«Δεν μας αντιπροσωπεύει ότι τους υποχρεώνουμε να σέρνονται σαν ζώα να πάρουν φαγητό»

Τη δική τους απάντηση στις επικρίσεις για απάνθρωπη μεταχείριση ασθενών με covid οι επαγγελματίες υγείας στα νοσοκομεία, δίνουν οι επαγγελματίες υγείας.

Το τελευταίο διάστημα είδαν το φως της δημοσιότητας καταγγελίες συγγενών ασθενών που απεβίωσαν οι οποίες αναφέρουν ότι επαγγελματίες υγείας συμπεριφέρονταν απάνθρωπα στους οικείους τους, αφήνοντάς τους το φαγητό στην πόρτα.  

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΟΚΥπΥ, Χαράλαμπος Χαριλάου, έκανε λόγω για καθημερινές αναφορές που ισοπεδώνουν τα πάντα και τους πάντες και παρέθεσε το μήνυμα των επαγγελματιών υγείας.

Όπως αναφέρεου, «δεν είμαστε οι τέλειοι στην αντιμετώπιση της πανδημίας, αλλά δώσαμε μεγάλες μάχες και σώσαμε πολλές ζωές. Παρόλους τους κινδύνους που αντιμετωπίσαμε , παραμερίσαμε κάθε φόβο και με επαγγελματισμό αντιμετωπίσαμε και αντιμετωπίζουμε τους ασθενείς μας ανθρώπινα, σεβόμενοι πάντα την αξιοπρέπεια τους. Σε καμία περίπτωση δεν μας αντιπροσωπεύει ότι τους συμπεριφερόμαστε απάνθρωπα και τους υποχρεώνουμε να σέρνονται σαν ζώα για να πάρουν το φαγητό τους. Οι ασθενείς είναι οι άνθρωποι μας, οι πατεράδες, οι μανάδες και οι παππούδες μας και δεν το ξεχνούμε αυτό. Μετά από τόσες θυσίες, δεν μας αξίζουν τέτοιες αναφορές. Πολλοί από εμάς νοσήσαν στην προσπάθεια μας να βοηθήσουμε τους ασθενείς μας και στο εξωτερικό κάποιοι από εμάς έχασαν τη ζωή τους. Ας παλέψουμε μαζί για το καλύτερο και μην μας αποτελειώνετε. Δώστε μας θάρρος γιατί είμαστε κι εμείς άνθρωποι, που αφήσαμε πίσω τις οικογένειες μας για να βοηθήσουμε τους ασθενείς μας».      

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Αλματώδης αύξηση της τιμής του πετρελαίου λόγω των εντάσεων στη Μέση Ανατολή
Στους 26 βαθμούς η θερμοκρασία με σκόνη στην ατμόσφαιρα
Έσπασαν το φράγμα των 7.000 τα παράπονα για τους δρόμους-Αποπερατώθηκε ένα στα τέσσερα προβλήματα
Παίρνει τις λιμουζίνες, δίνει μικρότερα ηλεκτρικά οχήματα στους αξιωματούχους η Κυβέρνηση-1.6 εκ. ευρώ το κόστος
Οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Δωρεάν μαθήματα σε ενήλικες προσφέρει η Σχολή Χαρακτικής Χαμπή
Πρόοδο στην προσπάθεια εμβάθυνσης της αγοράς κεφαλαιαγορών βλέπει ο Μισέλ
Υπ. Γεωργίας στην Σύνοδο Κοινοπολιτείας-«Συλλογική ευθύνη η προστασία ωκεανών»
Δήμος Λάρνακας: Σύντομα ο σχεδιασμός για Σχολή Θαλάσσιων Επιστημών ΤΕΠΑΚ
Δέσμευση Βουλής για προώθηση υγειονομικής περίθαλψης με επίκεντρο τον ασθενή