Σάββατο 22 Ιαν, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Αποφασίζουν για λήψη μέτρων οι δάσκαλοι-Το ψήφισμα που θα τους δοθεί

  15/01/2022 08:45
Αποφασίζουν για λήψη μέτρων οι δάσκαλοι-Το ψήφισμα που θα τους δοθεί

Αποφασίζουν για λήψη μέτρων οι δάσκαλοι-Το ψήφισμα που θα τους δοθεί

  15/01/2022 08:45

Ημέρα κρίσεως η σημερινή για τους δάσκαλους, οι οποίοι πραγματοποιούν παγκύπρια έκτακτες Γενικές Συνελεύσεις, έπειτα από οδηγίες της ΠΟΕΔ. Τα μέλη της οργάνωσης των δασκάλων θα κληθούν να απαντήσουν κατά πόσο εξουσιοδοτούν ή όχι το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΔ για λήψη μέτρων, ως αντίδραση στα κακώς έχοντα εντός των σχολικών μονάδων. 

Οι συνελεύσεις πραγματοποιούνται μία ημέρα μετά την έκτακτη συνεδρία της Επιτροπής Παιδείας, κατά την οποία ο υπουργός Παιδείας, αλλά και εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας, ενημέρωσαν βουλευτές και άλλους παρευρισκόμενους για το νέο μέτρο που αποφάσισε το Υπουργικό Συμβούλιο, το test to stay, την περασμένη Τετάρτη, αλλά και δύο ημέρες πριν την συνάντηση στο Υπουργείο Υγείας, όπου θα λάβουν ενδελεχή ενημέρωση για το μέτρο. 

Πάντως, οι δάσκαλοι είχαν εκφράσει ανησυχίες και έντονη δυσφορία από την πρώτη ημέρα επαναλειτουργίας των σχολείων, όσον αφορά στις απουσίες αντικαταστατών, τονίζοντας επανειλημμένα ότι οι διευθύνσεις των σχολείων επιδίδονται καθημερινά σε ένα αγώνα δρόμου, ώστε να καλύψουν τις ανάγκες που υπάρχουν. 

Ο υπουργός Παιδείας είχε σηκώσει το γάντι και απάντησε στην ΠΟΕΔ, υποδεικνύοντας πως «από την αρχή της σχολικής χρονιάς ο κοινός μας διακηρυγμένος στόχος, και με την ΠΟΕΔ και με τους γονείς και με όλους, είναι ότι θέλουμε ανοικτά και ασφαλή σχολεία, απεργία θα σήμαινε κλειστό σχολείο, αλλά δεν νομίζω να τίθεται τέτοιο θέμα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Φωνάζει για προβλήματα από «ελλιπή μέτρα» στα σχολεία η ΠΟΕΔ-Προειδοποιεί με απεργία

Το ψήφισμα που θα δοθεί στους δάσκαλους

«Ενημερώθηκα για τα σοβαρά προβλήματα που δημιουργούν τα ελλιπή μέτρα προστασίας που λήφθηκαν κατά της Πανδημίας Covid-19, στις σχολικές μονάδες, καθώς και την αδικαιολόγητη και ατεκμηρίωτη διαφορετική αντιμετώπιση της Προδημοτικής, της Ειδικής και της Δημοτικής Εκπαίδευσης. Αποτέλεσμα των πιο πάνω είναι να μην υπάρχει επαρκής ασφάλεια παιδιών, εκπαιδευτικών και προσωπικού εντός των σχολικών μονάδων, ειδικότερα σε περιόδους έξαρσης της Πανδημίας.

Αποκλειστική ευθύνη για θέματα ασφάλειας και υγείας στις σχολικές μονάδες φέρει το Υπουργείο Παιδείας, το οποίο όφειλε και οφείλει να τα διαχειρίζεται πιο άμεσα και αποτελεσματικά.

Εξουσιοδοτώ το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.Δ. να:

1. Αποτρέψει τον οποιοδήποτε ατεκμηρίωτο διαχωρισμό μεταξύ Ειδικής, Προδημοτικής και Δημοτικής Εκπαίδευσης,

2. Διεκδικήσει τη διασφάλιση συνθηκών ασφάλειας και υγείας στις σχολικές μας μονάδες,

3. Απαιτήσει την εύρυθμη και ομαλή λειτουργία τους, με όλα τα νόμιμα μέσα που αυτό θα κρίνει σκόπιμα, μη αποκλειομένων και των απεργιακών μέτρων.

  ΝΑΙ                                      ΟΧΙ».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας