Ικανοποίηση υπ. Υγείας για εφημερεύοντα ιατρεία-Αναμένεται περισσότερη ανταπόκριση αύριο

Την ικανοποίησή του εξέφρασε το Σάββατο ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χατζηπαντέλα, για την επίτευξη του στόχου της λειτουργίας των Εφημερευόντων Ιατρείων, για υπηρεσίες σε δικαιούχους του Γενικού Συστήματος Υγείας (ΓεΣΥ) κατά τα Σαββατοκυρίακα και τις δημόσιες αργίες. 

Ο Υπουργός επισκέφθηκε το πρωί του Σάββατου το Κέντρο Υγείας Λατσιών, με αφορμή την έναρξη λειτουργίας των Εφημερευόντων Ιατρείων, όπου ξεναγήθηκε στους χώρους που θα χρησιμοποιούνται γι’ αυτόν τον σκοπό και συνομίλησε με το προσωπικό.

«Νιώθω χαρούμενος και περήφανος γιατί πέτυχαμε αυτόν τον στόχο», είπε σε δηλώσεις του κατά την επίσκεψή του στο κέντρο υγείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ανοικτό το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων-Αξιολογεί την κατάσταση ο Χατζηπαντέλα

«Η πρώτη μέρα κυλάει καλά», είπε, προσθέτοντας ότι σκοπός της επίσκεψής του, ήταν να ενημερωθεί για οποιαδήποτε προβλήματα. «Όπως έχω αναφέρει αρκετές φορές, πρέπει να δώσουμε χρόνο σε αυτό τον θεσμό να δουλέψει και αν υπάρχουν οποιαδήποτε προβλήματα θα τα αντιμετωπίσουμε», πρόσθεσε.

Ο Υπουργός είπε ότι θα αξιολογούν αυτό τον θεσμό ανά εβδομάδα.

Είπε ότι τη Δευτέρα που έχουν μια δημοσιογραφική διάσκεψη όσον αφορά στα απογευματινά χειρουργεία, έχει προσκαλέσει όλους τους γιατρούς που θα εργαστούν αυτό το Σαββατοκυρίακο να πάνε στο Υπουργείο Υγείας.

«Θα έχω την ευκαιρία να μιλήσω με όλους τους γιατρούς που ήταν στην πρώτη γραμμή να ακούσω και από αυτούς αν υπάρχουν οποιαδήποτε προβλήματα η αν έχουμε οποιεσδήποτε άλλες εισηγήσεις για να βελτιώσουμε αυτό τον θεσμό», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Χατζηπαντέλα είπε ότι μέχρι στιγμής, (περίπου στις 1120), στο συγκεκριμένο κέντρο είχαμε 10 επισκέψεις,» ενώ αναμένονταν και άλλα ραντεβού μέχρι το τέλος της ημέρας.

«Είναι ικανοποιητικός ο αριθμός, περιμένουμε και περισσότερη ανταπόκριση αύριο και τις επόμενες εβδομάδες», είπε. Πρόσθεσε ότι υπάρχει και παιδίατρος στο κέντρο, η οποία, είδε το πρωί του Σαββάτου δύο παιδάκια και αναμένονταν και άλλα ραντεβού.

«Θέλουμε να δώσουμε την ευκαιρία στον κόσμο να ενημερωθεί για αυτόν τον θεσμό και είμαι σίγουρος με την κατάλληλη ενημέρωση θα αγκαλιαστεί από τον κόσμο μας», για να αποσυμφορηθούν και τα Τμήματα Πρώτων Βοηθειών, είπε.

Ο Υπουργός είπε ότι είδε τα δωμάτια εξέτασης και τον εξοπλισμό στο συγκεκριμένο κέντρο υγείας και εξέφρασε την ικανοποίησή του.

«Είναι σε εξαιρετική κατάσταση ο εξοπλισμός μας και τα ιατρεία μας, και καλώ τον κόσμο που έχει ανάγκη να έρχεται εδώ και να μην πηγαίνει στις Πρώτες Βοήθειες», πρόσθεσε, διευκρινίζοντας ότι στα εφημερεύοντα ιατρεία μπορούν να απευθύνονται άτομα των οποίων απουσιάζει ο προσωπικός ιατρός, αλλά όχι για σοβαρά περιστατικά.

Η νοσηλευτική λειτουργός Ανθούλα Παναγή που ήταν υπηρεσία στο κέντρο υγείας το Σάββατο εξήγησε τη διαδικασία. Είπε ότι αν κάποιος ασθενής χρειαστεί να συμβουλευτεί γιατρό Σαββατοκυρίακα ή δημόσιες αργίες, πρέπει να μιλήσει με τον προσωπικό του ιατρό και σε περίπτωση που δεν τα καταφέρει, μπορεί να τηλεφωνήσει στα εφημερεύοντα κέντρα. Εκεί θα μιλήσει πρώτα με ένα γραφέα και θα παραπεμφθεί τηλεφωνικώς σε έναν από τους νοσηλευτές των κέντρων αυτών που θα κάνουν αξιολόγηση του κάθε ασθενή για να αποφασιστεί αν πρέπει να τον δουν ή αν πρέπει να πάει σε ΤΑΕΠ. Αν κριθεί ότι πρέπει να δει τον ασθενή προσωπικός ιατρός, του δίνεται ραντεβού εντός της ημέρας.

Οι ώρες λειτουργίας είναι το Σάββατο από τις 09.00 μέχρις τις 17:00 και την Κυριακή και τις Δημόσιες Αργίες από τις 15:00 μέχρι τις 19:00.

Δειτε Επισης

Ανήλικη ξυλοκόπησε άγρια τη 17χρονη αδερφή της στην Ελλάδα-Το θύμα έχασε τις αισθήσεις του
Ο Γιώργος Σκαλιάς ο εκλεκτός του ΠτΔ ως ειδικός σύμβουλος για θέματα εκπαίδευσης
Άνοδος 5,4% στις αφίξεις τουριστών την πρώτη τριμηνία 2024-Αισιοδοξία Υφ. Τουρισμού
«Η Άσσια βίωσε το μίσος των κατακτητών»-Σύντομα παραδίδεται το μνημείο Πεσόντων
Εκ πρώτης όψεως ευθύνες για την απόδραση κρατούμενου από τις Κεντρικές-Εν αναμονή της έκθεσης γεγονότων
Απαντά στη συσκότιση της Αστυνομίας για σοβαρές υποθέσεις ο Χαρτσιώτης-Τα ρίχνει στα ΜΜΕ «που εστιάζουν στα αρνητικά»
Δεν είναι ευχαριστημένος με τα μέτρα για το έγκλημα ο Χαρτσιώτης-«Ευελπιστώ να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα»
Στέλνει στη Βουλή το θέμα μετακίνησης ψηφοφόρων το ΑΚΕΛ-Ζητά διερεύνηση πριν τις εκλογές
Επιστολή Στεφάνου σε Κεραυνό για πράσινη φορολογία-Ζητά ξανά αναβολή της επιβολής της
Συμπλοκή και μαχαιρώματα μεταξύ Σύρων στη Λευκωσία-Οι ισχυρισμοί των εμπλεκομένων