Αναβάλλονται επείγοντα χειρουργεία, επιτάσσει κλίνες το Υπουργείο Υγείας

Αναβάλλονται τα προγραμματισμένα χειρουργεία, για ψυχρά περιστατικά, ο υπουργός Υγείας, στη βάση διατάγματος που εξέδωσε και το οποίο θα έχει ισχύ από τις 5 Δεκεμβρίου.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας, «οι ασθενείς θα ενημερωθούν για τη νέα ημερομηνία επέμβασης τους, από το νοσηλευτήριο στο οποίο ήταν προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί η επέμβαση».

Παραπομπές ασθενών σε ιδιωτικά νοσηλευτήρια

Στην παρούσα φάση και ενόψει της ετοιμότητας και της διαθεσιμότητας που πρέπει να διαθέτουν τα κρατικά νοσηλευτήρια του ΟΚΥπΥ, τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια εντός και εκτός ΓεΣΥ θα εξυπηρετούν ανάλογα με τις διαθέσιμες κλίνες τους:

-Επείγοντα περιστατικά μέσω των Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών, τα οποία θα μεταφέρονται κατευθείαν στα εν λόγω κέντρα από την Υπηρεσία Ασθενοφόρων.

-Παραπομπές από κλινικές και ΤΑΕΠ των κρατικών νοσηλευτηριών για επείγοντα περιστατικά ή ασθενείς που νοσηλεύονται στα εν λόγω νοσηλευτήρια.

-Το ανώτατο όριο πληρότητας κλινών στα ιδιωτικά νοσηλευτήρια καθορίζεται σε ποσοστό 70% εξαιρουμένων των κλινών της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας για τις οποίες το ανώτατο όριο πληρότητας των κλινών καθορίζεται σε ποσοστό 60%.

-Εξαιρούνται οι κλινικές ημερήσιας νοσηλείας, οι επισκέψεις των εξωτερικών ασθενών στα εξωτερικά ιατρεία και τα περιστατικά ημερήσιας νοσηλείας που διενεργούνται στις κλινικές, πολυκλινικές και ιδιωτικά νοσηλευτήρια, νοουμένου ότι δεν υπερβαίνεται το ανώτατο όριo πληρότητας των κλινών.

Τονίζεται ότι, «όλα τα νοσηλευτήρια θα αναλαμβάνουν ΜΟΝΟ επείγοντα περιστατικά και όχι ψυχρά περιστατικά. Για ασθενείς που αποτείνονται απο μόνοι τους σε ιδιωτικά νοσηλευτήρια εκτός ΓεΣΥ, το Υπουργείο Υγείας δεν θα αναλαμβάνει οποιαδήποτε αποζημίωση».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

 

Δειτε Επισης

Παραλύουν ΚΙΕ, Ολοήμερα και Μουσικά Σχολεία την Πέμπτη-Έξω από το ΥΠΑΝ οι εκπαιδευτικοί
Δεν λαμβάνουν γονική άδεια οι αυτοτελώς εργαζόμενοι-Δύο νομοσχέδια ενώπιον της Βουλής
ΒΙΝΤΕΟ: Άνοιξαν οι ουρανοί σε όλη την Κύπρο-Άσπρισαν οι δρόμοι στη Λευκωσία
Βγήκαν στην ύπαιθρο οι Κύπριοι-Πέταξαν χαρταετό και τίμησαν τα έθιμα της Καθαράς Δευτέρας
Τιμούν το έθιμο και βγαίνουν στα βουνά και τη φύση οι Κύπριοι για να κόψουν τη μούττη
Με κίτρινη προειδοποίηση κόβει τη μούττη της Σαρακοστής η Κύπρος-Σε ισχύ μέχρι το απόγευμα
Το Mall με τις αντίκες που πηγαίνει από γενιά σε γενιά από το 1978 και κρατά ζωντανή την ιστορία
Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί του Τζόκερ που μοιράζουν πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ
ΒΙΝΤΕΟ: Σε ρυθμούς salsa και mambo χόρεψε η Κύπρος-Ολοκληρώθηκαν οι καρναβαλίστικες παρελάσεις
Ικανοποίηση περιβαλλοντικών οργανώσεων για διορθωτικά μέτρα στον Ακάμα