Αποκαταστάθηκε η τάξη στο Πουρνάρα, συνάντηση κοινοτάρχη με Νουρή

Καμένες σκηνές, καμένα ξηρά χόρτα, πέτρες στους δρόμους και πεταμένα μπουκάλια, είναι η σημερινή εικόνα που αντικρίζεις στο Κέντρο Φιλοξενίας Πουρνάρα, στην Κοκκινοτριμιθιά, μετά τα άγρια επεισόδια που εκτυλίχθηκαν το μεσημέρι της Παρασκευής, ανάμεσα σε ομάδες μεταναστών που αποφάσισαν να επιλύσουν τις διαφορές τους με πέτρες και μαχαίρια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Πουρνάρα όπως Μόρια με το κράτος απόν-Από καταυλισμός προσφύγων σε ένα χάος

Πέραν των ενταλμάτων σύλληψης που έχει εκδώσει η Αστυνομία, όσον αφορά τα επεισόδια, η σημερινή μέρα μοιάζει να είναι ήρεμη, παρόλα αυτά αυτό δεν καθησυχάζει τους ανήσυχους κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι απαιτούν άμεσα λύσεις.

Για τις λύσεις αυτές αναμένεται αν μιλήσει εντός της ημέρας, ο κοινοτάρχης Κοκκινοτριμιθιάς, σε συνάντηση που έχει προγραμματιστεί, μετά τα βίαια επεισόδια με τον Υπουργό Εσωτερικών, Νίκο Νουρή.

Όπως ανέφερε σε νέες δηλώσεις του ο κος Χρηστάκης  Μελτιές, «είχαμε προειδοποιήσει ότι θα γίνουμε Μόρια», και σημείωσε ότι κάθε μέρα γίνεται χειρότερη η κατάσταση. Εξήγησε ότι οι κάτοικοι της περιοχής ανησυχούν για την ασφάλεια και την υγεία τους, καθώς και για την ασφάλεια των περιουσιών τους, ενώ, όπως είπε, τους προβληματίζει και το ενδεχόμενο ανάπτυξης της εγκληματικότητας, όσον αφορά παράνομες δραστηριότητες με ναρκωτικά και πορνεία.

Τα ζητήματα αυτά θα θέσει στη συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών, συνέχισε ο Κοινοτάρχης, τονίζοντας το αίτημα για μετακίνηση του Κέντρου από την περιοχή. «Δεν μπορεί να επωμίζεται μία μικρή κοινότητα τέτοιο βάρος», είπε ο κ. Μελετιές, προσθέτοντας ότι έχει ζητήσει συνάντηση και με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Επίσης σημείωσε πως, «σήμερα είναι μια ήρεμη μέρα, έχει αποκατασταθεί η τάξη. Η Αστυνομία όλο το βράδυ περιπολούσε στην κοινότητα για να εντοπίσει τους μετανάστες και τους έφερνε πίσω στο Πουρνάρα. Πιστεύω πως σε μεγάλο βαθμό έχει αποκατασταθεί πλήρως η τάξη στην κοινότητα.  Πιστεύουμε πως τα μέτρα που έχουν λάβει είναι αποτελεσματικά για σήμερα και για αύριο, μέχρι να ξεθαρρέψουν πάλι για να κάνουν τα ίδια πράγματα, τα οποία επαναλαμβάνουν κατά καιρούς. Τα χθεσινά επεισόδια ήταν μεγάλα σε έκταση και η κατάσταση ήταν προβληματική.

Τόνισε ωστόσο πως εάν δεν λυθεί το πρόβλημα και να περιοριστεί ο αριθμός τους, το Πουρνάρα θα πρέπει να μετακινηθεί. «Να το μεταφέρουν αλλού να δουν τι υποφέρουμε εδώ, αλλά μέχρι να γίνει αυτό πρέπει να ληφθούν τα μέτρα τα οποία επιβάλλονται. Δηλαδή, να μειωθεί ο αριθμός τους, να ζουν σε καλύτερες συνθήκες και να συλλαμβάνονται όταν παρανομούν. Περιμένω να συλληφθούν και να απελαθούν αμέσως. Εμείς ζητάμε να απελευθερωθεί η κοινότητα από το βάρος που αναλαμβάνει εδώ και τρία χρόνια».

Πέντε εντάλματα σύλληψης

Την ίδια ώρα η Αστυνομία προχώρησε σε εντάλματα σύλληψης, η οποία συνέλαβε μέχρις στιγμής δύο πρόσωπα. Σύμφωνα με πληροφορίες, εκδοθήκαν συνολικά πέντε εντάλματα σύλληψης προσώπων που φαίνεται να συμμετείχαν στις συμπλοκές, ενώ οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη σε μια προσπάθεια να εντοπιστούν όσοι ενέχονται στα επεισόδια.

 

Σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομία, Χρήστος Ανδρέου, είπε ότι αρκετοί από τους μετανάστες που είχαν προσπαθήσει να φύγουν από το Πουρνάρα κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, έχουν επιστρέψει εκεί, ενώ άλλοι παραμένουν εκτός Κέντρου.

Οι δυνάμεις της αστυνομίας έχουν απομακρυνθεί από την περιοχή, κατέληξε.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δειτε Επισης

Μολότοφ, πέτρες και φωτιές από περίπου 100 κουκουλοφόρους στη Λεμεσό-Επιτέθηκαν σε αστυνομικούς (pic)
Το φοιτητικό κίνημα εναντίον του πολέμου Ισραήλ-Χαμάς εξαπλώνεται παγκόσμια
Εντατικοποιημένες συνομιλίες για μια πιθανή εκεχειρία στη Γάζα-Στο Κάιρο και η CIA
Ζωντανεύουν τα ορεινά χωριά-Αναβιώνουν τα πασχαλινά ήθη και έθιμα μέσα από εκδηλώσεις
«Το πρώτο Πάσχα στον καταυλισμό»-Πώς γιόρτασε η Κύπρος την Ανάσταση το 1975
Ένας στους πέντε ηλικιωμένους περνά μόνος τις γιορτές-Στο τραπέζι η υπηρεσία εθελοντή στις γειτονιές
Με ντέρμπι αλλά και φαινομενικά εύκολες μάχες οι εκλογές στη Λάρνακα-Ποιους υποστηρίζουν τα κόμματα
ΒΙΝΤΕΟ: Εκρηκτικό το βράδυ της Ανάστασης στη Λεμεσό-Έκαψαν περιπολικό, έβαλαν φωτιά σε σχολείο
Κυπριακό, μεταναστευτικό και οικονομία στο Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ-«Οι μέρες δεν προσφέρονται για ηχηρές διακηρύξεις»
Κυκλοφορούσε φορτωμένος κροτίδες-Χειροπέδες σε 18χρονο στη Λεμεσό (pic)