Ανησυχία Αστυνομικών μετά τα επεισόδια στο Πουρνάρα-«Η κατάσταση έχει ξεφύγει»

Για άλλη μια φορά επαναφέρουν το ζήτημα για μετακίνηση του λυόμενου των Αστυνομικών εκτός του καταυλισμού του Κέντρου Υποδοχής Μεταναστών Πουρνάρα, οι αστυνομικοί του Κλάδου Αστυνομικού Σώματος Παγκύπριας Συντεχνίας ΙΣΟΤΗΤΑ, μετά τα σοβαρά επεισόδια που σημειώθηκαν την Παρασκευή.

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Συντεχνίας, Νίκος Λοϊζίδης, ανέφερε πως «η κατάσταση έχει ξεφύγει στο Πουρνάρα γιατί οι σχεδιασμοί απέτυχαν εδώ και καιρό. Οι σχεδιασμοί δεν ανήκουν στην Αστυνομία αλλά σε άλλες Υπηρεσίες. Ευθύνη για το τι συμβαίνει εντός του καταυλισμού δεν έχει η Αστυνομία. Σε κάθε 24ωρο οι Αστυνομικοί απέναντι σε άθλιες συνθήκες περίφραξης του καταυλισμού, περιπολούν και ελέγχουν συνεχώς για τυχόν μετανάστες που δεν έχουν την γραπτή άδεια (release paper) για να περιφέρονται εκτός του Πουρνάρα».

Σημείωσε επίσης πως, «ο περιμετρικός έλεγχος, οι καταγγελίες για τυχόν ποινικά αδικήματα εντός και εκτός του Πουρνάρα, οι οχλαγωγίες αλλά και η πρόληψη  καταστροφών(φωτιές κ.α.) είναι όλα όσα υπερβάλλοντας ευατό οι Αστυνομικοί επιλαμβάνονται καθημερινά. Τόσο το λιγοστό προσωπικό στο Σταθμό Κοκκινοτριμιθιάς όσο και οι συνάδελφοι που εργάζονται ως επιπρόσθετο προσωπικό στο Πουρνάρα ( από άλλα τμήματα), εδώ και χρόνια βρίσκονται καθημερινά αντιμέτωποι με όλα τα προβλήματα του καταυλισμού».

Όπως είπε ο κος Λοιζίδης «για μια ακόμα φορά επαναφέρουμε τη μετακίνηση του λυόμενου των Αστυνομικών εκτός καταυλισμού. Η πρόληψη θα είναι πιο έγκαιρη. Η οπτική εικόνα και η αντίδραση θα είναι πιο άμεση. Η ασφάλεια θα είναι μεγαλύτερη και η αντίδραση σε τυχόν καταστροφές θα είναι ταχύτερη. Από τον Ιανουάριο το θέσαμε γραπτώς, τόσο στο Αρχηγείο όσο και στο Υπουργείο. Προτιμούν όμως από ότι φαίνεται να κάνουν τα θελήματα σε ΜΚΟ και τεχνοκράτες άλλων Υπηρεσιών, παρά να ακούσουν τους Αστυνομικούς που τα ζούνε καθημερινά. Δυστυχώς αναμένουν να πεθάνει κάποιος Αστυνομικός και μετά να μας μετακινήσουν. Οι ευθύνες σε τυχόν τραυματισμού συναδέλφου λόγω του σημείου του λυόμενου, θα είναι ασήκωτες. Να αναφέρουμε και κάτι σημαντικό: Αυτό το καθήκον του Πουρνάρα σύμφωνα με τους σχεδιασμούς θα το αναλάβουν οι νεοπροσληφθέντες συμβασιούχοι. Ο καθένας λοιπόν, ας βγάλει τα συμπεράσματα του για το τι μέλλει γενέσθαι. Δεν πρέπει να αφήνονται όλα στον αυτόματο πιλότο».

«Ελπίζουμε έστω και την υστάτη να αισθανθούμε την κρισιμότητα των στιγμών», ανέφερε τέλος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Κυπριακό, μεταναστευτικό και οικονομία στο Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ-«Οι μέρες δεν προσφέρονται για ηχηρές διακηρύξεις»
Κυκλοφορούσε φορτωμένος κροτίδες-Χειροπέδες σε 18χρονο στη Λεμεσό (pic)
Πρόλαβε τα χειρότερα το Τμήμα Δασών-Πυρκαγιές σε Λάρνακα και Λευκωσία
Απουσιάζει από το σπίτι της η 29χρονη Κατερίνα-Έκκληση της Αστυνομία προς το κοινό
Ενεπλάκησαν σε τροχαίο και εγκατέλειψαν την σκηνή-Άφησαν αβοήθητο τραυματία
Εν ψυχρώ δολοφονία στη μέση του δρόμου στη Θεσσαλονίκη-Τρεις οι δράστες, η γυναίκα πάτησε τη σκανδάλη
Συναγερμός και προειδοποιήσεις για τις λαμπρατζιές–«Αυξημένος κίνδυνος λόγω των ανέμων»
Χειροπέδες σε 55χρονο για εμπρησμούς σε πρακτορεία στοιχημάτων στη Λευκωσία
Κροτίδες, ναρκωτικά και φωτιές το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής-Σε κινητοποίηση Αστυνομία και Πυροσβεστική
Αναστάτωση στη Λεμεσό-Νεαροί έκαιγαν ελαστικά στη μέση του δρόμου