Τετάρτη 6 Ιουλ, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Αγωνία για νοσηλείες, επιστρατεύεται κι άλλο νοσοκομείο-Ανοίγουν κλίνες στις ΜΕΘ

Νατάσα Χριστοφόρου  28/07/2021 15:24
Αγωνία για νοσηλείες, επιστρατεύεται κι άλλο νοσοκομείο-Ανοίγουν κλίνες στις ΜΕΘ

Αγωνία για νοσηλείες, επιστρατεύεται κι άλλο νοσοκομείο-Ανοίγουν κλίνες στις ΜΕΘ

Νατάσα Χριστοφόρου  28/07/2021 15:24

Μεγάλη είναι ανησυχία, για την αύξηση στις νοσηλείες ασθενών με κορωνοϊό και δη των διασωληνωμένων, με τον ΟΚΥπΥ να συνεχίζει το σχέδιο ανάπτυξης κλινών, το οποίο θα επεκταθεί και στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας στο Νοσοκομείο Λευκωσίας. Οι αρμόδιες υπηρεσίες, διαβεβαιώνουν πως η κατάσταση, αν και οριακή, είναι διαχειρίσιμη. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Στο Νοσοκομείο Αναφοράς δεκατετράχρονος που προσβλήθηκε από κορωνοϊό

Το αργότερο μέχρι την Παρασκευή, όπως εκτιμάται, θα ριχθεί στη μάχη και το Νοσοκομείο Πάφου με 44 νέες κλίνες covid, ενώ αυτή τη στιγμή οι προσπάθειες επικεντρώνονται στο να είναι έτοιμες κι άλλες κλίνες στις ΜΕΘ, αφού αυξήθηκε κατά πολύ ο αριθμός των διασωληνωμένων ασθενών.

Οι πιέσεις είναι μεγάλες τις τελευταίες ημέρες και παρά τις προβλέψεις για εξισορρόπηση των εισαγωγών με τα εξιτήρια. Ένας από τους λόγους, είναι ότι άρχισε να γίνεται η αξιολόγηση των ασθενών που βρίσκονταν σε αναμονή στα σπίτια τους το τελευταίο διάστημα, αρκετοί από τους οποίους δεν εξυπηρετούνταν, σύμφωνα με τον ΟΚΥπΥ, από τους Προσωπικούς τους Ιατρούς που λείπουν σε διακοπές.

Τις τελευταίες ημέρες, τοποθετήθηκαν ιατροί, οι οποίοι αξιολογούν την κατάσταση των ασθενών κάποιοι εκ των οποίων χρειάστηκε να νοσηλευτούν. Εκτιμάται ότι τα επόμενα εικοσιτετράωρα θα αξιολογηθούν, όλοι όσοι βρίσκονται σε στάση αναμονής και θα ξεκαθαρίσει η κατάσταση.

Ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας, συνεχίζει πάντως να είναι καθησυχαστικός αναφέροντας ότι παρά τις πιέσεις είναι διαχειρίσιμη η κατάσταση.

Αυτό που έχει προκαλέσει προβληματισμό, είναι το γεγονός ότι αυξήθηκε ο αριθμός ηλικιωμένων, εμβολιασμένων και μη, που εισάγονται στα νοσοκομεία και μάλιστα έχει ανέβει τις τελευταίες ημέρες στα 57 από τα 53 έτη η μέση ηλικία των νοσηλευόμενων. Ανάμεσά τους και άτομα που προσβλήθηκαν σε οίκους ευγηρίας. 

Μέχρι το πρωί της Τετάρτης νοσηλεύονταν σε πέντε νοσηλευτήρια 292 ασθενείς, με την κατάσταση της υγείας των 80 (αριθμός ρεκόρ), να χαρακτηρίζεται ως σοβαρή. Οι 34 από αυτούς νοσηλεύονται στη ΜΕΘ διασωληνωμένοι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:Τεστ ανίχνευσης… αντοχών στην Κυβέρνηση για τα rapid-Οι σκέψεις για το SafePass

Την ίδια ώρα στο Υπουργείο Υγείας, οι συσκέψεις διαδέχονται η μία την άλλη προκειμένου να ετοιμαστούν εισηγήσεις για τη διαχείριση της πανδημίας εντός Αυγούστου, που θα οδηγηθούν ενώπιον του Υπουργικού την Παρασκευή. Ο υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χατζηπαντέλας, ανέφερε ήδη ότι δεν προκρίνονται αυστηρά περιοριστικά μέτρα, αλλά διατήρηση του SafePass με κάποιες αλλαγές.

Αν και ακόμη δεν έχουν ληφθεί οριστικές αποφάσεις, η σκέψη αυτή τη στιγμή είναι όπως εξαιρεθούν από το τεστ 72 ωρών, οι έφηβοι 12-16 ετών, με την υποχρέωση για διενέργεια rapid test να είναι εβδομαδιαία. Στο τραπέζι υπάρχουν και άλλες εισηγήσεις, για τη χρήση του SafePass που τυγχάνουν επεξεργασίας. 

Η πρόθεση πάντως, σε αυτό το στάδιο είναι να διατηρηθεί η απόφαση για τεστ 72 ωρών σε όσους ενήλικες δεν είναι εμβολιασμένοι και παράλληλα να βελτιωθούν οι διαδικασίες ελέγχου του SafePass. Όπως διαπιστώθηκε σε μερικούς χώρους δεν γίνεται ταυτοποίηση στοιχείων, με αποτέλεσμα κάποιοι να εκμεταλλεύονται τη διαδικασία που ακολουθείται και εισέρχονται σε αυτούς με κάρτα εμβολιασμού άλλων προσώπων.

Παράλληλα, θα δοθεί έμφαση στους ελέγχους τήρησης των μέτρων σε χώρους υψηλού κινδύνου όπως οι χώροι διασκέδασης και οι δεξιώσεις σε γάμους και βαπτίσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Προανήγγειλε αλλαγές στο SafePass και απάντησε για τα δωρεάν τεστ o Χατζηπαντέλας

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας