Πού θα διενεργούνται rapid test από την 1η Αυγούστου-Δειγματοληψία σε 650 σημεία

Σε 650 σημεία θα γίνονται από την 1η Αυγούστου οι δειγματοληψίες για rapid test, ενώ επιπρόσθετα θα λειτουργούν και μονάδες σε όλες τις επαρχίες για όσους εμπίπτουν στην κατηγορία που μπορούν να τα διενεργούν δωρεάν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:  Διχασμός για την… ιδιωτικοποίηση των rapid test-Προβληματισμένοι οι ειδικοί

Όπως ανέφερε στον REPORTER η Έφορος Κλινικών Εργαστηρίων, Καρολίνα Στυλιανού αφότου τερματιστεί η δωρεάν εξέταση, για τους ανεμβολίαστους πολίτες, θα υπάρχουν 650 σημεία δειγματοληψίες σε αδειοδοτημένα κλινικά εργαστήρια αλλά και φαρμακεία. Το πλαφόν για τα τεστ έχει καθοριστεί όπως είναι γνωστό, στα 10 ευρώ με τα εργαστήρια και τα φαρμακεία που το διενεργούν, να μην μπορούν να χρεώνουν περισσότερα.

Κληθείσα να απαντήσει εάν έχει γίνει συμφωνία για να λειτουργούν τα σημεία όπου θα πληρώνουν οι πολίτες, Σαββατοκυρίακα και αργίες, ανέφερε πως θα υπάρχουν διανυκτερεύοντα φαρμακεία, ενώ θα αφήνεται στη διακριτική ευχέρεια των εργαστηρίων οι ημέρες και οι ώρες που θα εργαστούν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Έτσι θα διενεργούνται τα rapid test από τη 1η Αυγούστου-Για ποιους θα είναι δωρεάν

Υπενθυμίζεται πως συγκεκριμένες ομάδες πολιτών, ανάμεσά τους και οι εμβολιασμένοι, θα συνεχίσουν να δικαιούνται δωρεάν rapid test στις μονάδες δειγματοληψίας που θα λειτουργούν παγκύπρια.

Συγκεκριμένα δωρεάν rapid test θα δικαιούνται:

  • Τα ανήλικα πρόσωπα μέχρι 16 ετών που στην παρούσα φάση δεν έχουν την επιλογή του εμβολιασμού κατά της COVID-19.
  • Τα ανήλικα άτομα ηλικίας 16 και 17 ετών, νοουμένου ότι οι γονείς/νόμιμοι κηδεμόνες τους δεν συναινούν στον εμβολιασμό τους.
  • Τα άτομα ηλικίας 16 ετών και άνω, τα οποία δεν μπορούν να υποβληθούν σε εμβολιασμό με τεκμηρίωση με ιατρικό πιστοποιητικό. Οι κατηγορίες πολιτών που δεν δύνανται να εμβολιαστούν λόγω ιατρικών προβλημάτων θα υιοθετηθούν μετά από εισήγηση του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου και θα εκδοθούν σχετικές οδηγίες προς τους πολίτες και τους επαγγελματίες υγείας.
  • Οι εγκυμονούσες με απαραίτητη προσκόμιση ιατρικού πιστοποιητικού από τον Γυναικολόγους τους που να βεβαιώνει ότι δεν συστήνεται ο εμβολιασμός.
  • Τα άτομα που έχουν εμβολιαστεί με την 1η δόση του εμβολίου και για την περίοδο των τριών εβδομάδων που οφείλουν να υποβάλλονται σε τεστ ως προϋπόθεση για την έκδοση SafePass. Για σκοπούς επαλήθευσης θα πρέπει να παρουσιάζεται η Κάρτα Εμβολιασμού.
  • Τα άτομα που έχουν ολοκληρώσει το εμβολιαστικό τους σχήμα, αλλά επιθυμούν να υποβληθούν σε τεστ για σκοπούς παρακολούθησης της υγείας τους ή για άλλους λόγους. Νοείται ότι θα πρέπει απαραίτητα να προσκομίζεται η Κάρτα Εμβολιασμού.

Σημειώνεται ότι για σκοπούς έκδοσης SafePass και νοουμένου ότι ο πολίτης άνω των 12 ετών δεν κατέχει πιστοποιητικό εμβολιασμού ή ανάρρωσης από τη νόσο COVID-19 τις τελευταίες 180 μέρες, οφείλει να υποβάλλεται σε εξέταση PCR ή τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου ανά 72 ώρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Νέα βίντεο από την έφοδο της Αστυνομίας στο πανεπιστήμιο στις ΗΠΑ-Ο απολογισμός των ζημιών
Πολιτική κρίση στη Γεωργία μετά την άγρια καταστολή της διαδήλωσης κατά του «ρωσικού νόμου»
Επανέλαβε στήριξη της ΕΕ για λύση του Κυπριακού η Φον ντερ Λάιεν-«Έχετε γίνει ευρωπαϊκό επίκεντρο»
Μάχη για τη ζωή δίνει 26χρονος μοτοσικλετιστής-Συγκρούστηκε με όχημα
Μεγάλη η συνεισφορά του αθλητικού τουρισμού-Ρεκόρ συμμετοχών στο τουρνουά Αγίας Νάπας
«Η Κύπρος σταθερός συνεργάτης και εταίρος της ΕΕ»-Το μήνυμα ΥΠΕΞ για την ένταξη Κύπρου στην Ένωση
Με μηνύματα για επανένωση και διεκδικήσεις εργαζομένων η Κύπρος τίμησε την Πρωτομαγιά (pics)
Έφοδος της Αστυνομίας σε οικία 23χρονου-Εντοπίστηκαν σχεδόν 2,000 κροτίδες
Χειροβομβίδα σε οικία επιχειρηματία και εμπρησμός σε όχημα στη Λάρνακα-Δύο χτυπήματα σε λίγες ώρες
Φλαούνες, πασκιές, κόκκινα αυγά-Τα έθιμα του Πάσχα που αναβιώνουν ξανά