Ήταν στην τελευταία καταμέτρηση ο κρατούμενος-Βάρος στο CCTV της πτέρυγας

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται, τόσο η έρευνα της Αστυνομίας όσο και της Διεύθυνσης των Κεντρικών Φυλακών αναφορικά με τον θάνατο του κρατούμενου Tansu Cidan, ο οποίος βρέθηκε νεκρός στο κελί του το βράδυ της Πέμπτης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Νεκρός κρατούμενος στις Κεντρικές Φυλακές-Σε εξέλιξη έρευνα

Μετά τον εντοπισμό του, ο φρούραρχος των Φυλακών κάλεσε την ιατρική λειτουργό, η οποία έσπευσε άμεσα στο σημείο, ενώ ασθενοφόρο μετέφερε τον 41χρονο στο νοσοκομείο, όπου επιβεβαιώθηκε ο θάνατός του.

Την ίδια ώρα κλήθηκε η Αστυνομία, μέλη της οποίας έφτασαν στις Φυλακές και άρχισαν έρευνες, ενώ η Διεύθυνση ενεργοποίησε τα πρωτόκολλα και διόρισε, παράλληλα, ερευνώντα λειτουργό, για διεξαγωγή εσωτερικής έρευνας.  

Σύμφωνα με τα όσα προκύπτουν από τις μαρτυρίες που συλλέγονται, ο κρατούμενος ήταν κανονικά στην τελευταία καταμέτρηση που πραγματοποιήθηκε στις πέντε το απόγευμα, πράγμα το οποίο ανέφεραν δύο δεσμοφύλακες, οι οποίοι κατέθεσαν πως δεν ήταν χτυπημένος, δεν έφερε εμφανή τραύμα και δεν είχε αναφέρει οτιδήποτε. Στο βιβλίο της καταμέτρησης, που υπογράφεται από τον φρούραρχο όταν ενημερωθεί πως όλα είναι εντάξει κατά την καταμέτρηση, καταγράφεται η συγκεκριμένη ώρα.

Επιπρόσθετα, κρατούμενος της πτέρυγας του 41χρονου, αμέσως μετά το συμβάν, ανέφερε σε δεσμοφύλακες πως 40 λεπτά πριν εντοπιστεί νεκρός, τον είδε να περπατά στην πτέρυγα. Η Αστυνομία και οι Φυλακές, εξετάζουν ενδελεχώς το κλειστό κύκλωμα της πτέρυγας, ώστε να διαφανεί τι προηγήθηκε πριν το συμβάν.

Στα πλαίσια της διερεύνησης, ο αξιωματικός της πτέρυγας ανέφερε πως σε περιπολία που έκανε την προηγούμενη μέρα και επισκέφθηκε τους κρατούμενους, είδε τον 41χρονο, χωρίς όμως να ήταν χτυπημένος και να του αναφέρει οτιδήποτε κάποιος. Όπως είπε, περιπολία πραγματοποίησε και χθες, χωρίς όμως να του αναφέρει οποιοσδήποτε κάτι.

Οι έρευνες έχουν επικεντρωθεί στις τελευταίες ώρες, μέσω του κλειστού κυκλώματος σε πρόσωπα που εισήλθαν στο κελί του, ενώ την ίδια ώρα παραλήφθηκαν διάφορα τεκμήρια, μεταξύ των οποίων και μια κλειδωνιά, που βρέθηκε σε κάλαθο και εξετάζεται κατά πόσο χρησιμοποιήθηκε κατά τη διάρκεια του επεισοδίου, προκαλώντας του θύματος θλαστικά τραύματα.

Φως στα ακριβή αίτια θανάτου του 41χρονου θα ρίξει η νενομισμένη νεκροτομή που θα διενεργηθεί επί της σορούς του από τους ιατροδικαστές Αγγελική Παπέττα και Ορθόδοξο Ορθοδόξου, η οποία εξέτασε και χθες βράδυ τη σορό.

Με το πρώτο φως της ημέρας, οι έρευνες συνεχίζονται, ενώ σήμερα αναμένεται να ληφθούν καταθέσεις, αφού χθες το βράδυ, το βάρος δόθηκε στην εξέταση του CCTV. Στο μεταξύ, κατόπιν εντάλματος, η Αστυνομία με τη συνδρομή των φυλακών, διενήργησε έρευνα σε αριθμό κελιών, όπου διαμένουν πρόσωπα τουρκικής καταγωγής, χωρίς ωστόσο να εντοπιστεί οποιοδήποτε αντικείμενο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: H απαγωγή, το σκηνοθετημένο μπλόκο και το σχέδιο για ενέδρα σε αρχηγό φατρίας

Υπενθυμίζεται ότι το Τμήμα Φυλακών, σε ανακοίνωση ανέφερε πως «με λύπη ανακοινώνουμε τον θάνατο ενός Τουρκοκύπριου κρατούμενου, ηλικίας 41 ετών, ο οποίος εξέτιε πολυετή ποινή φυλάκισης για διάφορα αδικήματα. Ο κρατούμενος βρέθηκε από συγκρατούμενους του αναίσθητος στο κελί του και αμέσως ειδοποιήθηκαν μέλη του προσωπικού μαζί με νοσηλευτές όπου έσπευσαν στο μέρος παρέχοντας τις πρώτες βοήθειες, μέχρι την άφιξη του ασθενοφόρου ωστόσο παρά τις προσπάθειες, δεν είχε ανανήψει. Η ιατρική λειτουργός πιστοποίησε το θάνατο του και ειδοποιήθηκε η οικογένεια του». 

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι «τα αίτια του θανάτου διερευνώνται από την έρευνα που διεξάγεται από την Αστυνομία η οποία κλήθηκε από την πρώτη στιγμή να διερευνήσει, καθώς και από το Τμήμα Φυλακών. Η Διεύθυνση των Φυλακών εκφράζει τα συλλυπητήρια της στην οικογένεια του εκλιπόντος». 

Η Αστυνομία, στη δική της ανακοίνωση αναφέρει πως «γύρω στις 9.55 χθες βράδυ η Αστυνομία ενημερώθηκε από τις Κεντρικές Φυλακές για το θάνατο του 41χρονου Tansu Cidan, ο οποίος βρισκόταν ως κατάδικος στις Κεντρικές Φυλακές. Μέλη του Αστυνομικού Σταθμού Αγίου Δομετίου και του ΤΑΕ Λευκωσίας μετέβησαν άμεσα στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας όπου είχε μεταφερθεί η σορός του 41χρονου. Κατά την επιθεώρηση της σορού διαπιστώθηκε ότι έφερε πολλαπλά τραύματα και κακώσεις, ενώ ταυτόχρονα ειδοποιήθηκαν οι Ιατροδικαστές Α. Παπέττα και Ο. Ορθοδόξου οι οποίοι διενήργησαν αυτοψία στη σορό».

Προστίθεται ότι «τα αίτια θανάτου του 41χρονου αναμένεται να διαπιστωθούν κατά την νενομισμένη νεκροτομή που θα διενεργηθεί σήμερα το απόγευμα Το ΤΑΕ Λευκωσίας συνεχίζει τις εξετάσεις και διερευνά υπόθεση φόνου εκ προ μελέτης».

Δειτε Επισης

Άμεση επέμβαση μελών του Υποσταθμού Λήδρας σε περιστατικό οικογενειακής βίας-Πρόταξε μαχαίρι ο δράστης
Προηγήθηκε τηλέφωνο της Αστυνομίας στο «Δημητρούι»-Περίμεναν από πριν οι δράστες, πολίτες ενημέρωσαν τις Αρχές
Η κατάσταση στο μέτωπο με τη Ρωσία έχει επιδεινωθεί, παραδέχεται ο αρχιστράτηγος Ουκρανίας
Χάθηκαν τα ίχνη 29χρονου εδώ και τρεις μέρες στην Πάφο (pic)
Καθηγητής στις ΗΠΑ κατηγόρησε διευθυντή για ρατσισμό με ηχητικό φτιαγμένο από τεχνητή νοημοσύνη
Νέα στοιχεία για τη φονική συμπλοκή έξω από κλαμπ στην Ελλάδα-Εξετάζουν αν υπήρχε και δεύτερο μαχαίρι
Βγήκε στο Ιόνιο το τουρκικό ελικοπτεροφόρο Anadolu-Συμμετείχε σε άσκηση του ΝΑΤΟ
Μακρόν: Να ανοίξουμε τον διάλογο για τα πυρηνικά της Γαλλίας στην ευρωπαϊκή άμυνα κατά της Ρωσίας
Έσπασαν την μπάρα του πάρκινγκ της Μαρίνας Λεμεσού για να μην πληρώσουν-Τους τσάκωσαν και ανέσυραν μαχαίρι
Επεφύλαξε την απόφασή του το Δικαστήριο για τους συλληφθέντες για τα επεισόδια στην ΑΔΕ Λεμεσού