Τρίτη 7 Δεκ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Προανήγγειλε αλλαγές στο SafePass και απάντησε για τα δωρεάν τεστ o Χατζηπαντέλας

  27/07/2021 09:09
Προανήγγειλε αλλαγές στο SafePass και απάντησε για τα δωρεάν τεστ o Χατζηπαντέλας

Προανήγγειλε αλλαγές στο SafePass και απάντησε για τα δωρεάν τεστ o Χατζηπαντέλας

  27/07/2021 09:09

Έβγαλε εκτός πλάνων το ενδεχόμενο αυστηροποίησης μέτρων ή ακόμη και ενός lockdown, σε αυτό το στάδιο ο υπουργός Υγείας προαναγγέλλοντας κάποιες αλλαγές στο SafePass, ώστε να γίνει πιο λειτουργικό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Διχασμός για την… ιδιωτικοποίηση των rapid test-Προβληματισμένοι οι ειδικοί

Μιλώντας κρατικό ραδιόφωνο, ο Μιχάλης Χατζηπαντέλας, είπε ότι στη χθεσινή σύσκεψη με την επιστημονική ομάδα αξιολογήθηκαν όλα τα ζητήματα που σχετίζονται με την πανδημία. Όπως είπε τελικές αποφάσεις, θα ληφθούν από το Υπουργικό Συμβούλιο, το οποίο θα συνεδριάσει την Παρασκευή, καθότι στις 31 Ιουλίου τερματίζεται το ισχύον διάταγμα.

Ο  υπουργός Υγείας ανέφερε ότι αυτό που εξετάζεται, είναι όχι η αυστηροποίηση των μέτρων, αλλά η καλύτερη επιτήρηση των υφιστάμενων. Μικρές διαφοροποιήσεις, σημείωσε, θα γίνουν σε σχέση με το SafePass ώστε να γίνει πιο λειτουργικό.

Αναφορικά με την χορήγηση τρίτης δόσης εμβολίου, ο κύριος Χατζηπαντέλας, είπε ότι οι επιστήμονες τάσσονται υπέρ, αλλά αναμένεται να δοθεί πρώτα το πράσινο φως από την ΕΕ.

Ο υπουργός Υγείας, είπε επίσης ότι την Παρασκευή θα ληφθούν αποφάσεις και για τον εμβολιασμο παιδιών κάτω των 16, σημειώνοντας πως κάποιοι επιστήμονες εκφράζουν επιφυλάξεις για τον εμβολιασμό παιδιών από 12 ετών και άνω.

Ξεκαθάρισε δε πως δεν αλλάζει η απόφαση για τερματισμό της παροχής δωρεάν rapid test από την πρώτη Αυγούστου, πλην κάποιων εξαιρέσεων. Εξήγησε πως τα τεστ κοστίζουν μηνιαίως 6 εκ. ευρώ στην Κυβέρνηση και πως μέρος αυτών των χρημάτων θα διοχετευθεί για στήριξη των νοσηλευτηρίων, τα οποία δέχονται αυξημένες πιέσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας