Νωρίτερα η περίφραξη του Πουρνάρα-Οδηγίες Νουρή μετά τα άγρια επεισόδια

H προώθηση του έργου κατασκευής περίφραξης γύρω από το Κέντρο Υποδοχής Πουρνάρα, με σιδηροκασκευές νωρίτερα από τα χρονοδιαγράμματα, η αύξηση της αστυνομικής δύναμης στην Κοκκινοτριμιθιά, αλλά και η βελτίωση του φωτισμούς εντός της κοινότητας, είναι τα μέτρα που αποφασίστηκαν κατά τη διάρκεια της ευρείας σύσκεψης που είχαν ο υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Νουρής με τον κοινοτάρχη Κοκκινοτριμιθιάς, Χρηστάκη Μελετιέ, με αφορμή τα άγρια επεισόδια που σημειώθηκαν στο Πουρνάρα το μεσημέρι της Παρασκευής.

Όπως  δήλωσε μετά το τέλος της σύσκεψης, ο κος Νουρής «η Κοκκινοτριμιθιά και όχι μόνον έχουν πλήρη κατανόηση και συμπαράσταση της Κυβέρνησης για το, δυστυχώς, αυξανόμενο πρόβλημα που υπάρχει. Δεν πρόκειται για κάτι που είναι άγνωστο στον οποιοδήποτε.  Η κατάσταση, όπως έχω πει πολλές φορές και το έχω επαναλάβει, οφείλεται στο γεγονός πως οι αριθμοί μεταναστών, οι οποίοι εισρέουν στην Κυπριακή Δημοκρατία καθημερινά έχουν δημιουργήσει αυτό το υπέρμετρο βάρος για το οποίο υπάρχει αντικειμενική δυσκολία να το διαχειριστούμε. Το πρόβλημα έγκειται στους μεγάλους αριθμούς, αυτό βεβαίως είναι ευθύνη της πολιτείας και γι’ αυτό το λόγο προβαίνουμε σε όλα αυτά τα μέτρα, και τα μέτρα αποτροπής και τα μέτρα επαναπατρισμού γιατί ας μην ξεχνάμε ότι εάν σήμερα δεν είχαμε αυτές τις τεράστιες ροές ο αριθμός των επαναπατρισμών το 2022 έχει φτάσει στις 6,5 χιλιάδες που είναι ο πιο ψηλός στις χώρες της ΕΕ».

Την ίδια ώρα σημείωσε πως η Κοκκινοτριμιθιά χρίζει ιδιαίτερης προσοχής γιατί είναι η μεγαλύτερη κοινότητα που βρίσκεται κοντά στο Κέντρο Υποδοχής. «Είναι για  αυτό που συζητήσαμε σήμερα συγκεκριμένα μέτρα. Όμως το Υπουργείο θα τρέξει μια άλλη διαδικασία για μέτρα επέκτασης του Πουρνάρα.  Πιο συγκεκριμένα την ερχόμενη βδομάδα κατακυρώνουμε το μεγάλο έργο κατασκευής περίφραξης του Κέντρου με σιδηροκατασκευή για να μην επιτρέπεται η έξοδος από το Πουρνάρα.  Όμως προσωπικά θα αναλάβω πρωτοβουλία για να σμικρυνθεί ο χρόνος υλοποίησης του έργου διότι το χρονοδιάγραμμα είναι μέχρι τον ερχόμενο Μάρτιο. Θεωρώ ότι πρέπει να βρούμε τρόπο να γίνει πιο νωρίς. Περαιτέρω, θα πρέπει να αυξηθεί η αστυνομική περιφρούρηση  του χωριού και βεβαίως να δούμε αν μπορούμε να βελτιώσουμε τις συνθήκες φωτισμού περιμετρικά της κοινότητα για να περιορίσουμε αυτά τα προβλήματα», είπε ο κος Νουρής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αποκαταστάθηκε η τάξη στο Πουρνάρα, συνάντηση κοινοτάρχη με Νουρή

Καλύτερη εικόνα σήμερα στο Κέντρο Υποδοχής-Πέντε εντάλματα

Καμένες σκηνές, καμένα ξηρά χόρτα, πέτρες στους δρόμους και πεταμένα μπουκάλια, είναι η σημερινή εικόνα που αντικρίζεις στο Κέντρο Φιλοξενίας Πουρνάρα, στην Κοκκινοτριμιθιά, μετά τα άγρια επεισόδια, την ίδια ώρα  που η Αστυνομία προχώρησε σε εντάλματα σύλληψης, η οποία συνέλαβε μέχρις στιγμής δύο πρόσωπα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εκδοθήκαν συνολικά πέντε εντάλματα σύλληψης προσώπων που φαίνεται να συμμετείχαν στις συμπλοκές, ενώ οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη σε μια προσπάθεια να εντοπιστούν όσοι ενέχονται στα επεισόδια.

Σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομία, Χρήστος Ανδρέου, είπε ότι αρκετοί από τους μετανάστες που είχαν προσπαθήσει να φύγουν από το Πουρνάρα κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, έχουν επιστρέψει εκεί, ενώ άλλοι παραμένουν εκτός Κέντρου.

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Στάθηκε στη σύναξη για φαγητό μετά την ενέδρα στο «Δημητρούι» το Εφετείο-Το σκεπτικό της απόφασης
Αποκαλάμες, μπάλες σανού και ξηρά χόρτα κάηκαν από πυρκαγιά στην Τερσεφάνου
Στο Κακουργιοδικείο οδηγούνται τρία πρόσωπα για εμπρησμό δύο οχημάτων στην Τσάδα
Νεκρός 79χρονος Ελληνοκύπριος στο τροχαίο που σημειώθηκε στα κατεχόμενα
Σοβαρό τροχαίο στα κατεχόμενα-Ελληνοκύπριοι συγκρούστηκαν με τουριστικό λεωφορείο
Καταγγέλθηκε 11 φορές για λαθροθηρία και αναζητείται ξανά-Άρπαξε το όπλο και έτρεχε στα κατεχόμενα
Υπ. Οικονομικών: Συνεχίζονται οι προσπάθειες κατά παράνομης χρηματοδότησης
Ψάχνουν λύσεις για τα πυροτεχνήματα-Εξετάζεται αυστηρότερο πλαίσιο για τη χρήση τους
Απαντά στα περί συμβιβασμού για τη Μονή η Μητρόπολη Ταμασού-«Στόχος η αποκάλυψη της αλήθειας»
Απόρριψη έφεσης ΑΤΗΚ από Εφετείο για πρόστιμο από ΕΠΑ