Παρελθόν το coronapass, μετονομάζεται σε «safe pass»-«Στόχος η γρήγορη άρση του»

Παρελθόν αποτελεί το «coronapass», το οποίο μετονομάζεται σε «safe pass», όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Παναγιώτης Σεντώνας, μιλώντας για την πανδημία και τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν από την Κυβέρνηση. Όπως δηλώνει, είναι το διαβατήριο που θα μας οδηγήσει με ασφάλεια στην πλήρη ελευθερία και στόχος είναι η γρήγορη άρση του.

Σε δηλώσεις του ο κ. Σεντώνας ανέφερε ότι «η Κύπρος βρίσκεται σήμερα σε τροχιά αποκλιμάκωσης των αυστηρών περιοριστικών μέτρων. Το αυστηρό Lockdown, στο οποίο αναγκαστήκαμε να εισέλθουμε αυτές τις δύο εβδομάδες, αποδείχθηκε πως ήταν αναγκαίο και επιτυχές. Κερδίσαμε τον απαιτούμενο χρόνο, περιορίσαμε τη διασπορά του ιού, χτίσαμε ακόμη πιο ψηλά το τείχος του εμβολιασμού και τώρα μπορούμε να περάσουμε στην επόμενη φάση με άρση των αυστηρών περιορισμών, με περισσότερη ελευθερία». 

Το επόμενο σημαντικό βήμα για την επιστροφή στην καθημερινότητα  μας, την επιστροφή στη ζωή μας πριν την πανδημία όπως τονίζει, συνιστά το «corona pass». «Για την ακρίβεια, ο όρος που αποδίδει καλύτερα το νέο μέτρο είναι το «safe pass». Και αυτό γιατί είναι το διαβατήριο που θα μας οδηγήσει με ασφάλεια στα επόμενα βήματα του οδικού χάρτη προς την πλήρη ελευθερία μας». 

«Το safe pass», συνεχίζει ο κ. Σεντώνας, που υιοθέτησε το Υπουργικό Συμβούλιο στην τελευταία του συνεδρίαση «είναι ένα μέτρο που ελήφθη, προκειμένου να παραμείνει υπό έλεγχο η διασπορά του ιού, την ίδια ώρα που βρισκόμαστε σε φάση δυναμικής επανεκκίνησης της οικονομίας, της κοινωνικής ζωής και της επιστροφής στα σχολεία. Κερδίζουμε την ελευθερία μας με προσεκτικά βήματα».

Το συγκεκριμένο μέτρο θα  έχει προσωρινή εφαρμογή σημειώνει και «θα βρίσκεται διαρκώς υπό αξιολόγηση, προκειμένου να γίνουν βήματα αναθεώρησης εκεί και όπου πιθανόν θα χρειαστεί. Στόχος μας η όσο το δυνατόν πιο γρήγορη άρση του safepass».

H Κυβέρνηση διαβεβαιώνει πως το μέτρο θα εφαρμοστεί με σεβασμό τόσο στη συνταγματική τάξη όσο και στα προσωπικά δεδομένα των πολιτών αναφέρει ο κ. Σεντώνας. «Επισημαίνουμε ότι αυτή τη στιγμή σε ολόκληρη την Ευρώπη διεξάγεται μία ευρεία συζήτηση για τον τρόπο εφαρμογής ανάλογων μέτρων, τα οποία κάθε χώρα επιλέγει λαμβάνοντας υπόψη τις δικές της ιδιαίτερες συνθήκες».

Καταλήγοντας υπογραμμίζει ότι «με το πλαίσιο μέτρων που το Υπουργικό Συμβούλιο έλαβε και που εξήγγειλε χθες ο Υπουργός Υγείας, η χώρα μπαίνει σε μία νέα φάση. Μέχρι σήμερα αντιμετωπίσαμε με αποτελεσματικότητα αυτή τη μεγάλη κρίση που βιώνει ολόκληρη η ανθρωπότητα και έτσι θα συνεχίσουμε. Για την προστασία της ζωής, για την προστασία της δημόσιας υγείας».  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Απάντηση Αθήνας σε Ερντογάν-«Οι δηλώσεις για την Κύπρο προσβάλλουν τη μνήμη των θυμάτων»
Η πρώτη συνέντευξη της Sophia the Robot στην τηλεόραση-«Δεν έχουμε καμία επιθυμία να κατακτήσουμε τον κόσμο»
Πέφτουν τα τείχη, ανοίγει ο δρόμος για την δικαίωση των 57 θυμάτων των Τεμπών
Φωτιά σε δύο οχήματα έξω από μηχανουργείο στην Πάφο-Επηρεάστηκε και τρίτο
Καλωσόρισε τη λειτουργία διαδρόμου από την Κύπρο, τόνισε ανάγκη χερσαίων περασμάτων ο Μπορέλ
ΒΙΝΤΕΟ: Επί ποδός καθ' όλη της διάρκεια της νύχτας συνεργεία της Πυροσβεστικής-Πλημμύρησαν σπίτια και δρόμοι
Σαραντατετράχρονος έβρισε και γρονθοκόπησε αλλοδαπό στην Πάφο-Συνελήφθη για υπόθεση ρατσισμού
Η βαθμολογία των έξι Ευρωβουλευτών για το έργο τους-Η κοινοβουλευτική και δημόσια επιρροή τους
Τα πολλά ψηφοδέλτια, οι εκατοντάδες υποψήφιοι και το ενδεχόμενο σύγχυσης των ψηφοφόρων
Παραλύουν ΚΙΕ, Ολοήμερα και Μουσικά Σχολεία την Πέμπτη-Έξω από το ΥΠΑΝ οι εκπαιδευτικοί