Όσα δείχνει το CCTV την τελευταία ώρα πριν βρεθεί νεκρός ο 41χρονος-Το χρονικό των κινήσεων

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι δύο παράλληλες έρευνες, τόσο της Αστυνομίας όσο και των Φυλακών, σε σχέση τον 41χρονο κρατούμενου που βρέθηκε νεκρός στο κελί του το βράδυ της Πέμπτης, ενώ στα πλαίσια των εξετάσεων οι ανακριτές προχώρησαν στην σύλληψη οκτώ προσώπων, τα οποία οδηγήθηκαν το πρωί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, το οποίο διέταξε την κράτηση τους για οκτώ ημέρες, χωρίς ωστόσο μέχρι στιγμής να αναφέρουν οτιδήποτε, αφού αρνούνται οποιαδήποτε εμπλοκή. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Τι καταγράφει το CCTV τα τελευταία λεπτά στο κελί-Στο Δικαστήριο οι «οκτώ»

Το βάρος των ερευνών έχει ριχθεί στο κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης της πτέρυγας, μέσα από το οποίο επιχειρείται να διαφανούν οι κινήσεις του 41χρονου και των υπόπτων, ώστε σε συνδυασμό με τις μαρτυρίες, να στηθεί το χρονικό της υπόθεσης, ενώ ο υπό αριθμόν ένας ύποπτος, θεωρείται κρατούμενος, τουρκικής καταγωγής, που διαμένει σε διαφορετικό κελί και με τον οποίο ο το θύμα διατηρούσε φιλικές σχέσεις. 

Λίγο μετά τις εννέα το βράδυ, ο 41χρονος βρέθηκε νεκρός και αμέσως σήμανε συναγερμός, ενώ οι κάμερες καταγράφουν τις ακόλουθες κινήσεις: 

20:59 Οι τρεις εκ των υπόπτων, δύο τούρκοι και ένας Σύρος, εξέρχονται από το κελί 4 που διαμένει το θύμα, κρατώντας το κεφάλι τους

20:00-20:15 Ο τούρκος, βασικός ύποπτος, εισέρχεται και εξέρχεται του κελιού, αφού παρέμεινε μέσα για δεκαπέντε λεπτά

20:22-20:32 Στο κελί βρισκόταν ο Σύρος 

20:33-20:40 Ο Σύρος εξέρχεται του κελιού, παίρνει ένα κάλαθο και επιστρέφει στο κελί του θύματος 

20:40 Ο Σύρος εξέρχεται του κελιού και μπαίνει σε άλλο κελί

20:43-20:46 Ο Σύρος επιστρέφει στο κελί του θύματος 

20:46 Ο Σύρος πηγαίνει στο κελί του τούρκου, βασικού ύποπτου

20:47 Ο Σύρος μεταβαίνει στο κελί του θύματος 

Ακολούθως εξέρχεται και ο Σύρος, μαζί με τον τούρκο και άλλο ένα ύποπτο, εισέρχονται στο κελί του θύματος και εξέρχονται από αυτό, στις 20:59, κρατώντας το κεφάλι τους, ενώ λίγα λεπτά αργότερα, άλλος κρατούμενος (σ.σ δεν βρίσκεται ανάμεσα στους υπόπτους) εντοπίζει αναίσθητο τον 41χρονο και τον βγάζει έξω από το κελί πανικόβλητος και φωνάζει βοήθεια.   

Επίσης, σύμφωνα από έρευνα των Φυλακών από τα κλειστά κυκλώματα, στις 17:06 το απόγευμα της ίδιας ημέρας, καταγράφονται από το CCTV οι δύο δεσμοφύλακες να διενεργούν έλεγχο και να κάνουν καταμέτρηση κρατουμένων. Υπενθυμίζεται πως οι δύο δεσμοφύλακες ανέφεραν πως όταν το απόγευμα είχαν δει τον κρατούμενο, δεν τους ανέφερε οτιδήποτε και δεν έφερε εμφανή κακώσεις. Οι δύο δεσμοφύλακες, έδωσαν γραπτές εκθέσεις, ωστόσο δεν κλήθηκαν ακόμη για κατάθεση από την Αστυνομία, ενώ οι ενέργειες τους αναμένεται να διερευνηθούν μέσα από το CCTV. 

Το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης συνεχίζει να εξετάζεται τόσο από την Αστυνομία όσο και από τις Φυλακές, ενώ σήμερα οι Φυλακές αναμένεται να εξακριβώσουν από το CCTV τις κινήσεις και άλλων κρατουμένων και μελών του προσωπικού, ώστε να καταγραφεί πλήρως το χρονικό των κινήσεων της 27ης Οκτωβρίου, οπότε το βράδυ βρέθηκε νεκρός ο 41χρονος και έγιναν οι ενδεδειγμένοι έλεγχοι, όπως προνοούν οι κανονισμοί.  

Όχι αιχμηρό αντικείμενο, κλειδωνιά στα τεκμήρια  

Υπενθυμίζεται πως από την νεκροτομή που διενήργησαν οι ιατροδικαστές Αγγελική Παπέττα και Ορθόδοξος Ορθοδόξου, διαπιστώθηκε πως ο θάνατος του 41χρονου επήλθε από κακώσεις, ενώ λήφθηκαν δήγματα για περαιτέρω επιστημονικές εξετάσεις. 

Επίσης, κατά την διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας ενώπιον Δικαστηρίου όπου οδηγήθηκαν οι οκτώ ύποπτοι και ερωτηθείς σχετικά από την Κατηγορούσα Αρχή ο ανακριτής της υπόθεσης ως προς τις κακώσεις και τα τραύματα του θύματος, αναφέρθηκε πως αυτά δεν προκλήθηκαν από αιχμηρό αντικείμενο. 

Όπως είπε, δεν πρόκειται για τραύματα που προκλήθηκαν από αιχμηρό αντικείμενο, αλλά από επιθετικό με πλάτος, που χαρακτηρίζεται ως θρομβώδης αντικείμενο. 

Σημειώνεται πως ανάμεσα στα τεκμήρια που παραλήφθηκαν από κάδο της πτέρυγας, βρίσκεται μια κλειδωνιά με την οποία κλειδώνουν τα κελιά και εκτιμάται πως ενδεχομένως να χρησιμοποιήθηκε για τα εν λόγω τραύματα, ωστόσο θα διαφανεί από την ανάλυση που θα διενεργηθεί.     

Όπως προκύπτει με τα όσα ανέφερε ο ανακριτής της υπόθεσης ενώπιον του Δικαστηρίου, οι τρεις εκ των υπόπτων είναι τα πρόσωπα που απεικονίζονται στο κλειστό κύκλωμα να εισέρχονται στο κελί του θύματος, πριν εντοπιστεί νεκρός. Σύμφωνα με τον ανακριτή, ο ένας εξ αυτών, κρατούσε μια φανέλα και φαίνεται να έκρυβε κάτι μέσα σε αυτή.

Η προηγούμενη μέρα 

Από την προκαταρκτική έρευνα της Αστυνομίας στο κλειστό κύκλωμα, ο ανακριτής ανέφερε πως το πρωί της 26ης, στις 09:24, το θύμα μαζί με άλλο ένα κρατούμενο μετέβησαν στο κελί του τούρκου βασικού ύποπτου, στο οποίο διαμένει άλλος ένας εκ των υπόπτων. Παρέμειναν εκεί για ώρα, ενώ καθ΄ όλη τη διάρκεια, οι δύο ύποπτοι μπαινόβγαιναν στο κελί. 

Την ίδια ημέρα το απόγευμα, στις 17:50, ένας εκ των υπόπτων βρισκόταν έξω από το κελί του βασικού υπόπτου και σε κάποια στιγμή έκλεισε το φως. Στις 17:53 από το εν λόγω κελί εξέρχονται δύο εκ των υπόπτων, οι οποίοι κρατούσαν το θύμα, ο οποίος έφερε σεντόνι, ενώ ακολουθούν άλλοι δύο ύποπτοι. Τον μεταφέρουν στο κελί του και στη συνέχεια αποχωρούν, ενώ ο άλλος ύποπτος άναψε το φως.

Μετά την σύλληψη τους, και οι οκτώ ύποπτοι, ανακρινόμενοι προφορικά δεν παραδέχθηκαν εμπλοκή στα υπό διερεύνηση αδικήματα, ενώ ο βασικός ύποπτος έφερε εκδορές στο σώμα του, ωστόσο αρνήθηκε να εξεταστεί. 

Όπως ανέφερε ο ανακριτής της υπόθεσης, αναμένεται να ληφθούν άλλες 110 καταθέσεις, μεταξύ των οποίων και από κρατούμενους οι οποίοι ακόμη δεν κατέθεσαν, ενώ αναζητούνται τεκμήρια που δεν έχουν εντοπιστεί.  

Παράλληλα, οι ύποπτοι αναμένεται να περάσουν από ανάκριση, καθώς και από ψυχολογική και ψυχιατρική αξιολόγηση, ενώ θα διενεργηθούν ιατροδικαστικές εξετάσεις σε όλους τους υπόπτους. 

Και οι οκτώ συλληφθέντες, δεν έφεραν ένσταση στην κράτηση του, με το Δικαστήριο να δικαιολογεί την κράτηση τους για διευκόλυνση των ανακρίσεων, για οκτώ ημέρες. 

Παράλληλα, ο ανακριτής ανέφερε πως λήφθηκε μεγάλος αριθμός κλειστών κυκλωμάτων παρακολούθησης από την πτέρυγα, τα οποία θα αξιολογηθούν περαιτέρω, αφού ώστε να συμπληρωθούν τα κενά που υπολείπονται στο χρονικό και να εξακριβωθούν όλες οι κινήσεις των εμπλεκομένων. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Κίνδυνος θάνατος οι δρόμοι σε αστικές περιοχές, γεμάτοι από λακκούβες-Μειώθηκαν τα θανατηφόρα λόγω καμερών
Χειροπέδες σε τέταρτο άτομο για τα ναρκωτικά στη Λευκωσία
Συνεχίζονται οι απάτες με τα email που παριστάνουν την Αστυνομία-Οι συστάσεις προς το κοινό
Χάθηκαν τα ίχνη 15χρονου από το χώρο διαμονής του στη Λάρνακα (pic)
Μάχη για τη ζωή δίνει 26χρονος μοτοσικλετιστής-Συγκρούστηκε με όχημα
Έφοδος της Αστυνομίας σε οικία 23χρονου-Εντοπίστηκαν σχεδόν 2,000 κροτίδες
Χειροβομβίδα σε οικία επιχειρηματία και εμπρησμός σε όχημα στη Λάρνακα-Δύο χτυπήματα σε λίγες ώρες
ΒΙΝΤΕΟ: Ιερέας σκόρπισε τον τρόμο στη Λεμεσό-Έτρεχε στην πλατεία χωριού και προκάλεσε τροχαίο
Νέες έρευνες στα Περβόλια για «Δημητρούι»-Γεμιστήρας το τεκμήριο που εντοπίστηκε σε ανοιχτό χώρο
Έφτασαν στα κατεχόμενα και πέρασαν πεζοί στις ελεύθερες περιοχές οι μετανάστες