Ζητά παραίτηση ή παύση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΚΥπΥ το ΑΚΕΛ

Την παραίτηση ή παύση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΚΥπΥ, με αφορμή το ζήτημα των μηχανημάτων αιμοκάθαρσης, ζητά το ΑΚΕΛ.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του κόμματος της αντιπολίτευσης, «μετά τις σημερινές δηλώσεις του Υπουργού Υγείας για την παραπληροφόρηση του από τον ΟΚΥπΥ σχετικά με την παραγγελία που δεν έγινε για μηχανήματα αιμοκάθαρσης, η παραίτηση ή παύση  του ΔΣ του ΟΚΥπΥ είναι μονόδρομος».

«Δεν μπορεί να τίθενται σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές από τις ανεπάρκειες και τις παραλείψεις υπευθύνων», τονίζει καταληκτικά το ΑΚΕΛ.

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί, ο Μιχάλης Χατζηπαντελάς, επισκέφθηκε το Νοσοκομείο Αμμοχώστου και, παρουσία της Γενικής Διευθύντριας του Νοσοκομείου, Αμαλίας Χατζηγιάννη,  εκπροσώπου του ΟΚΥπΥ και του Προέδρου των Νεφροπαθών, ενημερώθηκε για τα προβλήματα που υπάρχουν στην αιμοκάθαρση των ασθενών.

Ακολούθως δήλωσε: «Θέλω να αναφέρω ότι δυστυχώς τα προβλήματα είναι εδώ και χρόνια, θέλω να απολογηθώ στους ασθενείς για αυτή την ταλαιπωρία που υφίστανται εδώ και αρκετά χρόνια. Το θετικό όλης αυτής της υπόθεσης είναι ότι πήραμε κάποιες αποφάσεις και λόγω αυτών των αποφάσεων θα έχουν καλύτερη περίθαλψη από σήμερα. Έχουμε αποφασίσει ότι συγκεκριμένη εταιρεία θα αναλάβει τη συντήρηση του συστήματος από σήμερα. Δεύτερο λήφθηκε μια απόφαση από το Υπουργείο Υγείας το οποίο πίεζε εδώ και αρκετό καιρό αλλά φτάσαμε σε αυτό το σημείο να μην υλοποιείται αλλά πήρα την απόφαση πάνω μου ώστε να αλλαχτούν άμεσα όλες οι μηχανές που υπάρχουν τη συγκεκριμένη στιγμή. Το θετικό από όλα αυτά θα προσθέσουμε ακόμα περίπου 15 επιπρόσθετες μηχανές σε ένα σημείο που μας ενημέρωσε είναι διαθέσιμο η κ. Αμαλία Χατζηγιάννη ώστε να έχουμε επιπρόσθετες 15 μηχανές για να εξυπηρετούν τους ασθενείς μας».

Ερωτηθείς εάν υπάρχουν αυτές οι μηχανές ο κος Χατζηπαντέλας απάντησε πως, «οι μηχανές θα έρθουν. Έχω μιλήσει με τους ασθενείς, ενώ λάμβαναν την θεραπεία τους. Τους έχω ζητήσει να δείξουν κατανόηση λίγο καιρό και θεωρώ πως με τις νέες μηχανές όχι μόνο θα εξυπηρετούνται αλλά θα αναβαθμιστεί και το νοσοκομείο ολόκληρο».

«Η γραπτή δέσμευση που έχω πάρει από την εταιρεία που θα φέρει τις μηχανές είναι μάξιμουμ τρεις μήνες. Ήταν παρών ο προσφοροδότης και η γραπτή δέσμευση είναι πως θα έρθουν σε τρεις μήνες. Τον έχω ενημερώσει πως αν υπάρξει οποιοδήποτε πρόβλημα θα πρέπει να με ενημερώσει άμεσα», πρόσθεσε.

Σε ερώτηση εάν δεν έχει παραγγελθεί μηχάνημα όπως είπε ο ΟΚΥπΥ ο υπουργός Υγείας ανέφερε πως η πληροφόρηση που είχε είναι ότι αυτά τα μηχανήματα είχαν παραγγελθεί. «Δυστυχώς δεν είχαν παραγγελθεί, γι’αυτό ήρθα σήμερα εδώ για να δοθούν αυτές οι λύσεις που απ’ότι αντιλαμβάνομαι ικανοποιούν και τους ασθενείς», είπε.

Απαντώντας εάν τον απογοητεύει η στάση του ΟΚΥπΥ ο υπουργός Υγείας είπε πως «δεν με ικανοποιεί αυτό το θέμα, έχω επικοινωνήσει και με τον ΟΚΥπΥ τις τελευταίες μέρες γιατί αυτό το θέμα από την πρώτη στιγμή που ανάλαβα σαν Υπουργός εντόπισα ότι ήταν πρόβλημα, μου είχαν δώσει διαβεβαιώσεις ότι τα μηχανήματα θα έρθουν αλλά δυστυχώς αν δεν ερχόμουν εδώ τα μηχανήματα δεν θα ερχόντουσαν ποτέ. Γι’αυτό πήρα την απόφαση να ακυρώσω όλες τις συναντήσεις που είχα σήμερα για να έρθω εδώ».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Η Υπουργός Γεωργίας ξεκίνησε συναντήσεις με παραγωγούς, αγρότες και ψαράδες
Συστηματικές αδυναμίες και παραλείψεις στη διαχείριση Natura εντοπίζει η Ελεγκτική Υπηρεσία
Εγκαινιάστηκε ο αρχαιολογικός χώρος της Πύλης Πάφου στη Λευκωσία
Στην οικοδομική βιομηχανία τα περισσότερα εργατικά ατυχήματα
Βήμα προς την ενίσχυση του κράτους δικαίου η σύσταση Φορέα Καταπολέμησης της Απάτης
Πέντε υποτροφίες σε Κύπριους για σπουδές ανακοίνωσε η Πρεσβεία Μαρόκου
Προς μείωση το φαινόμενο σκόνης τις επόμενες ημέρες
Σε βελτιστοποίηση δρομολογίων ασθενοφόρων με τεχνητή νοημοσύνη στοχεύει έργο του ΤΕΠΑΚ
Πάνω από μέσο όρο ΕΕ η απασχόληση στην Κύπρο-Τρίτη σε υπερειδίκευση εργαζομένων
Ζητά επαναφορά των κριτηρίων του 2012 για τους χαμηλοσυνταξιούχους η ΕΚΥΣΥ