Δευτέρα 17 Ιαν, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Ένας στους δέκα πολίτες υποβλήθηκαν σε τεστ την Κυριακή-Πρωτοφανής η προσέλευση

  10/05/2021 07:53
Ένας στους δέκα πολίτες υποβλήθηκαν σε τεστ την Κυριακή-Πρωτοφανής η προσέλευση

Ένας στους δέκα πολίτες υποβλήθηκαν σε τεστ την Κυριακή-Πρωτοφανής η προσέλευση

  10/05/2021 07:53

Το αδιαχώρητο σημειώθηκε χθες στα σημεία δειγματοληψίας παγκύπρια, όπου 102,736 υποβλήθηκαν σε τεστ με τη μέθοδο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (antigen rapid test). Συνολικά χθες διενεργήθηκαν 109,846 τεστ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ξεκλειδώνει με safe pass και μαζικούς εμβολιασμούς η Κύπρος-Τα μέτρα σε ισχύ

Ουσιαστικά ένας στους 10 Κύπριους υποβλήθηκε σε εξέταση την Κυριακή. Αυτό δείχνει τον τεράστιο όγκο δουλειάς που έγινε από τα συνεργεία, σε όλη την Κύπρο και εξηγεί τις εικόνες συνωστισμού που παρατηρήθηκαν. Το Υπουργείο Υγείας ανέμενε μεγάλη προσέλευση και γι’ αυτό αύξησε τα συνεργεία. Καταβλήθηκε μεγάλη προσπάθεια, από εκατοντάδες ανθρώπους που εργάστηκαν από το πρωί μέχρι αργά το βράδυ ώστε να αποφευχθεί η ταλαιπωρία, αλλά η προσέλευση ήταν πρωτοφανής.

Τα δεδομένα που αντλήθηκαν από τη χθεσινή ημέρα, έδωσαν πάντως μια σημαντική απεικόνιση της επιδημιολογικής εικόνας σε πραγματικό χρόνο, που βοηθά τις αρμόδιες υπηρεσίες. 

Ο μεγάλος αριθμός τεστ, είναι πολύ σημαντικός, αφού αποτυπώνει καλύτερα την έκταση της διασποράς του ιού στην κοινότητα. Επιπρόσθετα εντοπίζονται έγκαιρα τα θετικά περιστατικά, αποτρέποντας την δημιουργία ακόμα περισσότερων εστιών μετάδοσης. Θα μπορούσε να γίνονται πιο λίγα τεστ, αλλά στην ουσία θα ήταν σαν να κρύβεται το πρόβλημα κάτω από το χαλί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Τα 64 σημεία για rapid test που θα λειτουργήσουν τη Δευτέρα

Για να αντιληφθεί κάποιος τα μεγέθη, αρκεί μια σύγκριση με Ελλάδα η οποία χθες ανακοίνωση 1.428  νέα κρούσματα διενεργώντας 7.356 PCR και 15.513 τεστ ταχείας ανίχνευσης (σύνολο 22.869). Η Ελλάδα έχει περίπου δεκαπλάσιο πληθυσμό από την Κύπρο και άρα αναλογικά θα έπρεπε να διενεργήσει περίπου ένα εκατομμύριο τεστ χθες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας