Κυριακή 23 Ιαν, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Αναβάλλονται επείγοντα χειρουργεία, επιτάσσει κλίνες το Υπουργείο Υγείας

  02/12/2021 18:56
Αναβάλλονται επείγοντα χειρουργεία, επιτάσσει κλίνες το Υπουργείο Υγείας

Αναβάλλονται επείγοντα χειρουργεία, επιτάσσει κλίνες το Υπουργείο Υγείας

  02/12/2021 18:56

Αναβάλλονται τα προγραμματισμένα χειρουργεία, για ψυχρά περιστατικά, ο υπουργός Υγείας, στη βάση διατάγματος που εξέδωσε και το οποίο θα έχει ισχύ από τις 5 Δεκεμβρίου.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας, «οι ασθενείς θα ενημερωθούν για τη νέα ημερομηνία επέμβασης τους, από το νοσηλευτήριο στο οποίο ήταν προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί η επέμβαση».

Παραπομπές ασθενών σε ιδιωτικά νοσηλευτήρια

Στην παρούσα φάση και ενόψει της ετοιμότητας και της διαθεσιμότητας που πρέπει να διαθέτουν τα κρατικά νοσηλευτήρια του ΟΚΥπΥ, τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια εντός και εκτός ΓεΣΥ θα εξυπηρετούν ανάλογα με τις διαθέσιμες κλίνες τους:

-Επείγοντα περιστατικά μέσω των Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών, τα οποία θα μεταφέρονται κατευθείαν στα εν λόγω κέντρα από την Υπηρεσία Ασθενοφόρων.

-Παραπομπές από κλινικές και ΤΑΕΠ των κρατικών νοσηλευτηριών για επείγοντα περιστατικά ή ασθενείς που νοσηλεύονται στα εν λόγω νοσηλευτήρια.

-Το ανώτατο όριο πληρότητας κλινών στα ιδιωτικά νοσηλευτήρια καθορίζεται σε ποσοστό 70% εξαιρουμένων των κλινών της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας για τις οποίες το ανώτατο όριο πληρότητας των κλινών καθορίζεται σε ποσοστό 60%.

-Εξαιρούνται οι κλινικές ημερήσιας νοσηλείας, οι επισκέψεις των εξωτερικών ασθενών στα εξωτερικά ιατρεία και τα περιστατικά ημερήσιας νοσηλείας που διενεργούνται στις κλινικές, πολυκλινικές και ιδιωτικά νοσηλευτήρια, νοουμένου ότι δεν υπερβαίνεται το ανώτατο όριo πληρότητας των κλινών.

Τονίζεται ότι, «όλα τα νοσηλευτήρια θα αναλαμβάνουν ΜΟΝΟ επείγοντα περιστατικά και όχι ψυχρά περιστατικά. Για ασθενείς που αποτείνονται απο μόνοι τους σε ιδιωτικά νοσηλευτήρια εκτός ΓεΣΥ, το Υπουργείο Υγείας δεν θα αναλαμβάνει οποιαδήποτε αποζημίωση».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας