Στην ακίδα δύο εκπαιδευτές για τον θάνατο του Γιαννιού-Βλέπουν ποινικές ευθύνες

Μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου και αφού εγκριθούν οι διαδικασίες αναμένεται να μεταβούν στην Ιταλία για να συναντήσουν τους εμπειρογνώμονες της κατασκευάστριας εταιρείας του ελικοπτέρου, από το οποίο καταρριχήθηκε στη θάλασσα, ο 27χρονος ΣΥΟΠ καταδρομέας, Παναγιώτης Γιαννιού, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατό του, την ίδια ώρα που στο κάδρο των ανακριτών, βρίσκονται συγκεκριμένα πρόσωπα που ενδεχομένως να έχουν ευθύνες για το τραγικό ατύχημα.

Για την υπόθεση, οι ανακριτές έχουν λάβει αριθμό καταθέσεων από πρόσωπα και μέλη της Εθνικής Φρουράς, τα οποία είτε λάμβαναν μέρος στην άσκηση, είτε βρίσκονταν στο σημείο που κατά τον επίδικο χρόνο είχε τραυματιστεί θανάσιμα ο άτυχος ΣΥΟΠ, ενώ όπως όλα δείχνουν οι επαφές των ανακριτών με τους εμπειρογνώμονες της κατασκευάστριας εταιρείας είναι αυτές που θα ρίξουν περαιτέρω φως στην υπόθεση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Πήγαινε έλα οι φάκελοι για θανατηφόρα στην ΕΦ-Περιμένουν δικαίωση οι οικογένειες

Σύμφωνα με πληροφορίες του REPORTER, με την επιστροφή των ανακριτών από την Ιταλία και αφού συμπληρωθεί ο φάκελος της υπόθεσης, θα αποσταλεί στην Νομική Υπηρεσία για μελέτη, ώστε να διαπιστωθεί εάν προκύπτουν οποιεσδήποτε ποινικές ευθύνες.

Πάντως, σύμφωνα με αρμόδια πηγή, φαίνεται πως εάν προκύψουν ποινικές ευθύνες αυτές θα αφορούν τα πρόσωπα τα οποία είχαν τον έλεγχο της καμπίνας του ελικοπτέρου και παράλληλα την ευθύνη για να δώσουν την οδηγία στον άτυχο καταδρομέα να καταρριχηθεί την κατάλληλη στιγμή. Πρόκειται για δύο εκπαιδευτές, με τον ένα εκ των δύο να ήταν υπεύθυνος για το άλμα που πραγματοποίησε ο 27χρονος ΣΥΟΠ από το ελικόπτερο στη θάλασσα.

Η υπόθεση βρίσκεται σε τελικό στάδιο και οι όποιες εξελίξεις τοποθετούνται χρονικά τον επόμενο μήνα, μετά και τις απαντήσεις των Ιταλών εμπειρογνωμόνων. Υπενθυμίζεται πως ο άτυχος Παναγιώτης είχε τραυματιστεί θανάσιμα όταν πραγματοποίησε άλμα στις 25 Ιουνίου και για το τραγικό γεγονός διεξάγεται έρευνα τόσο από την Εθνική Φρουρά όσο και από την Αστυνομία Κύπρου.

Από τις πρώτες ενδείξεις είχε διαφανεί ότι ο θανάσιμος τραυματισμός του 27χρονου ΣΥΟΠ, επήλθε λόγω της πρόσκρουσής του στη θάλασσα, ωστόσο οι ακριβείς απαντήσεις για τα αίτια της τραγωδίας θα διαφανούν μετά την ολοκλήρωση των ερευνών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Δίνει ζωή με το θάνατό του ο 27χρονος ΣΥΟΠ-Λαμβάνουν καταθέσεις για την τραγωδία

Δειτε Επισης

Αναμένουν απαντήσεις από την πειθαρχική έρευνα για την απόδραση κρατούμενου στις Κεντρικές Φυλακές
Το αίσθημα ασφάλειας, η αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος και η πάταξη της αππωμάρας
Παραμένει στα κατεχόμενα η σορός του άτυχου Φώτη Φωτίου-Πήρε εξιτήριο η σύζυγός του
Στο κελί ο 25χρονος που συνελήφθη από τις Αρχές μετά τα επεισόδια-Πιάστηκε με ρόπαλα, σπρέι και κουκούλα
«Ψήφος εμπιστοσύνης στο θεσμικό πλαίσιο Κύπρου η έκθεση Moneyval»-Ικανοποίηση ΕΚΚ για τα ευρήματα
Πρόλαβαν τα χειρότερα από την πυρκαγιά που ξέσπασε στα Λαγουδερά-Ψάχνουν τα αίτια
Άρχισαν να γράφουν οι κάμερες που τοποθετήθηκαν στα δυο σημεία του Στροβόλου
Φωτιές, πέτρες και μολότοφ έξω από το Παπαδόπουλος-Απάντησαν με χρήση δακρυγόνων οι ΜΜΑΔίτες
Aνέκοψαν για έλεγχο 22χρονο στον Άγιο Δομέτιο και βρήκαν στην κατοχή του κοκαΐνη-Χειροπέδες και σε 62χρονο
Τους τσάκωσαν με κάνναβη και χιλιάδες ευρώ στην κατοχή τους-Χειροπέδες σε τέσσερις για εμπορία ναρκωτικών