Δύο 80χρονοι οι πρώτοι που θα εμβολιαστούν στη Λευκωσία-«Περίμεναν διακαώς το εμβόλιο»

Δύο άνδρες 80 χρόνων, θα είναι οι πρώτοι που θα εμβολιαστούν στο Μέλαθρον Ευγηρίας Λευκωσίας. Όπως δήλωσε στον REPORTER ο εκτελεστικός Διευθυντής του οίκου ευγηρίας Άθως Μάτσας, εδώ και καιρό οι δύο ηλικιωμένοι, οι οποίοι είναι ο ένας νομικός και ο άλλος πολιτικός μηχανικός περιμένουν διακαώς το εμβόλιο. «Είναι και οι δύο γύρω στα 80 και θα είναι οι πρώτοι που θα εμβολιαστούν. Συνολικά αύριο στο Μέλαθρον θα εμβολιαστούν περίπου 35 άτομα προσωπικό και τρόφιμοι». 

«Νιώθουμε τυχεροί και ευλογημένοι που θα είμαστε οι πρώτοι», ανέφερε ο κ. Μάτσας εκφράζοντας εμπιστοσύνη στην επιστημονική κοινότητα. «Δείχνω εμπιστοσύνη στην επιστημονική κοινότητα, ζητώντας διακαώς το δώρο της ζωής, όχι μόνο για μένα αλλά και για τις ευάλωτες ομάδες», σημείωσε εμφανώς συγκινημένος.

Ένας από τους πρώτους που θα εμβολιαστεί, θέλοντας να δώσει το παράδειγμα, θα είναι άλλωστε και ο ίδιος ο διαχειριστής του οίκου ευγηρίας, που ανήκει στην εκκλησία. «Επιθυμώ διά του παραδείγματός μου, να επηρεάσω και το υπόλοιπο προσωπικό και να τους προτρέψω να εμβολιαστούν. Η άποψή μου είναι πως τα δικαιώματα εμάς που ασχολούμαστε με τη φροντίδα ατόμων που ανήκουν στις ευάλωτες ομάδες, σταματούν εκεί που ξεκινούν τα δικαιώματα των συνανθρώπων μας. Για να είμαι σωστός, πρέπει να κάνω τα πάντα για να τους προστατεύσω».

Στο Μέλαθρον Ευγηρίας Λευκωσίας, τηρούνται πολύ αυστηρά μέτρα προστασίας για τον κορωνοϊό και μάλιστα ζητήθηκε και έχουν παραχωρηθεί από το Υπουργείο Υγείας rapid tests για να ελέγχεται καθημερινά το προσωπικό. Όπως ανέφερε ο κ. Μάτσας, αυτή την περίοδο ανακαινίζονται δωμάτια στο χώρο, προκειμένου να μπορούν να διαμένουν άτομα του προσωπικού και να αποφευχθεί η διασπορά. 

Οι έξι νοσηλευτές που θα διενεργήσουν αύριο τους πρώτους εμβολιασμούς, υποβλήθηκαν από το Μέλαθρον σε τεστ ταχείας ανίχνευσης, που ήταν αρνητικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Ζητά επαναφορά των κριτηρίων του 2012 για τους χαμηλοσυνταξιούχους η ΕΚΥΣΥ
Στο 8% το ποσοστό αδήλωτης εργασίας με κόστος δέκα εκ.-Αποφασίστηκε σειρά μέτρων από την Κυβέρνηση
«Τιμούμε αυτούς που έμειναν στις επάλξεις και θυσιάστηκαν για να περισώσουν την εθνική αξιοπρέπεια»
Πάνω από μισό εκατομμύριο τα συμψηφισμένα έσοδα της Κυπριακής Δημοκρατίας
Δρ Παπαγρηγορίου: Εξατομικευμένες θεραπείες για Κύπριους θα φέρει το Cyprome
Επανεξέταση απόφασης ΤΕΠΑΚ για μετακίνηση φοιτητών ζητά ο Δήμος Λεμεσού
Καρδιοχειρουργοί του Mediterranean Hospital παρακολούθησαν διάλεξη του διακεκριμένου καθηγητή Claus Preusse
Υπ. Γεωργίας: Μεγάλη η σημασία χωριστής συλλογής επικίνδυνων αποβλήτων
H ανακοίνωση του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασίας για τις ψηλές συγκεντρώσεις σκόνης
Στους 30 βαθμούς η θερμοκρασία-Παραμένει η σκόνη στην ατμόσφαιρα