Πέμπτη 6 Οκτ, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Βλέπει εκτάκτως τους ειδικούς ο Πρόεδρος, συνέρχεται εκ νέου αύριο το Υπουργικό

  22/04/2021 13:24
Βλέπει εκτάκτως τους ειδικούς ο Πρόεδρος, συνέρχεται εκ νέου αύριο το Υπουργικό

Βλέπει εκτάκτως τους ειδικούς ο Πρόεδρος, συνέρχεται εκ νέου αύριο το Υπουργικό

  22/04/2021 13:24

Ολοκληρώθηκε το Υπουργικό Συμβούλιο, το οποίο υπό το βάρος της ραγδαίας επιδείνωσης των επιδημιολογικών δεδομένων, κλήθηκε να αποφασίσει τα επόμενα βήματα για τη διαχείριση της πανδημίας, που βρίσκεται σε πολύ οριακό σημείο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Κρίσιμες αποφάσεις υπό το βάρος της επιδείνωσης-Όλα τα σενάρια στο τραπέζι

Πριν τη συνεδρία, ο Κωνσταντίνος Ιωάννου είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στον οποίο παρουσίασε τις προτάσεις για αναχαίτιση του τρίτου κύματος, ενώ τον ενημέρωσε τόσο για την επιδείνωση της επιδημιολογικής εικόνας, όσο και για την κρίσιμη κατάσταση στα νοσοκομεία της χώρας όπου γίνεται συνεχής επέκταση κλινών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Υγείας έθεσε στο τραπέζι και το σενάριο του lockdown, λόγω της κατάστασης που επικρατεί στα νοσοκομεία. Το δεύτερο σενάριο είναι να υπάρξει αυστηροποίηση μέτρων, με επίκεντρο τους τομείς που αντιμετωπίζουν πρόβλημα και να μην επιβληθεί καθολικό απαγορευτικό. 

Λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης, ο Πρόεδρος αποφάσισε πριν τις οριστικές αποφάσεις να δει εκτάκτως τους επιδημιολόγους στις επτά το απόγευμα μαζί με τον υπουργό Υγείας για επανεκτίμηση της κατάστασης. Δεν αποκλείεται αύριο να πραγματοποιηθεί νέο Υπουργικό Συμβούλιο, ώστε να κλειδώσουν οι αποφάσεις. 

Σε γραπτή του δήλωση ο αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Παναγιώτης Σεντώνας, ανέφερε ότι τo Υπουργικό Συμβούλιο κατά τη σημερινή του συνεδρία ενημερώθηκε από τον Υπουργό Υγείας για την επιδημιολογική κατάσταση και για την εξέλιξη των επιδημιολογικών δεικτών.

Ωστόσο, όπως είπε, δεν λήφθηκε απόφαση σε σχέση με περιοριστικά μέτρα κατά της πανδημίας, ενόψει του γεγονότος ότι συνεκλήθη για σήμερα στις 7μμ στο Προεδρικό Μέγαρο σύσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας με τα μέλη της επιδημιολογικής συμβουλευτικής επιτροπής προκειμένου να ακούσει τις απόψεις της επιτροπής.

Κατά την αυριανή σύσκεψη του Εθνικού Συμβουλίου, σύμφωνα με τον κ. Σεντώνα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς για την επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα και θα ακούσει τις απόψεις τους.

Τελικές αποφάσεις θα λάβει το Υπουργικό Συμβούλιο το οποίο θα συνέλθει αύριο, 23 Απριλίου, στις 11.30 το πρωί, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας