Αυστηρές συστάσεις Αναστασιάδη στον ΟΚΥπΥ-Ζήτησε πλάνο και χρονοδιαγράμματα

Δεν έκρυψε την ενόχλησή του για όσα βλέπουν το τελευταίο διάστημα το φως της δημοσιότητας για παραλείψεις και καθυστερήσεις από τον Οργανισμό Υπηρεσιών Υγείας που έχουν επιπτώσεις στη λειτουργία των δημόσιων νοσηλευτηρίων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Κατά τη σύσκεψη στο Προεδρικό, ο Νίκος Αναστασιάδης ζήτησε να του σταλεί το πλάνο δράσης (action plan) του ΟΚΥπΥ, μαζί με σαφή χρονοδιαγράμματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Πυκνώνουν τα σύννεφα στα νοσοκομεία, νέες καταγγελίες-Παρέμβαση Αναστασιάδη

«Κατά τη συνάντηση συζητήθηκε το σχέδιο δράσης του ΟΚΥΠΥ, με στόχο την αυτονόμηση των δημόσιων νοσηλευτηρίων και τη δημιουργία ενός ανταγωνιστικού σχεδίου δράσης στην εντός του ΓΕΣΥ περίοδο που διανύουμε», ανέφερε μετά το πέρας της σύσκεψης ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ζήτησε από τον ΟΚΥΠΥ, όπως σημείωσε, να επικαιροποιήσει το σχέδιο δράσης και στη συνέχεια να του κοινοποιηθεί το σχέδιο αυτό το συντομότερο δυνατόν.

«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε την αποφασιστικότητα του για την άμεση λήψη των απαραίτητων μέτρων και αποφάσεων που θα έχουν ως αποτέλεσμα την καλύτερη λειτουργία των νοσηλευτηρίων προς όφελος των πολιτών», ανέφερε καταλήγοντας ο Μάριος Πελεκάνος.

Συζήτησαν τα προβλήματα στα δημόσια νοσηλευτήρια

Όπως ανέφερε ο υπουργός Υγείας, ο Πρόεδρος ενημερώθηκε από τον Πρόεδρο του Δ.Σ του ΟΚΥπΥ και τον εκτελεστικό Διευθυντή και για τα προβλήματα που υπάρχουν στα δημόσια νοσηλευτήριά.

«Ο πρόεδρος ζήτησε να ενημερωθεί για το πώς θα επιλυθούν τα προβλήματα και να δοθεί χρονοδιάγραμμα, επειδή κύριος σκοπός της Κυβέρνησης και του Υπουργείου Υγείας, είναι η εξυπηρέτηση των ασθενών», ανέφερε ο Μιχάλης Χατζηπαντέλας.

Σημείωσε ακόμα πως ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, ζήτησε όπως υπάρχει στενή συνεργασία του ΟΚΥπΥ με Υπουργείο Υγείας, για να επιλυθούν αυτά τα προβλήματα. Αναφερόμενος στα θέματα που υπάρχουν στα δημόσια νοσηλευτήρια και τέθηκαν ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας ο κ. Χατζηπαντέλας είπε πως αυτά αφορούν «προβλήματα με τις συντεχνίες,  τη στελέχωση των νοσηλευτηρίων, τα ΤΑΕΠ, τα απογευματινά ωράρια και αρκετά άλλα που βλέπουν το φως της δημοσιότητας καθημερινά».

Ο υπουργός Υγείας, είπε ακόμα πως πρόθεση του Προέδρου Αναστασιάδη, είναι να συγκαλέσει ξανά σύσκεψη με τον ΟΚΥπΥ, τις επόμενες ημέρες. 

«Έχουμε action plan»

Από την πλευρά το ο Εκτελεστικός Γενικός Διευθυντή του Οργανισμού, Κρίστης Λοϊζίδης ανέφερε πως ο ΟΚΥπΥ, έχει action plan ωστόσο λόγω της πανδημίας, κάποια πράγματα δεν μπορούσαν να εφαρμοστούν. «Τώρα που έχουμε ύφεση της πανδημίας, έχουμε αποφασίσει πότε θα το ξεκινήσουμε και θα είναι προς το τέλος αυτού του μήνα». 

Συνέχεια στο ζήτημα θα δοθεί αύριο αφού ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, θα δει τους οργανωμένους ασθενείς καθώς και μέλη της ΠΑΣΥΚΙ, ζητώντας και από αυτούς να αναφέρουν τα προβλήματα που καταγράφουν στα δημόσια νοσηλευτήρια. Το γεγονός ότι κλήθηκαν μαζί με την ΠΑΣΥΚΙ, προκάλεσε την αντίδραση της ΟΣΑΚ, που ζήτησε ξεχωριστή συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ωστόσο, αποφάσισαν όπως παρευρεθούν στην αυριανή σύσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο. 

Εν τω μεταξύ, την Παρασκευή ο Μιχάλης Χατζηπαντέλας θα έχει συνάντηση με τις συντεχνίες των Ιατρών, προκειμένου να βρεθεί η χρυσή τομή για την εξυπηρέτηση ασθενών κατά τις απογευματινές ώρες. 

Δειτε Επισης

Επανασύλληψη 44χρονου για υποθέσεις εμπρησμών
ΒΙΝΤΕΟ: Πυρκαγιά σε ξηρά χόρτα και άγρια βλάστηση στα Κούκλια
Σε φωτοβολίδα αποδίδει τα αίτια φωτιάς στη Λεμεσό η Παναγιώτου-«Αναλαμβάνουμε την ευθύνη της Υπ. Μεταλλείων»
Ο Μητροπολίτης Πάφου δώρισε λάδι και πουργούρι για πολύτεκνες οικογένειες για το Πάσχα
Η ΕΚΥΣΥ ζητεί τα κριτήρια που ίσχυαν πριν την τραπεζική κρίση για πασχαλινό επίδομα
Απουσιάζει από την κατοικία του στην Πάφο 19χρονος (pics)
Σε επιφυλακή οι δυνάμεις πυρόσβεσης στη Λεμεσό-Ψάχνουν το τι πήγε λάθος με την καταστροφή φωτοβολίδων
Τις προκλήσεις για Κύπρο ως μικρή αγορά για φάρμακα εξήγησε στις Βρυξέλλες ο Δαμιανός
Διέταξε έρευνα για την πυρκαγιά η Παναγιώτου-Πιθανή αιτία η καταστροφή φωτοβολίδων
Την Παρασκευή η διαδικασία αίτησης των μοναχών για ακύρωση δέσμευσης περιουσιακών στοιχείων