Απεβίωσε δάσκαλος με κορωνοϊό, αρνήθηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο

Συγκλονισμό προκαλεί ο θάνατος, 51χρονου δασκάλου, ο οποίος προσβλήθηκε από κορωνοϊό και έσβησε στο σπίτι του επειδή αρνήθηκε να νοσηλευτεί. 

Ο 51χρονος που σύμφωνα με πληροφορίες, διαγνώστηκε ως θετικός στις 26 Νοεμβρίου, αφού στο Δημοτικό σχολείο όπου εργαζόταν, εντοπίστηκε αλυσίδα μετάδοσης ανάμεσα σε εκπαιδευτικούς και μαθητές.

Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι επιδεινώθηκαν τα συμπτώματά του, ο 51χρονος, ο οποίος δεν είχε εμβολιαστεί, αρνήθηκε να μεταφερθεί  στο νοσοκομείο με αποτέλεσμα την Τρίτηνα αφήσει την τελευταία του πνοή στο σπίτι του .

Οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας, προσπαθούν να εντοπίσουν περισσότερα στοιχεία για τις συνθήκες υπό τις οποίες επήλθε ο θάνατος του 51χρονου, ο οποίος φέρεται ως αρνητής του κορωνοϊού. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αλυσίδα μετάδοσης σε υπερήλικες που πήγαν για προσκύνημα-Δύο άτομα στο Νοσοκομείο

Αλυσίδα μετάδοσης ανάμεσα σε υπερήλικες

Εν τω μεταξύ, η αύξηση κρουσμάτων των τελευταίων ημερών, έχει ως αποτέλεσμα να εντοπίστούν δεκάδες αλυσίδες μετάδοσης σε σχολεία, χώρους εργασίας, κέντρο διασκέδασης και οικογενειακά περιβάλλοντα. 

Δύο υπερήλικες μάλιστα, νοσηλεύονται στο νοσοκομείο, έπειτα από cluster που δημιουργήθηκε από εκδρομή για προσκύνημα σε μοναστήρι στο Φτερικούδι.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Υπουργείο Υγείας, στην εν λόγω εκδρομή μετέβησαν 13 ηλικιωμένοι και μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί έξι κρούσματα. Οι υπόλοιποι καθώς και ο οδηγός του λεωφορείου, έχουν τεθεί σε αυτοπεριορισμό.

Αναπτύσσουν κλίνες τα νοσοκομεία

Την ίδια ώρα, τα δημόσια νοσηλευτήρια συνεχίζουν να αναπτύσσουν κλίνες και να προετοιμάζονται για αύξηση των ροών ασθενών με COVID19 το επόμενο διάστημα. 

Ήδη έχουν σταματήσει από τη Δευτέρα τα μη επείγοντα χειρουργεία και συνεχίζεται η μεταφορά ασθενών από τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και τους υπόλοιπους θαλάμους. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Πάνω από είκοσι επικίνδυνα προϊόντα στην αγορά-Οι συστάσεις της Υπηρεσίας Καταναλωτών
Αποσύρθηκαν ακατάλληλα καλλυντικά από την ευρωπαϊκή αγορά
Το 4,3% των μαθητών στα σχολεία ασκεί bullying-Χαμηλά τα ποσοστά σε σχέση με την ΕΕ
Τα κατεχόμενα συμμετέχουν σε τουριστική έκθεση στο Ντουμπάι
Με παρέμβαση Παναγιώτου αίρονται τα απεργιακά μέτρα στο λιμάνι Λάρνακας
Εκφοβισμό και κακομεταχείριση καταγγέλλουν οι «φοιτητές» στα κατεχόμενα
Α. Βαφεάδης: Εντός Ιουνίου η αποπεράτωση του περιμετρικού Λευκωσίας
Συνεχίζεται η απεργία στο λιμάνι Λάρνακας, μεσολάβηση Βαφεάδη ζητούν οι συντεχνίες
Γιωρκάτζης: Το Φθινόπωρο θα παραδοθεί ο αναπλασθείς χώρος παλαιού ΓΣΠ
Μεγαλύτερο αγοραστικό ενδιαφέρον συγκεντρώνουν τα διαμερίσματα-Καταγράφηκαν 421 πωλήσεις