Πέμπτη 1 Δεκ, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Στα χέρια των Αρχών ο 34χρονος που απέδρασε πριν από οκτώ μήνες από τα κρατητήρια

  28/09/2022 06:51
Στα χέρια των Αρχών ο 34χρονος που απέδρασε πριν από οκτώ μήνες από τα κρατητήρια

Στα χέρια των Αρχών ο 34χρονος που απέδρασε πριν από οκτώ μήνες από τα κρατητήρια

  28/09/2022 06:51

Χειροπέδες σε 34χρονο καταζητούμενο που έψαχνε τα ίχνη του από τις 5 Φεβρουαρίου, φόρεσε η Αστυνομία, σχετικά με υπόθεση απόδρασης από τα κρατητήρια του Κεντρικού Αστυνομικού Σταθμού Πάφου. 

Σύμφωνα με την Αστυνομία, στο πλαίσιο τροχονομικών έλεγχων που διενεργούσαν χθες βράδυ μέλη της Τροχαίας Αρχηγείου, ανέκοψαν γύρω στις 9 χθες βράδυ για έλεγχο, στον αυτοκινητόδρομο Ριζοελιάς – Αγίας Νάπας, αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν δύο πρόσωπα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Έχει τα κλειδιά ο δραπέτης αλλά… δεν άλλαξαν την κλειδαριά-«Περιμένουν να μπει;»

Κατά τη διάρκεια του έλεγχου που ακολούθησε, διαπιστώθηκε ότι συνεπιβάτης του οχήματος ήταν 34χρονος ο οποίος καταζητείτο από την Αστυνομία από τις 5 Φεβρουαρίου, 2022 μετά από απόδραση του από νόμιμη κράτηση από τα κρατητήρια του Κεντρικού Αστυνομικού Σταθμού Πάφου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ριπή ερωτημάτων για την απόδραση-Δείχνει ευθύνες σε υψηλά δώματα ο Λοϊζίδης

Συγκεκριμένα, ο 34χρονος είχε συλληφθεί και τεθεί υπό κράτηση για διευκόλυνση των ανακρίσεων σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση διάρρηξης κατοικίας, κατοχής διαρρηκτικών εργαλείων και κατοχής ναρκωτικών.

Συνελήφθη επίσης ο 49χρονος οδηγός του αυτοκινήτου για διευκόλυνση των ανακρίσεων σχετικά με το αδίκημα της συνεργείας μετά τη διάπραξη ποινικού αδικήματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αυτοί είναι οι δραπέτες από τα κρατητήρια Πάφου (pics)

Υπενθυμίζεται ότι ο δράστης, είχε αποδράσει με ακόμη ένα κρατούμενο, στις 5 Φεβρουαρίου. Οι δύο κρατούμενοι πριν από οκτώ μήνες, αφού υλοποίησαν με βαθμό άριστα το σχέδιο τους, πήδηξαν από την περίφραξη-άγνωστο πώς-και τράπηκαν σε φυγή, με την Αστυνομία εκ των υστέρων και κατόπιν εορτής να ψάχνει τα ίχνη τους. 

Σημειώνεται πως η απόδραση έγινε αντιληπτή ώρες μετά και συγκεκριμένα το πρωί της επόμενης ημέρας, κάτι που έρχεται να επιβεβαιώσει και τις πληροφορίες ότι δεν ήχησε το σύστημα συναγερμού.

Στο μεταξύ, παρά τις οδηγίες για αυστηρά μέτρα και τις πληροφορίες για απόδραση, κατά τον ουσιώδη χρόνο, στο σταθμό βρίσκονταν τρεις αστυνομικοί που είχαν την ευθύνη των 25 κρατουμένων, εκ των οποίων μάλιστα η μία δόκιμος. Γεγονός που δημιουργεί ερωτήματα ως προς τα «αυστηρά» μέτρα που λήφθηκαν για την μη απόδραση των κρατουμένων.

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας