Βροχή ακυρώσεων γάμων και κρατήσεων-«Εδιαλύσαν μας, θα μείνει κόσμος στο δρόμο»

Έξαλλοι είναι οι ιδιοκτήτες clubs και μουσικοχορευτικών κέντρων καθώς και οι διοργανωτές γάμων και βαπτίσεων, για τα μέτρα που εξήγγειλε το βράδυ της Τετάρτης η Κυβέρνηση, τα οποία όπως λένε έχουν καταστροφικές συνέπειες, χωρίς μάλιστα οι ιδιοκτήτες να μπορούν να αποζημιωθούν. Κι όλα αυτά σε μία περίοδο όπου όλοι προετοιμάστηκαν για την περίοδο των γιορτών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:  Η αβέβαιη πορεία των μέτρων και αυτά που έρχονται-Η… μισή Κύπρος σε καραντίνα

Σημειώνεται ότι για να εισέλθει κάποιος από σήμερα σε μουσικοχορευτικό κέντρο, πρέπει να είναι εμβολιασμένος, να έχει τεστ 24 ωρών, να παραμείνει καθήμενος και να μην χορεύει, με το μέτρο να ισχύει και για τις δεξιώσεις γάμων ή βαπτίσεων από τις 3 Ιανουαρίου.

«Δεν φορούν παντελόνια, ήταν ένας δόλιος τρόπος για να μας κλείσουν», ανέφερε φανερά εκνευρισμένος στον REPORTER ο Μάριος Βασιλείου πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Κέντρων Διασκέδασης (ΠΑ. ΣΥ. ΚΕ. Δ.), αναφέροντας πως στην ουσία οι αποφάσεις καταργούν τα κέντρα διασκέδασης. «Εδώ και έξι μήνες βάζαμε μόνο εμβολιασμένους στους χώρους μας, τώρα που θα γίνεται και rapid test 24 ωρών, γίνεται λιγότερο ασφαλής ο χόρος μας;», διερωτήθηκε ο κ. Βασιλείου ζητώντας από το Υπουργείο Υγείας να δώσει στη δημοσιότητα τα κρούσματα σε χώρους διασκέδασης.

«Εμείς ζητούμε δύο πράγματα, ή το μέτρο τούτο να εφαρμοστεί μετά τις 3 Ιανουαρίου, όπως στους γάμους και τις βαπτίσεις, ή έντιμα να μας κλείσουν και να μας αποζημιώσουν αλλιώς ο κλάδος μας διαλύεται και θα βρεθεί πολύς κόσμος στο δρόμο», υπέδειξε ο κ Βασιλείου.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Πρόεδρος του ΠΑΣΙΚΑ, Φάνος Λεβέντης, ο οποίος ανέφερε ότι τα μέτρα της Κυβέρνησης δημιουργούν τεράστια προβλήματα στα μουσικοχορευτικά κέντρα ξεκαθαρίζοντας πως το τεστ 24 ωρών δεν αφορά στα εστιατόρια, τις καφετέρειες, τα μπαρ και τις μπυραρίες. Και σε αυτούς τους χώρους, ωστόσο, στους οποίους μπορούν να εισέρχονται μόνο εμβολιασμένοι υπάρχουν πολλές ακυρώσεις κρατήσεων για τις επόμενες μέρες, αφού πάρα πολλοί είναι είτε κρούσματα, είτε επαφές τους.

«Έπρεπε να εφαρμοστεί για όλους το μέτρο μετά τις 3 Ιανουαρίου», ανέφερε ο κ. Λεβέντης. Όπως είπε τα πράγματα για τον κλάδο είναι πολύ δύσκολα. «Θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο από το κράτος ότι πρέπει να εξαγγείλει σχέδια που θα στηρίζουν οικονομικά και θα αποζημιώνουν τις απώλειες της βιομηχανίας».

Τρέχουν να ακυρώσουν τους γάμους τους

Τεράστιο είναι το πλήγμα και στους επαγγελματίες που ασχολούνται με τη διοργάνωση γάμων και βαπτίσεων, που θεωρούν ότι τα χθεσινά μέτρα ήταν η ταφόπλακα της βιομηχανίας.

«Το μέτρο με τα 300 άτομα, είναι κάπως διαχειρίσιμο ωστόσο το να μη έχει χορό, είναι το κερασάκι στην τούρτα», ανέφερε η εκπρόσωπος τύπου του Παγκύπριου Συνδέσμου Επαγγελματιών Εκδηλώσεων (ΠΑΣΕΠΕΚ), Γιώτα Καπαρή σημειώνοντας πως «είναι πολύ έντεχνος ο τρόπος που μας κλείνουν, χωρίς να δικαιούμαστε αποζημίωση».

Η κα Καπαρή, υπέδειξε πως κανένας δεν θέλει να κάνει γάμο χωρίς γλέντι, σημειώνοντας ότι οι επιχειρήσεις τους αιμορραγούν εδώ και δύο χρόνια. «Δυστυχώς φτάσαμε στο σημείο να μην ξέρουμε πώς να αντεπεξέλθουμε. Οι ακυρώσεις είναι απανωτές ιδιαίτερα στους γάμους. Έμειναν μόνο οι γάμοι αυτής της εβδομάδας και της επόμενης, επειδή κάποιοι δεν προλαβαίνουν να ακυρώσουν».

Οι διοργανωτές εκδηλώσεων, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για το εργασιακό τους μέλλον, ζητούν οικονομική στήριξη από την Κυβέρνηση. «Ζητούμε όταν θα βγαίνουν διατάγματα που μας επηρεάζουν τόσο άμεσα, να συνοδεύονται από ανακοινώσεις του Υπουργείου Οικονομικών και του Υπουργείου Εργασίας, ότι θα στηριχθεί το προσωπικό μας και ότι οι επιχειρήσεις θα πάρουν οικονομική βοήθεια, διότι αλλιώς απλά θα πτωχεύσουμε».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Η Υπουργός Γεωργίας ξεκίνησε συναντήσεις με παραγωγούς, αγρότες και ψαράδες
Συστηματικές αδυναμίες και παραλείψεις στη διαχείριση Natura εντοπίζει η Ελεγκτική Υπηρεσία
Εγκαινιάστηκε ο αρχαιολογικός χώρος της Πύλης Πάφου στη Λευκωσία
Στην οικοδομική βιομηχανία τα περισσότερα εργατικά ατυχήματα
Βήμα προς την ενίσχυση του κράτους δικαίου η σύσταση Φορέα Καταπολέμησης της Απάτης
Πέντε υποτροφίες σε Κύπριους για σπουδές ανακοίνωσε η Πρεσβεία Μαρόκου
Προς μείωση το φαινόμενο σκόνης τις επόμενες ημέρες
Σε βελτιστοποίηση δρομολογίων ασθενοφόρων με τεχνητή νοημοσύνη στοχεύει έργο του ΤΕΠΑΚ
Πάνω από μέσο όρο ΕΕ η απασχόληση στην Κύπρο-Τρίτη σε υπερειδίκευση εργαζομένων
Ζητά επαναφορά των κριτηρίων του 2012 για τους χαμηλοσυνταξιούχους η ΕΚΥΣΥ