκτικά στους άλλους δύο υπαλλήλους της ΔΕΦΑ που ήταν παρόντες με μειωτικούς χαρακτηρισμούς, λέγοντας τους ότι παρασύρονται από τον καταγγέλλοντα, πως δεν έχουν κρίση, ενώ συνέχισε να χτυπά τα χέρια του στο γραφείο, για να τους εκφοβίσει και να κουνάει το δάκτυλο.

Ακολούθως, αποχωρώντας και απευθυνόμενος στον καταγγέλλοντα και σε δεύτερο πρόσωπο που ήταν παρόντας, απείλησε πως «εσύ κι εσύ είσαστε τελειωμένοι». Σύμφωνα με την καταγγελία, στη συνέχεια το διευθυντικό στέλεχος χτύπησε τον προϊστάμενο Διαχείρισης Έργων της ΔΕΦΑ και αποχώρησε.

Ακολούθως ο προϊστάμενος ανέφερε πως πλέον η συμπεριφορά του έχει ξεπεράσει κάθε όριο και πως πλέον θα επικοινωνήσει με τον δικηγόρο του. Το διευθυντικό στέλεχος απάντησε, «ό,τι θέλετε κάμετε! Όπου θέλετε πηγαίνετε». Μάλιστα, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες του REPORTER, o καταγγέλλοντας ανέφερε μεταξύ άλλων στην καταγγελία του, πως το διευθυντικό στέλεχος, ο οποίος είναι διορισμένος με σύμβαση στη θέση του από πέρυσι, εξ αρχής είχε κακή συμπεριφορά σε πολλαπλές περιπτώσεις, τόσο εναντίον του ιδίου όσο και άλλων συναδέλφων με ονομαστικές προσβολές, χαρακτηρισμούς, φωνασκίες και εκφοβισμό.

Με την καταγγελία του στην Αστυνομία, ο παραπονούμενος ζητά την ποινική δίωξη του διευθυντικού στελέχους της ΔΕΦΑ. Σύμφωνα με πληροφορίες για το περιστατικό ενημερώθηκε και το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΦΑ, ενώ οι νομικοί σύμβουλοι του θύματος της επίθεσης αναμένεται να ενημερώσουν την Επιτροπή Ισότητας των Φύλων, στην Απασχόληση και Επαγγελματική Εκπαίδευση, το Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και την Αρχή Ισότητας Επίτροπου Διοικήσεως και Προστασίας Ανθρώπινων Δικαιωμάτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: 

Δειτε Επισης

Μέσα από χίλια μύρια κύματα ψηφίστηκε ο νόμος που επιτρέπει την ταυτοποίηση χρηστών καρτοκινητών
Λήστεψαν έξι γυναίκες μέσα σε μια ημέρα στη Λεμεσό-Συνελήφθησαν δυο 21χρονοι
Ισότητα: Εκτεθειμένοι σε ψευδείς καταγγελίες οι Αστυνομικοί
Χειροπέδες σε 29χρονο για τη μεταφορά μεταναστών στην Κύπρο
Τρέχουν να σβήσουν τις... φωτιές μετά τις πυρκαγιές από βεγγαλικά-Ανάκληση αδειών για χρήση πυροτεχνημάτων
Ανακαλούνται όλες οι άδειες που έχουν εκδοθεί για χρήση πυροτεχνημάτων μετά τη φωτιά που ξέσπασε
Τίθεται σε διαθεσιμότητα ο διευθυντής της Υπηρεσίας Μεταλλείων για τη φωτιά στο Κρατικό Δάσος
Διατάχθηκαν επιχειρήσεις αυξημένων ελέγχων για τις λαμπρατζιές-Έκκληση σε γονείς για να λάβουν μέτρα
Κακοποιούσε σεξουαλικά τις ανήλικες και τους έλεγε είναι αναγκαίο-Η ετυμηγορία του Κακουργιοδικείου για τον προπονητή
Ετοιμότητα ΕΦ για παροχή βοήθειας στην ΕΕ με κάθε δυνατό τρόπο στην αντιμετώπιση κρίσεων στο μέλλον