Περισσότερες από 90 κλήσεις την πρώτη μέρα λειτουργίας των εφημερευόντων ιατρείων

Δεκάδες ραντεβού πραγματοποιήθηκαν κατά την πρώτη μέρα λειτουργίας των εφημερευόντων ιατρείων, σε όλες τις επαρχίες, όπως επίσης εκατοντάδες ήταν τα τηλεφωνήματα που δέχθηκαν οι γιατροί.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας, κατά την πρώτη μέρα διεκπαιρεώθηκαν 37 εξετάσεις ενήλικων ασθενών από προσωπικούς γιατρούς και 21 από Παιδιάτρους, ενώ δέχθηκαν 93 κλήσεις. Συγκεκριμένα, στο Κέντρο Υγείας Λατσιών έγιναν 33 κλήσεις, στη Λινόπετρα οκτώ, στο ΓΝ Λεμεσού 6, στο Παλαιό Νοσοκομείο Λάρνακας 16, στο ΓΝ Λάρνακας 4, στο Νοσοκομείο Αμμοχώστου εννέα, στο ΓΝ Πάφου 17.

Στα Λατσιά διευθετήθηκαν 15 ραντεβού για Προσωπικού Ιατρούς (ΠΙ) και τέσσερα Παιδιάτρων, στη Λινόπετρα τέσσερα ΠΙ και καθόλου για παιδίατρο, στο ΓΝ Λεμεσού κανένα ραντεβού για ΠΙ και πέντε για παιδίατρους, στο Παλαιό Νοσοκομείο Λάρνακας εννέα για ΠΙ και κανένα για παιδίατρο, στο ΓΝ Λάρνακας κανένα για ΠΙ και τρία για παιδίατρο, στο Νοσοκομείο Αμμοχώστου πέντε για ΠΙ και δύο για παιδίατρο και στο ΓΝ Πάφου τέσσερα για ΠΙ και επτά για παιδίατρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ικανοποίηση υπ. Υγείας για εφημερεύοντα ιατρεία-Αναμένεται περισσότερη ανταπόκριση αύριο

Υπενθυμίζεται πως το Σάββατο ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χατζηπαντέλα, επισκέφθηκε το Κέντρο Υγείας Λατσιών με αφορμή την έναρξη λειτουργίας των εφημερευόντων ιατρείων, όπου ξεναγήθηκε στους χώρους που θα χρησιμοποιούνται γι’ αυτόν τον σκοπό και συνομίλησε με το προσωπικό και εξέφρασε ικανοποίηση  για την επίτευξη λειτουργίας τους.

«Νιώθω χαρούμενος και περήφανος γιατί πέτυχαμε αυτόν τον στόχο», είπε σε δηλώσεις του κατά την επίσκεψή του στο κέντρο υγείας.

«Η πρώτη μέρα κυλάει καλά», είπε, προσθέτοντας ότι σκοπός της επίσκεψής του, ήταν να ενημερωθεί για οποιαδήποτε προβλήματα. «Όπως έχω αναφέρει αρκετές φορές, πρέπει να δώσουμε χρόνο σε αυτό τον θεσμό να δουλέψει και αν υπάρχουν οποιαδήποτε προβλήματα θα τα αντιμετωπίσουμε», πρόσθεσε.

Ο Υπουργός είπε ότι θα αξιολογούν αυτό τον θεσμό ανά εβδομάδα.

Είπε ότι τη Δευτέρα που έχουν μια δημοσιογραφική διάσκεψη όσον αφορά στα απογευματινά χειρουργεία, έχει προσκαλέσει όλους τους γιατρούς που θα εργαστούν αυτό το Σαββατοκυρίακο να πάνε στο Υπουργείο Υγείας.

«Θα έχω την ευκαιρία να μιλήσω με όλους τους γιατρούς που ήταν στην πρώτη γραμμή να ακούσω και από αυτούς αν υπάρχουν οποιαδήποτε προβλήματα ή αν έχουμε οποιεσδήποτε άλλες εισηγήσεις για να βελτιώσουμε αυτό τον θεσμό», πρόσθεσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Τα επεισόδια στον Ύψωνα, οι «κακοί» πληροφοριοδότες και η ημέρα της σούβλας...
Ολοκληρώθηκαν οι συνομιλίες στο Κάιρο-Αργοσβήνουν οι ελπίδες για εκεχειρία στη Γάζα
ΒΙΝΤΕΟ: Έφοδος της Ισραηλινής Αστυνομίας στα γραφεία του Al Jazeera
Απίστευτο βίντεο ντοκουμέντο από την επίθεση σε οικία στη Λάρνακα-Καρέ καρέ η επίθεση με κροτίδες και πέτρες
ΒΙΝΤΕΟ: Εμπόλεμη ζώνη ο Ύψωνας-Η στιγμή που περιπολικό παραδίδεται στις φλόγες
ΒΙΝΤΕΟ: Στους 66 οι νεκροί από τις πλημμύρες στη Βραζιλία-Εκατοντάδες αγνοούμενοι
Κλιμακώνουν οι Ισραηλινοί στη Γάζα-Προανήγγειλε χτύπημα στη Ράφα σύντομα ο υπουργός Άμυνας
ΒΙΝΤΕΟ: Έντονα καιρικά φαινόμενα με χαλαζόπτωση-Έκλεισε δρόμος στα ορεινά
Το Ισραήλ έκλεισε τη ζώνη διέλευσης ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Γάζα μετά την επίθεση από ρουκέτες
Αμετακίνητοι στις θέσεις τους Νετανιάχου και Χανίγια-Σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις για πιθανή εκεχειρία