Διασωληνωμένο δωδεκάμηνο αγοράκι στο Μακάρειο-Παρουσίασε σύνδρομο MIS-C

Διασωληνωμένο, στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων του Μακάρειου Νοσοκομείου, νοσηλεύεται δωδεκάμηνο αγοράκι, το οποίο παρουσίασε σύνδρομο MIS-C, που οφείλεται στον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με τον Διευθυντή της Παιδιατρικής Κλινικής του Μακάρειου Νοσοκομείου, Δρ. Αβραάμ Ηλία, το παιδί παρουσίασε την επιπλοκή του κορωνοϊού MIS-C, που είναι ένα πολυφλεγμονώδες σύνδρομο. Πρόκειται, για μία σπάνια επιπλοκή του κορωνοϊού, η οποία είναι όψιμη.

«Όψιμη εννοούμε ότι το παιδί νόσησε με κορωνοϊό, συμπτωματικά ή ασυμπτωματικά, δύο με έξι εβδομάδες προηγουμένως. Το παιδί παρουσιάζει επηρεασμένη γενική κατάσταση, αφού το σύνδρομο μπορεί να προσβάλει διάφορα όργανα, όπως η καρδία, τα νεφρά ή το πεπτικό σύστημα και να προκαλέσει υψηλό πυρετό. Επίσης, μπορεί το παιδί να παρουσιάσει εξάνθημα ή φούσκωμα στους λεμφαδένες του τραχήλου».

Όπως τόνισε ο Δρ. Ηλία, η κατάσταση είναι σοβαρή και αν κάποιο παιδί παρουσιάσει αυτό το σύνδρομο, πρέπει άμεσα να λάβει ιατρική φροντίδα και θεραπεία. Υπέδειξε, δε, πως η εμφάνιση της εν λόγω επιπλοκής ήταν κάτι αναμενόμενο, λόγω και της αύξησης των κρουσμάτων στη παιδικό πληθυσμό.

Αυτή τη στιγμή, στο Μακάρειο Νοσοκομείο νοσηλεύονται άλλα δύο παιδιά, που παρουσίασαν την ίδια επιπλοκή, ένα κοριτσάκι ηλικίας εννέα ετών και ένα αγοράκι ηλικίας δώδεκα ετών, ενώ μέχρι στιγμής έχουν νοσηλευτεί συνολικά δώδεκα παιδιά με MIS-C.

«Υπάρχει προβληματισμός, μήπως έχουμε αύξηση των περιστατικών, με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, γι’ αυτό συστήνουμε στους γονείς να εμβολιάσουν τα παιδιά τους, ηλικίας άνω των 12 ετών πριν το άνοιγμα των σχολείων. Πρέπει να περιοριστεί η εξάπλωση του ιού και να συνεχίσει απρόσκοπτα η σχολική χρονιά, να μην νοσήσουν άλλα παιδιά και ο μόνος τρόπος για να γίνει αυτό είναι μέσω του εμβολιασμού. Διαφορετικά, θα χάσουν και φέτος το σχολείο τους».  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Πλήρης επικράτηση της μετάλλαξης Δέλτα στην Κύπρο-Έρευνα μέσω ECDC για τη Mu

Δειτε Επισης

Επανεξέταση απόφασης ΤΕΠΑΚ για μετακίνηση φοιτητών ζητά ο Δήμος Λεμεσού
Καρδιοχειρουργοί του Mediterranean Hospital παρακολούθησαν διάλεξη του διακεκριμένου καθηγητή Claus Preusse
Υπ. Γεωργίας: Μεγάλη η σημασία χωριστής συλλογής επικίνδυνων αποβλήτων
H ανακοίνωση του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασίας για τις ψηλές συγκεντρώσεις σκόνης
Στους 30 βαθμούς η θερμοκρασία-Παραμένει η σκόνη στην ατμόσφαιρα
Αναμένουν να δουν στην πράξη την εργοδότηση αλλοδαπών οι επιχειρήσεις-«Μύθος» για φθηνή λύση
Ένα βήμα πριν το «record» στα σχολεία υψηλού κινδύνου-Σε επαγρύπνηση οι φρουροί για τις λαμπρατζιές
Εγκρίθηκε από τη Βουλή σχέδιο ψηφίσματος για δικαίωμα στο καθαρό περιβάλλον
Πράσινο Βουλής για νέες κατηγορίες δανείων από τον Κεντρικό Φορέα Ισότιμης Κατανομής Βαρών
Εγκρίθηκαν τροποποιητικοί νόμοι για ρυθμίσεις στην καταβολή διαφόρων επιδομάτων