Πέμπτη 1 Δεκ, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Τα 13 παλληκάρια που έφυγαν άδικα! Προδόθηκαν εν ώρα καθήκοντος (pics)

Μιχάλης Πολυδώρου  11/07/2016 06:26
Τα 13 παλληκάρια που έφυγαν άδικα! Προδόθηκαν εν ώρα καθήκοντος (pics)

Τα 13 παλληκάρια που έφυγαν άδικα! Προδόθηκαν εν ώρα καθήκοντος (pics)

Μιχάλης Πολυδώρου  11/07/2016 06:26
Τέτοιες μέρες οι σκέψεις όλων στρέφονται πίσω πέντε χρόνια σε εκείνη την καταραμένη μέρα, που η μοίρα έμελλε να είναι οι τελευταία για τους 13 ήρωες του Μαρί. 13 άξιοι πολίτες θυσιάστηκαν και έγιναν ήρωες πληρώνοντας βαρύ τίμημα για τα λάθη και τις παραλείψεις των αρμοδίων.
 
Οι αγέρωχοι ήρωες του Μαρί πράττοντας το καθήκον τους,  ο καθένας από το πόστο του, έδωσε ότι πολυτιμότερο είχε τη ζωή του όπως τους έταξε η μοίρα. 
 
Διοικητής Ναυτικού Πλοίαρχος  Ανδρέας Ιωαννίδης
 
andreas ioannidis
Αποφοίτησε από την Σχολή Ναυτικών Δοκίμων το 1977. Ήταν ο άνθρωπος που έθεσε τα θεμέλια για το κυπριακό ναυτικό. Χαρακτηριστικό του πως πάντα φορούσε καπέλο με το εθνόσημο της Ελληνικής Δημοκρατίας.
Ήταν ο πρώτος Κύπριος Διοικητής του κυπριακού Ναυτικού. Άφησε πίσω του τρία παιδιά και τη σύζυγο του Μαρία.
 
Διοικητής της Ναυτικής Βάσης, αντιπλοίαρχος Λάμπρος Λάμπρου
 
lampros lamprou
Ο Λάμπρος Λάμπρου φοίτησε στη Σχολή Ναυτικών Δόκιμων στην Ελλάδα τη δεκαετία του 80. Ακολούθως υπηρέτησε σε διάφορα πόστα της ΕΦ. Καταγόταν από την Αγία Τριάδα Γιαλούσας  και ήταν 46 ετών. Ήταν παντρεμένος και πατέρας δυο ανήλικων παιδιών ηλικίας 12 και 9 χρονών.   
 
Αρχικελευστής Κλεάνθης Κλεάνθους 
 
kleanthis kleanthous
Ο Κλεάνθης Κλεάνθους διέμενε στη Λεμεσό με την οικογένεια του.  Άφησε πίσω του δύο παιδιά 18 και 25 ετών και τη σύζυγό του Κάτια.
 
ΈΠΥ Κελευστής Μιχάλης Ηρακλέους 
 
mixalis irakleous
Ο Μιχάλης Ηρακλέους υπηρετούσε στη Ναυτική Βάση στο Μαρί ως ΕΠΥ Κελευστής. Ο Μιχάλης αποφοίτησε από τη σχολή των ΟΥΚ. Ήταν νυμφευμένος με τη Μαρία, με την οποία απέκτησαν δύο παιδιά.
 
Ναύτες Μίλτος και Χρίστος Χριστοφόρου 
 
didimoi
Στην ηλικία των μόλις 19 χρόνων άφησαν την τελευταία τους πνοή τα δίδυμα αδέρφια Μίλτος και Χρίστος Χριστοφόρου που υπηρετούσαν τη θητεία τους. Τα δύο αδέρφια είχαν μετατεθεί στο στρατόπεδο του Μαρί λίγους μήνες πριν την τραγική έκρηξη.
 
Ναύτης Αντώνης Χαραλάμπους 
 
antonis xaralampous
Ο ναύτης Αντώνης Χαραλάμπους υπηρετούσε τη στρατιωτική του θητεία στη Ναυτική Βάση στο Μαρί. Έχασε τη ζωή του σε ηλικία 19  ετών.
 
Αρχιλοχίας ΕΜΑΚ Ανδρέας Παπαδόπουλος 
 
andreas papadopoulos
Ο Ανδρέας Παπαδόπουλος καταγόταν από τον Άγιο Σέργιο Αμμοχώστου. Διέμενε στο συνοικισμό των Αγίων Αναργύρων. Ήταν παντρεμένος με την Ελένη και έχει τρεις κόρες, τη Μαρία 16,
την Άννα 13 και τη Μικαέλλα 7 χρόνων. 
 
Πυροσβέστης Αδάμος Αδάμου
 
Ο Πυροσβέστης Αδάμος Αδάμου καταγόταν από την κατεχόμενη Επτάκωμη της Καρπασίας και διέμενε στη Λάρνακα. Ήταν παντρεμένος και είχε δύο παιδάκια τριών και έξι ετών.
 
Πυροσβέστης Σπύρος Τταντής 
 
Ο Σπύρος Τταντής διέμενε στα Περβόλια της Επαρχίας Λάρνακας. Ήταν παντρεμένος και πατέρας ενός κοριτσιού μόλις 4 ετών.
 
Πυροσβέστης Παναγιώτης Θεοφίλου
 
Panagiotis theofilou
Ο Πυροσβέστης Παναγιώτης Θεοφίλου διέμενε στην Ορμήδεια και ήταν γιος του βοηθού υπευθύνου στην Πυροσβεστική Λάρνακας Μιχάλη Θεοφίλου. 
 
Πυροσβέστης Βασίλης Κρόκος 
 
krokos
Ο Βασίλης Κρόκος διέμενε στη Λάρνακα και ήταν νυμφευμένος και πατέρας ενός παιδιού. Ήταν γιος του βοηθού Αρχηγού επιχειρήσεων της Αστυνομίας Ανδρέα Κρόκου.
 
Πυροσβέστης Γιώργος Γιακουμή
 
Ο 31χρονος Γιώργος Γιακουμή καταγόταν από τα Γέναγρα της Επαρχίας Αμμοχώστου. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Κιβισίλη. Ήταν νυμφευμένος με τη Χρύσω και είχαν ένα γιό μόλις ενάμιση ετών τον Λοΐζο. 
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας