Ικανοποίηση υπ. Υγείας για την πορεία των εμβολιασμών-«Κερδίσαμε άλλη μια μάχη»

Την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι η Κύπρος έπιασε το δεύτερο στόχο που τέθηκε, για εμβολιασμό του 80% του πληθυσμού τουλάχιστον με την πρώτη δόση, εξέφρασε μέσω γραπτής του δήλωσης ο υπουργός Υγείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Έπιασε και τον δεύτερο στόχο η Κύπρος-Στο 80% η κάλυψη των ενηλίκων με την πρώτη δόση

«Χάριν στη θετική ανταπόκριση και την υπευθυνότητα της συντριπτικής πλειοψηφίας των συμπολιτών μας, κερδίσαμε άλλη μια μάχη στον πόλεμο κατά της πανδημίας του κορωνοϊού. Ποσοστό 80% των πολιτών της Κύπρου έχει εμβολιαστεί τουλάχιστον με την 1η δόση από τα εμβόλια κατά της COVID-19, ενώ την ίδια ώρα τις επόμενες 2 με 3 εβδομάδες στο 80% θα φτάσει και το ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων»μ ανέφερε ο Μιχάλης Χατζηπαντέλας.

Συνεχίζοντας σημείωσε πως, «η συλλογική προσπάθεια κατατάσσει την Κύπρο ανάμεσα στα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης που έχουν φτάσει και ξεπεράσει τον στόχο που τέθηκε σε ευρωπαϊκό επίπεδο». 'Οπως τόνισε, «το υψηλό ποσοστό εμβολιαστικής θωράκισης μάς γεμίζει με ικανοποίηση και μας επιτρέπει να αισιοδοξούμε ότι η συνέχεια, ενόψει και της χειμερινής περιόδου, θα μας βρει με μεγαλύτερη ασφάλεια και προστασία από τον ιό που ταλαιπωρεί την ανθρωπότητα τους τελευταίους 20 μήνες».

«Την ίδια ώρα, η προσπάθειά μας είναι συνεχής και εντατικοποιείται», πρόσθεσε. Υπέδειξε δε πως όσο αυξάνεται η εμβολιαστική κάλυψη, «τόσο πιο κοντά θα φτάνουμε στον στόχο μας που είναι να διασφαλίσουμε ότι η οικονομία και η κοινωνία θα παραμείνουν σε λειτουργία και ότι δεν θα βιώσουμε ξανά αυστηρά περιοριστικά μέτρα. Το όπλο του εμβολιασμού που μας χάρισε η επιστημονική κοινότητα είναι η ασπίδα μας για να περιορίσουμε τις αρνητικές συνέπειες που αφήνει η νόσος στην υγεία, την ψυχολογία, την οικονομία και την κοινωνική μας ζωή».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ο αδύναμος κρίκος της εμβολιαστικής αλυσίδας-Οι σκέψεις για αλλαγή της εικόνας

Τα στοιχεία της εμβολιαστικής κάλυψης

Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας, συνολικά η εμβολιαστική κάλυψη τουλάχιστον με την 1η δόση του ενήλικου πληθυσμού (18 ετών και άνω) είναι στο 80%. Ταυτόχρονα, ποσοστό 76% του ενήλικου πληθυσμού ολοκλήρωσε το εμβολιαστικό του σχήμα. Το 39,6% των ατόμων 16 και 17 ετών έλαβαν τουλάχιστον την 1η δόση και το 32,5% ολοκλήρωσε τον εμβολιασμό του. Στην ηλικιακή ομάδα των 12-15 ετών εμβολιάστηκε τουλάχιστον με την 1η δόση το 24,1% και 13,4% αυτής της ηλικιακής ομάδας ολοκλήρωσε το εμβολιαστικό του σχήμα.

Σε σχέση με την εμβολιαστική κάλυψη ανά Επαρχία, όπως φαίνεται και στον χάρτη που επισυνάπτεται, η Πάφος βρίσκεται στο 90,9% του ενήλικου πληθυσμού που έλαβε τουλάχιστον την 1η δόση. Ακολουθούν οι Επαρχίες Αμμοχώστου και Λευκωσίας με 89,5% και 79,2% αντίστοιχα και η Επαρχία Λεμεσού με 78,5%. Στην Επαρχία Λάρνακας, η εμβολιαστική κάλυψη τουλάχιστον με την 1η δόση βρίσκεται στο 74,4%.

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Έντονα καιρικά φαινόμενα και διακοπές ρεύματος σε Λευκωσία και Λεμεσό
Συστάσεις Πολιτικής Άμυνας προς το κοινό λόγω της κακοκαιρίας
Σε ισχύ κίτρινη προειδοποίηση-Η πρόγνωση του καιρού μέχρι και την Τετάρτη
Ζωντανεύουν τα ορεινά χωριά-Αναβιώνουν τα πασχαλινά ήθη και έθιμα μέσα από εκδηλώσεις
Ένας στους πέντε ηλικιωμένους περνά μόνος τις γιορτές-Στο τραπέζι η υπηρεσία εθελοντή στις γειτονιές
«Το πρώτο Πάσχα στον καταυλισμό»-Πώς γιόρτασε η Κύπρος την Ανάσταση το 1975
Συστάσεις της Πολιτικής Άμυνας για αντιμετώπιση έντονων καιρικών φαινομένων
Έγινε η κλήρωση του Τζόκερ για το 1.100.000 ευρώ-Οι αριθμοί που κληρώθηκαν
Έφθασε στην Κύπρο το Άγιο Φώς-Τελετή υποδοχής στο αεροδρόμιο Λάρνακας (pics)
Πάσχα με καταιγίδες και χαλάζι-Κίτρινη προειδοποίηση από την Μετεωρολογική Υπηρεσία