Τρίτη 5 Ιουλ, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Έρχεται αυστηροποίηση του SafePass-Στο Υπουργικό και οι εμβολιασμοί παιδιών

  28/07/2021 21:00
Έρχεται αυστηροποίηση του SafePass-Στο Υπουργικό και οι εμβολιασμοί παιδιών

Έρχεται αυστηροποίηση του SafePass-Στο Υπουργικό και οι εμβολιασμοί παιδιών

  28/07/2021 21:00

Ετοιμάζεται να σφίξει τα λουριά στους πολίτες που δεν εμβολιάστηκαν η Κυβέρνηση, αφού μαζί με την κατάργηση του δωρεάν rapid test από την πρώτη Αυγούστου, προσανατολίζεται και σε αυστηροποίηση του SafePass, το οποίο πλέον θα είναι υποχρεωτικό σε ακόμα μεγαλύτερο αριθμό υποστατικών. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του REPORTER, η πρόθεση του υπουργού Υγείας είναι να μεταφέρει ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου την Παρασκευή πρόταση, η οποία θα καθιστά υποχρεωτική την προσκόμιση του SafePass σχεδόν παντού, αφού θα απαιτείται και σε χώρους με πολύ λιγότερο κόσμο. Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με το ισχύον διάταγμα, σε ένα χώρο όπου βρίσκονται πάνω από είκοσι άτομα απαιτείται προσκόμιση SafePass. Αυτός ο αριθμός αναμένεται να μειωθεί σε μονοψήφιο κάτι που θα έχει ως αποτέλεσμα, να συμπεριληφθούν και μικρότερες επιχειρήσεις στο διάταγμα.

Τα απανωτά κρούσματα σε οίκους ευγηρίας εξάλλου, έκρουσαν καμπανάκι κινδύνου και η πρόθεση είναι η αυστηροποίηση των πρωτοκόλλων. Παράλληλα οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι στα γηροκομεία, σύμφωνα με την πρόταση που θα οδηγηθεί ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου, θα πρέπει πλέον να κάνουν τεστ κάθε 48 ώρες, με τη μέθοδο του PCR.

Παράλληλα, ο Μιχάλης Χατζηπαντέλας θα εισηγηθεί την έγκριση εμβολιασμών παιδιών άνω των 12 ετών. Πρόκειται για μία εισήγηση για την οποία εκφράζουν επιφυλάξεις, κάποια από τα μέλη της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής, που προκρίνουν οι εμβολιασμοί να αρχίσουν από τους έφηβους άνω των 15 ετών. Κάποιοι επιστήμονες πάντως, αναφέρουν πως πρέπει να εμβολιαστούν τα παιδιά άνω των 12, προκειμένου να ανοίξουν με μεγαλύτερη ασφάλεια τα σχολεία. Την Πέμπτη συνεδριάζει η Συμβουλευτική Επιστημονική Επιτροπή, στην παρουσία της Παιδιατρικής Εταιρείας, προκειμένου να συζητηθεί το θέμα και να ετοιμαστεί πρόταση προς το Υπουργείο Υγείας

Επί τάπητος βρίσκονται και άλλες προτάσεις που αφορούν στην αυστηροποίηση των πρωτοκόλλων και στα νοσοκομεία, που αποτελούν αυτή τη στιγμή την πιο μεγάλη εστία ανησυχίας, με τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, να δέχονται τις μεγαλύτερες πιέσεις από την αρχή της πανδημίας. 

Την Τετάρτη, καταγράφηκαν τρία ανησυχητικά αρνητικά ρεκόρ στα νοσοκομεία, όλα από τον λεγόμενο σκληρό δείκτη της πανδημίας. Αυξήθηκαν στους 42 οι ασθενείς στις ΜΕΘ, με 40 από αυτούς να είναι μάλιστα διασωληνωμένοι (σ.σ είχαν φτάσει μέχρι τους 39 οι ασθενείς στις ΜΕΘ και μέχρι τους 36 οι διασωληνωμένοι στις 28/4/21). Επιπρόσθετα οι σοβαρά νοσούντες αυξήθηκαν στους 83.

Λόγω της αύξησης των ασθενών, άνοιξε και η ΜΕΘ 3 στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, ενώ θα γίνει νέα ανάπτυξη κλινών εάν παραστεί ανάγκη. Ωστόσο πλησιάζουν επικίνδυνα οι δείκτες που θα κτυπήσουν καμπανάκι για άμεση λήψη περιοριστικών μέτρων. Ένα επιπρόσθετο μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν αυτή τη στιγμή τα δημόσια νοσηλευτήρια, είναι η έλλειψη νοσηλευτικού προσωπικού, λόγω των αδειών αναπαύσεως. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας