Βάζει φρένο στη συζήτηση για το βραχιολάκι στους ανεμβολίαστους η Κυβέρνηση

Κόβει τη συζήτηση και ξεκαθαρίζει πως δεν εξετάζει την πιθανή χρήση βραχιολιού σε ανεμβολίαστους η Κυβέρνηση, που εξετάζει ωστόσο πακέτο κινήτρων και αντικινήτρων προκειμένου να δοθεί ώθηση στους εμβολιασμούς.

Σε ανακοίνωσή του ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος, με αφορμή δημοσιεύματα για πιθανή χρήση βραχιολιού σε πολίτες που δεν εμβολιάστηκαν, διευκρίνισε ότι η Κυβέρνηση δεν εξετάζει τέτοιο ενδεχόμενο. 

Σημειώνεται ότι συζήτηση ξεκίνησε μετά τις χθεσινοβραδινές δηλώσεις του Προέδρου Αναστασιάδη, ο οποίος απάντησε «θα το σκεφτούμε», όταν ερωτήθηκε εάν υπάρχει η σκέψη να φέρουν ειδικό βραχιολάκι οι μη εμβολιασμένοι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Εκθετική άνοδος των κρουσμάτων, κρίσιμες αποφάσεις-Οι εισηγήσεις και η στόχευση

Το βάρος της απόφασης στο νέο Υπουργικό

Εν τω μεταξύ, το βάρος των κρίσιμων αποφάσεων για μέτρα αναχαίτισης της έξαρσης καθώς και έγκριση κινήτρων και αντικινήτρων, πέφτει στο νέο Υπουργικό Συμβούλιο, το οποίο θα συνέλθει την Παραασκευή.

Όπως αναφέρει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, «η αρμόδια διυπουργική επιτροπή για το covid-19 θα συνέλθει για να εξετάσει τις εισηγήσεις της επιδημιολογικής συμβουλευτικής επιτροπής, την επιδημιολογική εικόνα της χώρας και μέτρα για την επιτάχυνση του εμβολιαστικού προγράμματος».

Σημειώνει ότι, «οι εισηγήσεις της διυπουργικής επιτροπής θα τεθούν ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου το οποίο θα συνεδριάσει στις 2 Ιουλίου στις 7μμ, για λήψη αποφάσεων».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Πρόταση για SafePass και κίνητρα για εμβολιασμούς-Αυστηρό μήνυμα ΠτΔ στους νέους

Δεν θα κλείσουν επιχειρήσεις

Πρόθεση της Κυβέρνησης, όπως άλλωστε ξεκαθάρισε και χθες βράδυ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, μετά το πέρας της σύσκεψης με τα μέλη της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Ομάδας, δεν είναι να επαναφέρει αυστηρά περιοριστικά μέτρα που θα οδηγήσουν ξανά σε κλείσιμο της οικονομίας, αλλά μέσα από στοχευμένες ενέργειες, να διασφαλίσει ότι η κοινωνικοποίηση των πολιτών θα γίνεται με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια και προστασία τόσο για τους ίδιους  όσο και για τις επιχειρήσεις.

Με πρότασή του εν τω μεταξύ ο απερχόμενος υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου, εισηγήθηκε την επαναφορά του SafePass σε ανοικτούς χώρους συγχρωτισμού (χώροι εστίασης, νυχτερινά κέντρα, δισκοθήκες, clubs, κτλ) ακριβώς με τις ίδιες προϋποθέσεις που ισχύουν για τους εσωτερικούς χώρους. Κι αυτό επειδή εντοπίστηκαν το τελευταίο διάστημα πολλές συρροές κρουσμάτων σε χώρους διασκέδασης, με τα πλείστα νέα περιστατικά της νόσου να αφορούν σε νεαρούς με έντονη κοινωνική δραστηριότητα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αρχίζουν εμβολιασμοί εφήβων 16 και 17 ετών-Το έντυπο συγκατάθεσης

Οι σκέψεις για τα κίνητρα

Η Κυβέρνηση αν και δεν προτίθεται να ακολουθήσει το παράδειγμα της Ελλάδας για παροχή υλικών κινήτρων, είναι αποφασισμένη να προχωρήσει σε ενέργειες ώστε να επιβραβευτούν όσοι εμβολιάστηκαν. Οι αρμόδιες υπηρεσίες βρίσκονται στη διαδικασία επεξεργασίας σειράς χαλαρώσεων προς τους εμβολιασμένους, όπως η κατάργηση της μάσκας σε κάποιους χώρους.

Μέσα στις σκέψεις είναι η ακύρωση του προγράμματος των δωρεάν rapid test στον ευρύ πληθυσμό, με το κόστος να επωμίζονται πλέον οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι, καθώς και όσοι επιθυμούν να επισκεφθούν χώρους που χρειάζεται Safe Pass.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Εγκρίθηκε από τη Βουλή σχέδιο ψηφίσματος για δικαίωμα στο καθαρό περιβάλλον
Πράσινο Βουλής για νέες κατηγορίες δανείων από τον Κεντρικό Φορέα Ισότιμης Κατανομής Βαρών
Εγκρίθηκαν τροποποιητικοί νόμοι για ρυθμίσεις στην καταβολή διαφόρων επιδομάτων
Ψηφίστηκε πρόταση νόμου για δημοσίευση έκθεσης ελέγχων αγοράς από Υπ. Ενέργειας
Πέρασαν από την Ολομέλεια οι νέοι κανονισμοί των Δημοτικών-Ικανοποίηση ΥΠΑΝ, όσα αλλάζουν
Πράσινο Βουλής για χρονική παράταση χρηματοδότησης ελλειμμάτων ΟΚΥπΥ
Θλίψη Υφ. Πολιτισμού για τον θάνατο του Πέτρου Στυλιανού
Θετική η Επ. Υγείας για επέκταση κρατικής χορηγίας ΟΚΥπΥ
Υπεψηφίστηκε ομόφωνα ο προϋπολογισμός του ΤΕΠΑΚ-Δυσφορία Βουλής για καθυστέρηση
Δέσμευση Βουλής για εξεύρεση βιώσιμων πολιτικών για καλύτερες συνθήκες εργασίας