Άδειασε τον διευθυντή ο προϊστάμενός του-«Δεν θα κρατώ μέτρο να μετρώ τρίχες»

Σε σύσταση μετατράπηκε η αποβολή μαθητών από Γυμνάσιο της Λάρνακας για την εξωτερική τους εμφάνιση, μετά από παρέμβαση του Διευθυντή Μέσης Εκπαίδευσης, Κυπριανού Λούη, προς τον Διευθυντή. Σε δημόσια τοποθέτηση του ο κ. Λούης, ουσιαστικά, άδειασε τον Διευθυντή για τους χειρισμούς του, ζητώντας να εφαρμοστούν παιδαγωγικά μέτρα. 

Μιλώντας στη μεσημβρινή εκπομπή του Αντ1, ο Διευθυντής Μέσης Εκπαίδευσης, Κυπριανός Λούης, ερωτηθείς εάν είπε στον διευθυντή να κάνει τις αποβολές προειδοποίηση, είπε, «ναι, είπα στον διευθυντή στην ουσία να κάνει τις απαραίτητες συστάσεις, προειδοποιήσεις. Ο κανονισμός μιλά για αναστολή αποβολής αλλά το σαφέστατο, η παιδαγωγική σχέση είναι να είναι προειδοποίηση και σύσταση. Δεν έχει μπει καμία απουσία σε κανένα παιδί».

Ερωτηθείς για το τι λέχθηκε με τον διευθυντή, ο κ. Λούης, σημείωσε ότι από πλευράς τους, δόθηκαν οδηγίες, «κουβεντιάσαμε μαζί του, μας είπε τις απόψεις του και τις ενέργειές του, και δώσαμε οδηγίες για να προβεί στις απαραίτητες συστάσεις και απαραίτητες προειδοποιήσεις, να καθοδηγήσει τα παιδιά μέσω του μηχανισμού των υπευθύνων των τμημάτων, σε σχέση με τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να λειτουργήσουν τα παιδιά, πώς θα τα υποδεχθούν στην σχολική μονάδα κτλ. Είναι οι εργασίες που γίνονται αυτές τις πρώτες μέρες στις σχολικές μονάδες, ιδιαίτερα για τα παιδιά που προέρχονται από την δημοτική εκπαίδευση». 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αυτό είναι το «προκλητικό» κούρεμα που έφερε αποβολές-Θύελλα αντιδράσεων

Εάν τον ρώτησαν γιατί έβαλε τις αποβολές, ο ίδιος εξήγησε πως, «όταν μιλά ένας Διευθυντής Μέσης Εκπαίδευσης με ένα διευθυντή σχολείου, βεβαίως και κουβεντιάζουν στο παιδαγωγικό πλαίσιο. Τον ρώτησα σε σχέση με τις ενέργειες που έκανε και μου είπε ότι έχει από το καλοκαίρι ήδη αποστείλει τους κανονισμούς, έχει μιλήσει με τους μαθητές και ζήτησε να συμμορφώνονται σε αυτό το πλαίσιο. Το καινούριο στοιχείο ήταν ότι είχαμε και νέα παιδιά που προέρχονται από τη δημοτική εκπαίδευση. Έχει στην ουσία δώσει με την πρώτη ημέρα που ήρθαν τα παιδιά και πριν, στη διαδικασία των εγγραφών, είχε δώσει το πλαίσιο αυτό, άρα και οι γονείς όφειλαν να το γνωρίζουν».

Γενικότερα, σε σχέση με τα έντυπα αποβολής, ο κ. Λούης είπε πως «από το πρωί έχω δώσει οδηγίες στον επαρχιακό για να μπορέσω να έχω σαφή και πλήρη εικόνα για το κατά πόσο δόθηκαν οι αποβολές αυτές. Άρα στην ουσία θα έχω διαβάθμιση όσον αφορά τι δόθηκε ως αποβολή για την α’, β’ και γ’ γυμνασίου και θα έχω καθαρή εικόνα όσον αφορά το θέμα αυτό.  Όμως ήδη από χθες, όταν ακούσαμε κι ενημερώθηκα για αποβολές, είχαν γίνει ενέργειες τέτοιες, για να μπορέσει ακριβώς να εφαρμοστούν παιδαγωγικά μέτρα προειδοποίησης, σύστασης και αναστολής των όποιων μέτρων. Άρα, στην ουσία, έχω προβεί σε ανάκληση των διοικητικών πράξεων αυτών και τα παιδιά είναι στο σχολείο αυτή τη στιγμή».

Ταυτόχρονα, κληθείς να σχολιάσει το γεγονός εάν ο διευθυντής δεν ήξερε ότι πρώτα δίνει προειδοποίηση, είπε ότι «υπάρχουν στάδια. Ο πειθαρχικός κώδικας ορίζει στάδια και αυτό δηλώνει και η παιδαγωγική σχέση. Ορίζει στάδια τα οποία ακολουθούνται για να μπορέσει κάποιος να προσαρμοστεί σε ένα νέο περιβάλλον. Είναι μια μεταβατική διαδικασία που ακολουθείται πάντοτε. Τα ζητήματα αυτά τα παιδαγωγικά δεν λύνονται με τους δημοσιογράφους και από αέρος».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ράδιο αρβύλα χαρακτηρίζει τις αποβολές ο Προδρόμος-«Δεν είναι δουλειά των ΜΜΕ»

Επιπρόσθετα, στο γεγονός γιατί επέμενε ο Υπουργός Παιδείας ότι δεν έγιναν αποβολές, ο κ. Λούης απάντησε ότι, «ο Υπουργός δεν γνώριζε στην ουσία την πράξη, δηλαδή το κείμενο το οποίο απεστάλη. Γνώριζε ότι αυτό το οποίο γίνεται και η παρέμβαση που έγινε από τον Διευθυντή Μέσης ήταν για να υπάρξει η τροποποίηση της απόφασης».

Επίσης, εάν τα παιδιά πήγαν στο σχολείο με το ίδιο κούρεμα, είπε ότι τα ίδια παιδιά όπως είναι πήγαν στο σχολείο. Εάν δεν υπάρχει πρόβλημα πλέον, απάντησε ότι, «αυτό θα το δούμε. Εγώ θα βγάλω γενικότερη εγκύκλιο και θα καθορίζει το πλαίσιο μέσα στο οποίο θα λειτουργεί το σύνολο των διευθυντών. Έχω 113 διευθυντές υπό την ευθύνη μου. Δεν μπορώ να αντιδικώ από τηλεοράσεως.  Εγώ δεν θα κρατώ το μέτρο να μετρώ τις τρίχες του κεφαλιού του παιδιού. Επαναλαμβάνω ότι η ευπρέπεια, το ήθος και η καλή συμπεριφορά των παιδιών επιβάλλεται μέσα στους σχολικούς χώρους. Εγώ δεν κρατώ μεζούρες». 

Δειτε Επισης

Αναμένουν να δουν στην πράξη την εργοδότηση αλλοδαπών οι επιχειρήσεις-«Μύθος» για φθηνή λύση
Τι προνοεί το Σύνταγμα για παύση κρατικού αξιωματούχου και η απόφαση Τρύφωνος που θα βρεθεί στο επίκεντρο
Μια προεκλογική εκστρατεία που δεν είναι σαν τις άλλες μπαίνει στην τελική ευθεία
Στόλτενμπεργκ: Δεν είναι πολύ αργά για να κερδίσει η Ουκρανία τον πόλεμο
Παρασκηνιακές συνεννοήσεις Ισραήλ-Τουρκίας για τουρκικό ανθρωπιστικό στολίσκο στη Γάζα
BINTEO: Τύπος πήγε σε πλυντήριο αυτοκινήτων το Cybertruck της Tesla και το μετάνιωσε
Μέσα από χίλια μύρια κύματα ψηφίστηκε ο νόμος που επιτρέπει την ταυτοποίηση χρηστών καρτοκινητών
Εγκρίθηκε από τη Βουλή σχέδιο ψηφίσματος για δικαίωμα στο καθαρό περιβάλλον
Αναβρασμός στα αμερικανικά πανεπιστήμια με εκατοντάδες συλλήψεις-Τεταμένες κινητοποιήσεις κατά του πολέμου στη Γάζα
Κάλεσε την Τουρκία να αρπάξει την ευκαιρία, βλέπει διάθεση από Γερμανία για πιο πρωταγωνιστικό ρόλο ο ΠτΔ