Κυριακή 13 Ιουν, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Παρελθόν το coronapass, μετονομάζεται σε «safe pass»-«Στόχος η γρήγορη άρση του»

  07/05/2021 16:05
Παρελθόν το coronapass, μετονομάζεται σε «safe pass»-«Στόχος η γρήγορη άρση του»

Παρελθόν το coronapass, μετονομάζεται σε «safe pass»-«Στόχος η γρήγορη άρση του»

  07/05/2021 16:05

Παρελθόν αποτελεί το «coronapass», το οποίο μετονομάζεται σε «safe pass», όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Παναγιώτης Σεντώνας, μιλώντας για την πανδημία και τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν από την Κυβέρνηση. Όπως δηλώνει, είναι το διαβατήριο που θα μας οδηγήσει με ασφάλεια στην πλήρη ελευθερία και στόχος είναι η γρήγορη άρση του.

Σε δηλώσεις του ο κ. Σεντώνας ανέφερε ότι «η Κύπρος βρίσκεται σήμερα σε τροχιά αποκλιμάκωσης των αυστηρών περιοριστικών μέτρων. Το αυστηρό Lockdown, στο οποίο αναγκαστήκαμε να εισέλθουμε αυτές τις δύο εβδομάδες, αποδείχθηκε πως ήταν αναγκαίο και επιτυχές. Κερδίσαμε τον απαιτούμενο χρόνο, περιορίσαμε τη διασπορά του ιού, χτίσαμε ακόμη πιο ψηλά το τείχος του εμβολιασμού και τώρα μπορούμε να περάσουμε στην επόμενη φάση με άρση των αυστηρών περιορισμών, με περισσότερη ελευθερία». 

Το επόμενο σημαντικό βήμα για την επιστροφή στην καθημερινότητα  μας, την επιστροφή στη ζωή μας πριν την πανδημία όπως τονίζει, συνιστά το «corona pass». «Για την ακρίβεια, ο όρος που αποδίδει καλύτερα το νέο μέτρο είναι το «safe pass». Και αυτό γιατί είναι το διαβατήριο που θα μας οδηγήσει με ασφάλεια στα επόμενα βήματα του οδικού χάρτη προς την πλήρη ελευθερία μας». 

«Το safe pass», συνεχίζει ο κ. Σεντώνας, που υιοθέτησε το Υπουργικό Συμβούλιο στην τελευταία του συνεδρίαση «είναι ένα μέτρο που ελήφθη, προκειμένου να παραμείνει υπό έλεγχο η διασπορά του ιού, την ίδια ώρα που βρισκόμαστε σε φάση δυναμικής επανεκκίνησης της οικονομίας, της κοινωνικής ζωής και της επιστροφής στα σχολεία. Κερδίζουμε την ελευθερία μας με προσεκτικά βήματα».

Το συγκεκριμένο μέτρο θα  έχει προσωρινή εφαρμογή σημειώνει και «θα βρίσκεται διαρκώς υπό αξιολόγηση, προκειμένου να γίνουν βήματα αναθεώρησης εκεί και όπου πιθανόν θα χρειαστεί. Στόχος μας η όσο το δυνατόν πιο γρήγορη άρση του safepass».

H Κυβέρνηση διαβεβαιώνει πως το μέτρο θα εφαρμοστεί με σεβασμό τόσο στη συνταγματική τάξη όσο και στα προσωπικά δεδομένα των πολιτών αναφέρει ο κ. Σεντώνας. «Επισημαίνουμε ότι αυτή τη στιγμή σε ολόκληρη την Ευρώπη διεξάγεται μία ευρεία συζήτηση για τον τρόπο εφαρμογής ανάλογων μέτρων, τα οποία κάθε χώρα επιλέγει λαμβάνοντας υπόψη τις δικές της ιδιαίτερες συνθήκες».

Καταλήγοντας υπογραμμίζει ότι «με το πλαίσιο μέτρων που το Υπουργικό Συμβούλιο έλαβε και που εξήγγειλε χθες ο Υπουργός Υγείας, η χώρα μπαίνει σε μία νέα φάση. Μέχρι σήμερα αντιμετωπίσαμε με αποτελεσματικότητα αυτή τη μεγάλη κρίση που βιώνει ολόκληρη η ανθρωπότητα και έτσι θα συνεχίσουμε. Για την προστασία της ζωής, για την προστασία της δημόσιας υγείας».  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας