Είπαν ηχηρό ναι για τη λήψη μέτρων οι δάσκαλοι-Υπέρ το 96%

Με συντριπτική πλειοψηφία δόθηκε η εξουσιοδότηση στο ΔΣ ΠΟΕΔ από τα μέλη της Οργάνωσης, για να προχωρήσει στη λήψη μέτρων κατά των αποφάσεων που λήφθηκαν για την εκπαίδευση. 

Συγκεκριμένα, με ανακοίνωση που εξέδωσε η ΠΟΕΔ, αναφέρει ότι «πραγματοποιήθηκε σήμερα Σάββατο, 15 Ιανουαρίου, η Παγκύπρια Γενική Συνέλευση της ΠΟΕΔ με επιτυχία, λαμβάνοντας υπόψη ότι αυτή έγινε κάτω από ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες, λόγω της έξαρσης της πανδημίας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αποφασίζουν για λήψη μέτρων οι δάσκαλοι-Το ψήφισμα που θα τους δοθεί

Παρόλες τις αντικειμενικές δυσκολίες, προσθέτει η ανακοίνωση, «η συμμετοχή των συναδέλφων ήταν ικανοποιητική και αντιπροσωπευτική της βούλησής τους. Με σεβασμό στα πρωτόκολλα ασφάλειας και υγείας, αλλά και στις δημοκρατικές διαδικασίες, τα μέλη της ΠΟΕΔ προσήλθαν στις κάλπες και έδωσαν με τεράστια πλειοψηφία την εξουσιοδότηση στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΔ, για λήψη δυναμικών μέτρων, σε περίπτωση που αυτό κριθεί απόλυτα αναγκαίο, με στόχο να αποτραπεί ο οποιοσδήποτε ατεκμηρίωτος διαχωρισμός μεταξύ Ειδικής, Προδημοτικής και Δημοτικής Εκπαίδευσης, να διεκδικηθεί η διασφάλιση συνθηκών ασφάλειας και υγείας στις σχολικές μας μονάδες και να απαιτηθεί η εύρυθμη και ομαλή λειτουργία τους.

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τους συναδέλφους και συναδέλφισσες για τη σημερινή τους παρουσία στα επαρχιακά εκλογικά κέντρα και για την εμπιστοσύνη που επέδειξαν για άλλη μια φορά στην Οργάνωση. Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι οι συνάδελφοι, με ποσοστό 96.46%, εξουσιοδότησαν το Δ.Σ. της Οργάνωσης να διαχειριστεί με τον  καλύτερο δυνατό τρόπο, τις προσπάθειες που γίνονται για διαχείριση της κατάστασης και να πάρει τα όποια μέτρα κριθούν στην πορεία  απαραίτητα».

Η Οργάνωση τονίζει ότι θα αξιοποιήσει με υπευθυνότητα την εξουσιοδότηση των συναδέλφων, με στόχο τη διασφάλιση συνθηκών ασφάλειας και υγείας αλλά και την ομαλή λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων.

Δειτε Επισης

BINTEO: Μαθητής συγκινεί... Ξυρίζει το κεφάλι του για να συμπαρασταθεί σε καρκινοπαθή καθηγήτρια
Αναμένει ανακοινώσεις από Υπουργεία για τα ενοίκια σε βιοτεχνικές ζώνες η Επ. Εσωτερικών
Aύξηση κατά 5,5% των υπό κυπριακή σημαία πλοίων ανακοίνωσε η Υφ. Ναυτιλίας
Ζήτησαν άμεσες λύσεις στη νοσηλεία και φροντίδα ασθενών με μεταμόσχευση ήπατος στην Επ. Υγείας
Παρεμβαίνει το Υπουργείο Οικονομικών για να πληρωθούν οι υπάλληλοι του ΡΙΚ
Αυτά είναι τα πέντε μέτρα της Κυβέρνησης για την ακρίβεια-Οριζόντια επιδότηση για ρεύμα, εφάπαξ για καύσιμα
Απαντά στα περί ξηλώματος των δημοσίων νοσοκομείων το Υπ. Υγείας-«Προωθούμε την αναβάθμιση τους»
Με τη συμμετοχή 400 ποδηαλτών/τριών αρχίζει την Παρασκευή το Cyprus Gran Fondo
Έκκληση ΟΣΑΚ για ενεργοποίηση ιατρικού προφίλ στο λογισμικό ΓεΣΥ
Στους 27 βαθμούς η θερμοκρασία-Σκόνη στην ατμόσφαιρα κατά διαστήματα