Ποιοι καλούνται να υπηρετήσουν με την 2022 ΕΣΣΟ-Οι ημερομηνίες κατάταξης

Περιθώριο δεκαοκτώ ημερών έχουν οι στρατεύσιμοι της 2022 ΕΣΣΟ, να εγγραφούν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα όπου θα υποβάλουν τα στοιχεία τους και τις προτιμήσεις τους, για την κατάταξή τους στην Εθνική Φρουρά, τον ερχόμενο Ιούλιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: ΣΥΟΠ μέχρι τη σύνταξη-Οι σκέψεις στο ΥΠΑΜ για τις παλιοσειρές των Συμβασιούχων

Η πλατφόρμα του Υπουργείου Άμυνας, τέθηκε σε εφαρμογή από τις 12:00 το μεσημέρι της Τρίτης και θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι τις 15 Μαΐου, όταν θα κλείσει οριστικά και όσοι δεν εγγραφούν, θα μπορούν να το πράξουν κατά την κατάταξή τους στα Κέντρα Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων, ωστόσο, δεν θα έχουν επιλογή να θέσουν τις προτιμήσεις τους και ως εκ τούτου θα τοποθετηθούν, όπου το στράτευμα έχει ανάγκη.

Για την κατάταξη, οι νεοσύλλεκτοι θα πρέπει να υποβάλουν σε μορφή PDF την ταυτότητά τους και από τις δύο όψεις, ένα IBAN τράπεζας, εάν υπάρχει λογαριασμός στο όνομά τους, ενώ θα κληθούν να επιλέξουν και που θέλουν να υπηρετήσουν.

Σημειώνεται ότι όσοι στρατεύσιμοι υποβάλουν δήλωση στοιχείων μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας, αλλά και όσοι παρουσιαστούν για εξέταση στις Επαρχιακές Επιτροπές που θα λειτουργούν πριν την κατάταξη, θα εξασφαλίσουν δέκα μόρια.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Άμυνας, τα  σημειώματα πρόσκλησης  της 2022  ΕΣΣΟ θα αποστέλλονται αυτοματοποιημένα, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας δήλωσης στοιχείων επιλογής στρατευσίμων, στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, την οποία οι στρατεύσιμοι θα έχουν δηλώσει κατά τη διαδικασία ταυτοποίησής τους σε αυτήν. Επισημαίνεται ότι θα γίνονται δεκτοί για κατάταξη οι  στρατεύσιμοι,  οι οποίοι θα επιδεικνύουν στο κινητό τους τηλέφωνο το σημείωμα πρόσκλησης, το οποίο έχει αποσταλεί ηλεκτρονικά στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τους μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας.

Οι στρατεύσιμοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση τροποποίησης της επιλογής των στοιχείων προς το ΓΕΕΦ/ΔΕΜΕΟ, μέχρι και δύο ημέρες από τη λήξη της λειτουργίας της πλατφόρμας. Σε κάθε περίπτωση όμως, η αλλαγή αυτή μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο μία φορά για κάθε στρατεύσιμο.

Νοείται    ότι,   καμία   αλλαγή   δεν   μπορεί   να   γίνει   για    όσους υποβάλλουν ΔΣ μετά τη λειτουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας.

«Κανένας δεν θα γίνεται δεκτός για κατάταξη αν δεν φέρει μαζί του το δελτίο ταυτότητας ή διαβατήριο ή οποιοδήποτε άλλο επίσημο έγγραφο της Δημοκρατίας, από το οποίο να προκύπτει η ταυτοπροσωπία του», τονίζει το ΥΠΑΜ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Νέες προσλήψεις ΣΥΟΠ στην Εθνική Φρουρά-Όλες οι πληροφορίες

Ποιοι καλούνται σε κατάταξη

Για την κατάταξη νεοσυλλέκτων, ο υπουργός Άμυνας, Χαράλαμπος Πετρίδης εξέδωσε διάταγμα μέσω του οποίου καθορίζεται ποιοι πρέπει να καταταγούν στην Εθνική Φρουρά.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για όλα τα πρόσωπα που γεννήθηκαν από 1.1.2004 μέχρι 31.12.2004, περιλαμβανομένων και των προσώπων της πιο πάνω κλάσης που έχουν οποιοδήποτε από τους δύο γονείς Κυπριακής Καταγωγής, αλλά δεν έχουν καταστεί πολίτες της Δημοκρατίας, συμπεριλαμβανομένων των στρατευσίμων μελών των Θρησκευτικών Ομάδων των Αρμενίων, Μαρωνιτών και Λατίνων.

Επίσης, όλοι οι στρατεύσιμοι των κλάσεων 1995 μέχρι και 2021, δηλαδή όσοι γεννήθηκαν από 1.1.1977 μέχρι 31.12.2003, οι οποίοι δεν κατατάχθηκαν στην Εθνική Φρουρά για οποιοδήποτε λόγο και υποχρεούνται σε κατάταξη στα κέντρα κατάταξης, όπως καθορίζονται στην παρούσα απόφασή, εφόσον ο λόγος της νόμιμης παραμονής τους εκτός της Εθνικής Φρουράς έπαυσε ή θα παύσει να υφίσταται μέχρι την 31 Ιουλίου 2022, αλλά και όλοι όσοι απολύθηκαν προσωρινά από τις τάξεις της Εθνικής Φρουράς για λόγους υγείας ή σπουδών ή για οποιοδήποτε άλλο λόγο και οι οποίοι υποχρεούνται σε επανακατάταξη, στις Μονάδες από τις οποίες απολύθηκαν, την επομένη της ημερομηνίας λήξης της νόμιμης παραμονής τους εκτός της Εθνικής Φρουράς, εφόσον και πάλι οι λόγοι της νόμιμης παραμονής τους εκτός της Εθνικής Φρουράς θα λήξει εντός του έτους 2022.

Παράλληλα, πρέπει να καταταγούν όλοι οι στρατεύσιμοι της κλάσης 2023, γεννηθέντες δηλαδή κατά το έτος 2005), οι οποίοι επιθυμούν να εκπληρώσουν τη θητεία τους ως εθελοντές, καθώς και οι ανυπότακτοι όλων των κλάσεων.

Από την στράτευση απαλλάσσονται οι πολίτες της Δημοκρατίας που ανήκουν στην τουρκική κοινότητα, για λόγους δημοσίου συμφέροντος, καθώς και τα πρόσωπα κυπριακής καταγωγής εκ μητρογονίας που γεννήθηκαν από την 1 Ιανουαρίου 1977 έως και 11 Ιουνίου 1999, τα οποία κατά την κλήση της κλάσης τους δεν ήταν πολίτες της Δημοκρατίας και τα οποία απέκτησαν δικαίωμα μη έκτισης στρατιωτικής θητείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Οι δυνάμεις της ΕΦ σε σύγκριση με τον κατοχικό στρατό-Πώς διαμορφώνονται οι αναλογίες

Πότε και που γίνεται η κατάταξη

Σύμφωνα πάντα με το διάταγμα, όσοι καλούνται για στράτευση, έχουν υποχρέωση να καταταγούν στα κέντρα κατάταξης στην Λευκωσία, Λάρνακα, Λεμεσό και Πάφο από 11 έως 15 Ιουλίου 2022.

Πιο συγκεκριμένα, όσοι θα καταταγούν στο 4ο ΤΒΟ (Αθαλάσσα) Στρατόπεδο «ΧΡΙΣΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ», θα πρέπει να το πράξουν στις 11 Ιουλίου 2022.

Πρόκειται για τους διαμένοντες στην επαρχία Λευκωσίας, των κλάσεων 2020 και προηγουμένων, εκτός αυτών που διαμένουν στα χωριά Αγία Βαρβάρα, Αλάμπρα, Αναλιόντας, Δάλι, Λυθροδόντας, Λύμπια, Μαθιάτης, Νήσου, Πέρα Χωριό Νήσου, Ποταμιά, Σιά, Πάνω Πύργο, Κάτω Πύργο, Παχύαμμο και Πηγένια της επαρχίας Λευκωσίας.

Τους διαμένοντες στην επαρχία Λευκωσίας, της κλάσης 2021, των οποίων το επώνυμο  αρχίζει από τα γράμματα Α, Β, Γ, Δ, Ε, Ζ, Η, Θ, Ι και Κ, εκτός αυτών που διαμένουν στα χωριά, Αγία Βαρβάρα, Αλάμπρα, Αναλιόντας, Δάλι, Λυθροδόντας, Λύμπια, Μαθιάτης, Νήσου, Πέρα Χωριό Νήσου, Ποταμιά, Σιά, Πάνω Πύργο, Κάτω Πύργο, Παχύαμμο και Πηγένια της επαρχίας Λευκωσίας.

Επίσης, τους διαμένοντες στην επαρχία Λευκωσίας, της κλάσης 2021, των οποίων το επώνυμο αρχίζει από τα γράμματα Λ, Μ, Ν, Ξ, Ο, Π, Ρ, Σ, Τ, Υ, Φ, Χ, Ψ και Ω, εκτός αυτών που διαμένουν στα χωριά Αγία Βαρβάρα, Αλάμπρα, Αναλιόντας, Δάλι, Λυθροδόντας, Λύμπια, Μαθιάτης, Νήσου, Πέρα Χωριό Νήσου, Ποταμιά, Σιά, Πάνω Πύργο, Κάτω Πύργο, Παχύαμμο και Πηγένια της επαρχίας Λευκωσίας.

Την ίδια ημέρα, στο ΚΕΝ Λάρνακας πρέπει να καταταγούν οι διαμένοντες στην επαρχία Λάρνακας, της κλάσης 2021, των οποίων το επώνυμο αρχίζει από τα γράμματα Ξ, Ο, Π, Ρ, Σ, Τ, Υ, Φ, Χ, Ψ και Ω.

Οι διαμένοντες στην επαρχία Λάρνακας, της κλάσης 2022, των οποίων το επώνυμο αρχίζει από τα γράμματα Κ, Λ, Μ, Ν, Ξ και Ο.

Οι εθελοντές, που διαμένουν στην επαρχία Αμμοχώστου. Οι διαμένοντες στην επαρχία Αμμοχώστου, της κλάσης 2022, των οποίων το επώνυμο αρχίζει από τα γράμματα Λ, Μ, Ν, Ξ, Ο, Π, Ρ, Σ, Τ, Υ, Φ, Χ, Ψ και Ω.

Στο ΚΕΝ Λεμεσού, οι διαμένοντες στην επαρχία Λεμεσού, της κλάσης 2022, των οποίων το επώνυμο αρχίζει από τα γράμματα Δ, Ε, Φ, Χ, Ψ και Ω, εκτός αυτών που διαμένουν στα χωριά Άγιος Αμβρόσιος, Άγιος Θωμάς, Αλέκτορα, Ανώγυρα, Αυδήμου, Δωρά, Επισκοπή, Ερήμη, Καντού, Κολόσσι, Πάνω Κιβίδες, Παραμάλι, Πάχνα, Πισσούρι, Πλατανιστεία, Πραστειό (Αυδήμου), Σούνι-Ζανακιά και Σωτήρα της επαρχίας Λεμεσού.

Οι διαμένοντες στην επαρχία Λεμεσού, της κλάσης 2021, εκτός αυτών που διαμένουν στα χωριά Άγιος Αμβρόσιος, Άγιος Θωμάς, Αλέκτορα, Ανώγυρα, Αυδήμου, Δωρά, Επισκοπή, Ερήμη, Καντού, Κολόσσι, Πάνω Κιβίδες, Παραμάλι, Πάχνα, Πισσούρι, Πλατανιστεία, Πραστειό (Αυδήμου), Σούνι-Ζανακιά και Σωτήρα της επαρχίας Λεμεσού.

Οι διαμένοντες στην επαρχία Λεμεσού, της κλάσης 2022, των οποίων το επώνυμο αρχίζει από το γράμμα Γ, εκτός αυτών που διαμένουν στα χωριά Άγιος Αμβρόσιος, Άγιος Θωμάς, Αλέκτορα, Ανώγυρα, Αυδήμου, Δωρά, Επισκοπή, Ερήμη, Καντού, Κολόσσι, Πάνω Κιβίδες, Παραμάλι, Πάχνα, Πισσούρι, Πλατανιστεία, Πραστειό (Αυδήμου), ΣούνιΖανακιά και Σωτήρα της επαρχίας Λεμεσού.

Στις 12 Ιουλίου 2022, πρέπει να καταταγούν στο 4ο ΤΒΟ στην Αθαλάσσα, οι διαμένοντες στην επαρχία Λευκωσίας, της κλάσης 2022, των οποίων το επώνυμο αρχίζει από τα γράμματα Κ και Λ, εκτός αυτών που διαμένουν στα χωριά Αγία Βαρβάρα, Αλάμπρα, Αναλιόντας, Δάλι, Λυθροδόντας, Λύμπια, Μαθιάτης, Νήσου, Πέρα Χωριό Νήσου, Ποταμιά, Σιά, Πάνω Πύργο, Κάτω Πύργο, Παχύαμμο και Πηγένια της επαρχίας Λευκωσίας.

Οι διαμένοντες στην επαρχία Λευκωσίας, της κλάσης 2022, των οποίων το επώνυμο αρχίζει από τα γράμματα Μ, Σ, Υ και Ω, εκτός αυτών που διαμένουν στα χωριά Αγία Βαρβάρα, Αλάμπρα, Αναλιόντας, Δάλι, Λυθροδόντας, Λύμπια, Μαθιάτης, Νήσου, Πέρα Χωριό Νήσου, Ποταμιά, Σιά, Πάνω Πύργο, Κάτω Πύργο, Παχύαμμο και Πηγένια της επαρχίας Λευκωσίας.

Την ίδια ημέρα, στο ΚΕΝ Λάρνακας κατατάσσονται οι διαμένοντες στην επαρχία Λάρνακας, της κλάσης 2021, των οποίων το επώνυμο αρχίζει από τα γράμματα Α, Β, Γ, Δ, Ε, Ζ, Η, Θ και Ι.

Οι διαμένοντες στην επαρχία Λάρνακας, της κλάσης 2022, των οποίων το επώνυμο αρχίζει από τα γράμματα Α, Β, Γ, Δ, Ε, Ζ, Η, Θ και Ι. Οι εθελοντές, που διαμένουν στην επαρχία Λάρνακας.

Στο ΚΕΝ Λεμεσού, οι διαμένοντες στην επαρχία Λεμεσού, των κλάσεων 2020 και προηγούμενων, εκτός αυτών που διαμένουν στα χωριά Άγιος Αμβρόσιος, Άγιος Θωμάς, Αλέκτορα, Ανώγυρα, Αυδήμου, Δωρά, Επισκοπή, Ερήμη, Καντού, Κολόσσι, Πάνω Κιβίδες, Παραμάλι, Πάχνα, Πισσούρι, Πλατανιστεία, Πραστειό (Αυδήμου), ΣούνιΖανακιά και Σωτήρα της επαρχίας Λεμεσού.

Οι διαμένοντες στην επαρχία Λεμεσού, της κλάσης 2022, των οποίων το επώνυμο αρχίζει από τα γράμματα Ν, Ξ, Ο και Π, εκτός αυτών που διαμένουν στα χωριά Άγιος Αμβρόσιος, Άγιος Θωμάς, Αλέκτορα, Ανώγυρα, Αυδήμου, Δωρά, Επισκοπή, Ερήμη, Καντού, Κολόσσι, Πάνω Κιβίδες, Παραμάλι, Πάχνα, Πισσούρι, Πλατανιστεία, Πραστειό (Αυδήμου), Σούνι-Ζανακιά και Σωτήρα της επαρχίας Λεμεσού.

Στο ΚΕΝ Πάφου, οι διαμένοντες στην επαρχία Πάφου, της κλάσης 2022 των οποίων το επώνυμο αρχίζει από τα γράμματα Α,Β,Γ, Δ, Ε, Ζ, Η, Θ, Ι, Κ, Λ, Μ και Ν.

Στις 13 Ιουλίου 2022 στο 4ο ΤΒΟ στην Αθαλάσσα θα πρέπει να καταταχθούν οι διαμένοντες στην επαρχία Λευκωσίας, της κλάσης 2022, των οποίων το επώνυμο αρχίζει από τα γράμματα Ξ, Ο, Τ και Χ, εκτός αυτών που διαμένουν στα χωριά Αγία Βαρβάρα, Αλάμπρα, Αναλιόντας, Δάλι, Λυθροδόντας, Λύμπια, Μαθιάτης, Νήσου, Πέρα Χωριό Νήσου, Ποταμιά, Σιά, Πάνω Πύργο, Κάτω Πύργο, Παχύαμμο και Πηγένια της επαρχίας Λευκωσίας.

Οι διαμένοντες στην επαρχία Λευκωσίας, της κλάσης 2022, των οποίων το επώνυμο αρχίζει από τα γράμματα Ι, Π και Ρ, εκτός αυτών που διαμένουν στα χωριά Αγία Βαρβάρα, Αλάμπρα, Αναλιόντας, Δάλι, Λυθροδόντας, Λύμπια, Μαθιάτης, Νήσου, Πέρα Χωριό Νήσου, Ποταμιά, Σιά, Πάνω Πύργο, Κάτω Πύργο, Παχύαμμο και Πηγένια της επαρχίας Λευκωσίας.

Στο ΚΕΝ Λάρνακας οι διαμένοντες στην επαρχία Λάρνακας, της κλάσης 2021, των οποίων το επώνυμο αρχίζει από τα γράμματα Κ, Λ, Μ και Ν.

Οι διαμένοντες στην επαρχία Λάρνακας, της κλάσης 2022, των οποίων το επώνυμο αρχίζει από τα γράμματα Π, Ρ, Τ, Υ, Φ, Χ, Ψ και Ω.

Στο ΚΕΝ Λεμεσού οι διαμένοντες στην επαρχία Λεμεσού, της κλάσης 2022, των οποίων το επώνυμο αρχίζει από τα γράμματα Ε, Ζ, Θ, Λ, Μ, Ρ και Τ, εκτός αυτών που διαμένουν στα χωριά Άγιος Αμβρόσιος, Άγιος Θωμάς, Αλέκτορα, Ανώγυρα, Αυδήμου, Δωρά, Επισκοπή, Ερήμη, Καντού, Κολόσσι, Πάνω Κιβίδες, Παραμάλι, Πάχνα, Πισσούρι, Πλατανιστεία, Πραστειό (Αυδήμου), Σούνι-Ζανακιά και Σωτήρα της επαρχίας Λεμεσού.

Στο ΚΕΝ Πάφου, οι εθελοντές, που διαμένουν στην επαρχία Πάφου και οι διαμένοντες στην επαρχία Πάφου, της κλάσης 2022 των οποίων το επώνυμο αρχίζει από τα γράμματα Ξ, Ο, Π, Ρ, Σ, Τ, Υ, Φ, Χ, Ψ και Ω.

Την πρότελευταία ημέρα κατάταξης, δηλαδή στις 14 Ιουλίου 2021, στο 4ο ΤΒΟ Αθαλάσσας πρέπει να καταταχθούν οι διαμένοντες στην επαρχία Λευκωσίας, της κλάσης 2022, των οποίων το επώνυμο αρχίζει από τα γράμματα Β, Γ, Δ, Ε, Ζ, Η και Θ, εκτός αυτών που διαμένουν στα χωριά Αγία Βαρβάρα, Αλάμπρα, Αναλιόντας, Δάλι, Λυθροδόντας, Λύμπια, Μαθιάτης, Νήσου, Πέρα Χωριό Νήσου, Ποταμιά, Σιά, Πάνω Πύργο, Κάτω Πύργο, Παχύαμμο και Πηγένια της επαρχίας Λευκωσίας.

Οι εθελοντές, που διαμένουν στην επαρχία Λευκωσίας, εκτός αυτών που διαμένουν στα χωριά Αγία Βαρβάρα, Αλάμπρα, Αναλιόντας, Δάλι, Λυθροδόντας, Λύμπια, Μαθιάτης, Νήσου, Πέρα Χωριό Νήσου, Ποταμιά, Σιά, Πάνω Πύργο, Κάτω Πύργο, Παχύαμμο και Πηγένια της επαρχίας Λευκωσίας.

Στο ΚΕΝ Λάρνακας, οι διαμένοντες στα χωριά Αγία Βαρβάρα, Αλάμπρα, Αναλιόντας, Δάλι, Λυθροδόντας, Λύμπια, Μαθιάτης, Νήσου, Πέρα Χωριό Νήσου, Ποταμιά και Σιά της επαρχίας Λευκωσίας, όλων των κλάσεων, περιλαμβανομένων των εθελοντών.

Οι διαμένοντες στην επαρχία Λάρνακας, των κλάσεων 2020 και προηγουμένων.

Στο ΚΕΝ Λεμεσού, οι διαμένοντες στην επαρχία Λεμεσού της κλάσης 2022, των οποίων το επώνυμο αρχίζει από τα γράμματα Α, Σ και Υ, εκτός αυτών που διαμένουν στα χωριά Άγιος Αμβρόσιος, Άγιος Θωμάς, Αλέκτορα, Ανώγυρα, Αυδήμου, Δωρά, Επισκοπή, Ερήμη, Καντού, Κολόσσι, Πάνω Κιβίδες, Παραμάλι, Πάχνα, Πισσούρι, Πλατανιστεία, Πραστειό (Αυδήμου), Σούνι-Ζανακιά και Σωτήρα της επαρχίας Λεμεσού.

Στο ΚΕΝ Πάφου, οι διαμένοντες στα χωριά Άγιος Αμβρόσιος, Άγιος Θωμάς, Αλέκτορα, Ανώγυρα, Αυδήμου, Δωρά, Επισκοπή, Ερήμη, Καντού, Κολόσσι, Πάνω Κιβίδες, Παραμάλι, Πάχνα, Πισσούρι, Πλατανιστεία, Πραστειό (Αυδήμου), Σούνι-Ζανακιά και Σωτήρα της επαρχίας Λεμεσού, όλων των κλάσεων, περιλαμβανομένων των εθελοντών.

Οι διαμένοντες στα χωριά Πάνω Πύργο, Κάτω Πύργο, Παχύαμμο και Πηγένια της επαρχίας Λευκωσίας, όλων των κλάσεων, περιλαμβανομένων των εθελοντών.

Οι διαμένοντες στην επαρχία Πάφου, των κλάσεων 2021 και προηγουμένων.

Την τελευταία ημέρα κατάταξης, στις 15 Ιουλίου, θα καταταχθούν στο 4ο ΤΒΟ Αθαλάσσας, οι διαμένοντες στην επαρχία Λευκωσίας, της κλάσης 2022, των οποίων το επώνυμο αρχίζει από τα γράμματα Α, Ν, Φ και Ψ, εκτός αυτών που διαμένουν στα χωριά Αγία Βαρβάρα, Αλάμπρα, Αναλιόντας, Δάλι, Λυθροδόντας, Λύμπια, Μαθιάτης, Νήσου, Πέρα Χωριό Νήσου, Ποταμιά, Σιά, Πάνω Πύργο, Κάτω Πύργο, Παχύαμμο και Πηγένια της επαρχίας Λευκωσίας.

 Στο ΚΕΝ Λάρνακας, οι διαμένοντες στην επαρχία Αμμοχώστου, των κλάσεων 2020 και προηγουμένων.

Οι διαμένοντες στην επαρχία Αμμοχώστου, της κλάσης 2021, όπως και όσοι διαμένοντες στην επαρχία Αμμοχώστου, της κλάσης 2022, των οποίων το επώνυμο αρχίζει από τα γράμματα Α, Β, Γ, Δ, Ε, Ζ, Η, Θ, Ι και Κ.

Οι διαμένοντες στην επαρχία Λάρνακας, της κλάσης 2022, των οποίων το επώνυμο αρχίζειαπό το γράμμα Σ.

Στο ΚΕΝ Λεμεσού οι διαμένοντες στην επαρχία Λεμεσού της κλάσης 2022, των οποίων το επώνυμο αρχίζει από τα γράμματα Β, Η, Ι και Κ, εκτός αυτών που διαμένουν στα χωριά Άγιος Αμβρόσιος, Άγιος Θωμάς, Αλέκτορα, Ανώγυρα, Αυδήμου, Δωρά, Επισκοπή, Ερήμη, Καντού, Κολόσσι, Πάνω Κιβίδες, Παραμάλι, Πάχνα, Πισσούρι, Πλατανιστεία, Πραστειό (Αυδήμου), ΣούνιΖανακιά και Σωτήρα της επαρχίας Λεμεσού.

Οι εθελοντές, που διαμένουν στην επαρχία Λεμεσού, εκτός όσων διαμένουν στα χωριά Άγιος Αμβρόσιος, Άγιος Θωμάς, Αλέκτορα, Ανώγυρα, Αυδήμου, Δωρά, Επισκοπή, Ερήμη, Καντού, Κολόσσι, Πάνω Κιβίδες, Παραμάλι, Πάχνα, Πισσούρι, Πλατανιστεία, Πραστειό (Αυδήμου), Σούνι-Ζανακιά και Σωτήρα της επαρχίας Λεμεσού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: «Ναι» με αστερίσκο ο ΔΗΣΥ, «όχι» το ΑΚΕΛ για αποστολή εξοπλισμού-Η θέση του ΥΠΑΜ

Που και πότε θα υποβληθούν οι στρατεύσιμοι σε ιατρική εξέταση

Την ίδια ώρα, ο ΥΠΑΜ, μέσω του διατάγματός του καθορίζει πότε θα γίνονται οι ιατρικές εξετάσεις στους νεοσύλλεκτους, για τις οποίες θα ενημερωθούν μέσω email, μετά την υποβολή των στοιχείων τους.

Επιτροπές Κατάταξης πριν την κατάταξη:

Θα λειτουργήσουν στο 4ο ΤΒΟ (Αθαλάσσα) Στρατόπεδο ΧΡΗΣΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ, ΚΕΝ Λάρνακας, ΚΕΝ Λεμεσού και ΚΕΝ Πάφου από την 23 Μαΐου 2022 μέχρι και την 27 Μαΐου 2022 και από την 30 Μαΐου μέχρι και την 2 Ιουνίου 2022.

Επιτροπές Κατάταξης κατά την κατάταξη:

Θα λειτουργήσουν στο 4ο ΤΒΟ (Αθαλάσσα) Στρατόπεδο ΧΡΗΣΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ, ΚΕΝ Λάρνακας, ΚΕΝ Λεμεσού και ΚΕΝ Πάφου από την 11 Ιουλίου 2022 μέχρι και την 15 Ιουλίου 2022.

Επιτροπή Εξέτασης Σωματικής Ικανότητας (ΕΕΣΙ) πριν την κατάταξη:

Θα λειτουργήσει στο 106 ΣΝΕ από την 23 Μαΐου 2022 μέχρι και την 27 Μαΐου 2022 και από την 30 Μαΐου μέχρι και την 2 Ιουνίου 2022.

Επιτροπή Εξέτασης Σωματικής Ικανότητας (ΕΕΣΙ) κατά την κατάταξη:

Θα λειτουργήσει στο 106 ΣΝΕ από την 11 Ιουλίου 2022 μέχρι και την 15 Ιουλίου 2022 και από την 18 μέχρι και την 22 Ιουλίου 2022.

Επιτροπή Εξέτασης Ψυχικής Ικανότητας (ΕΕΨΙ) πριν την κατάταξη:

Θα λειτουργήσει στο 106 ΣΝΕ από την 23 Μαΐου 2022 μέχρι και την 27 Μαΐου 2022 και από την 30 Μαΐου μέχρι και την 2 Ιουνίου 2022.

Επιτροπή Εξέτασης Ψυχικής Ικανότητας (ΕΕΨΙ) κατά την κατάταξη:

Θα λειτουργήσει στο 106 ΣΝΕ από την 11 Ιουλίου 2022 μέχρι και την 15 Ιουλίου 2022 και από την 18 μέχρι και την 22 Ιουλίου 2022.

Στο μεταξύ, σε ότι αφορά στο ενδεχόμενοι οι στρατεύσιμοι που θα διαγνωστούν θετικοί στον κορωνοϊό, αλλά και όσοι θα τεθούν σε αυτοπεριορισμό ως στενές επαφές κρουσμάτων, έχουν δικαίωμα να καταταγούν, ως και μία εβδομάδα μετά την τελευταία ημέρα κατάταξης, αφού προηγουμένως παρουσιάσουν στο αρμόδιο Στρατολογικό Γραφείο επιβεβαίωση των παραπάνω και να τους χορηγηθεί νέο σημείωμα πρόσκλησης.

Δειτε Επισης

Υψηλά επίπεδα άγχους και στρες για οικονομικά τους εμφανίζουν οι Κύπριοι
Η Υπουργός Γεωργίας ξεκίνησε συναντήσεις με παραγωγούς, αγρότες και ψαράδες
Συστηματικές αδυναμίες και παραλείψεις στη διαχείριση Natura εντοπίζει η Ελεγκτική Υπηρεσία
Εγκαινιάστηκε ο αρχαιολογικός χώρος της Πύλης Πάφου στη Λευκωσία
Στην οικοδομική βιομηχανία τα περισσότερα εργατικά ατυχήματα
Βήμα προς την ενίσχυση του κράτους δικαίου η σύσταση Φορέα Καταπολέμησης της Απάτης
Πέντε υποτροφίες σε Κύπριους για σπουδές ανακοίνωσε η Πρεσβεία Μαρόκου
Προς μείωση το φαινόμενο σκόνης τις επόμενες ημέρες
Σε βελτιστοποίηση δρομολογίων ασθενοφόρων με τεχνητή νοημοσύνη στοχεύει έργο του ΤΕΠΑΚ
Πάνω από μέσο όρο ΕΕ η απασχόληση στην Κύπρο-Τρίτη σε υπερειδίκευση εργαζομένων