Έφθασε η πρώτη παρτίδα εμβολίων-Μεγάλη επιχείρηση για μεταφορά τους (vid+pics)

Έφτασαν στην Κύπρο τα πρώτα εμβόλια της Pfizer που σηματοδοτούν το έναυσμα των πρώτων, ιστορικών εμβολιασμών στη χώρα μας κατά της πανδημίας, που θα ξεκινήσουν αύριο.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: 

Αυτός είναι ο πρώτος ιατρός που θα εμβολιαστεί στην Κύπρο-«Νιώθω περήφανος»

 
Οι πρώτοι εμβολιασμοί θα ξεκινήσουν στις εννέα αύριο το πρωί σε διαμένοντες στο Μέλαθρον Ευγηρίας Λευκωσίας. Στις έντεκα εξάλλου θα γίνουν και οι πρώτοι εμβολιασμοί σε επαγγελματίες υγείας στο Νοσοκομείο Αναφοράς στο Παραλίμνι. Πρώτοι θα εμβολιαστούν ένας γιατρός και ένας νοσηλευτής.
 
Η παραλαβή των πρώτων εμβολίων έγινε, από τον υπουργό Υγείας, Κωνσταντίνο Ιωάννου και την Ευρωπαία Επίτροπο για την Υγεία, Στέλλα Κυριακίδου. Βίντεο από την μεταφορά τους, δημοσιοποίησε η Hermes Airports. 
 
Συγκίνηση Στέλλας Κυριακίδου
Δεν έκρυψε τη συγκίνησή της από την παραλαβή των πρώτων εμβολίων, στο αεροδρόμιο Λάρνακας, η Κύπρια Επίτροπος της Ε.Ε για την Υγεία, Στέλλα Κυριακίδου. Με ανάρτησή της στο twitter έγραψε χαρακτηριστικά:
 
«Αυτή είναι μια συναισθηματική στιγμή. Μετά από μήνες σκληρής δουλειάς, είναι η ημέρα των πρώτων αποστολών εμβολίων», ανέφερε σε ανάρτηση της στο twitter, η Ευρωπαία Επίτροπος για την Υγεία, Στέλλα Κυριακίδου, προσθέτοντας στη συνέχεια πως «χιλιάδες δόσεις παραδίδονται σήμερα σε όλα τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης ταυτόχρονα. Αυτή είναι η σφραγίδα της ευρωπαϊκής ενότητας αλληλεγγύης και ενότητας στη δράση».

Ιωάννου: H αρχή του τέλους, όχι όμως το τέλος της προσπάθειας.

«Η σημερινή μέρα αποτελεί σταθμό στις προσπάθειες που καταβάλλει η Ευρώπη και ο υπόλοιπος κόσμος για αντιμετώπιση αυτής της τεράστιας υγειονομικής κρίσης», έγραψε ο Υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου, για να προσθέσει ότι, «η παραλαβή των εμβολίων σήμερα μας γεμίζει με αισιοδοξία και μας αναπτερώνει το ηθικό ότι οδεύουμε προς το τέλος αυτού του μεγάλου δρόμου που βιώνουμε όλο αυτό το διάστημα».

Όπως ανέφερε, «η έναρξη των εμβολιασμών αύριο ταυτόχρονα σε όλα τα κράτη μέλη είναι η αρχή του τέλους, όχι όμως το τέλος της προσπάθειας».

Η GAP VASSILOPOULOS διεκπεραίωσε το project της διαμεταφοράς και Logistics των ψυγείων που θα φυλαχτούν τα εμβόλια. Ίσως να ακολουθήσουν νέες φορτώσεις εμβολίων, σε πιο μικρά κιβώτια, σε επίπεδο ταχυμεταφορών.
 
Επικοινωνήσαμε με την εταιρεία GAP VASSILOPOULOS που αντιπροσωπεύει την UPS στις ταχυμεταφορες και μας ανέφεραν ότι δεν θέλουν να προβούν σε δηλώσεις, για ευνόητους λόγους και σε αυτό το ενδεχόμενο θα γίνει διαβούλευση με την UPS.
 
«Ακολουθούμε όλοι ευλαβικά τα πρωτόκολλα της UPS όπως μας τόνισαν και είμαστε σε αναμονή», μας ανέφεραν.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Πού οφείλεται η «κακοκαιρία του αιώνα» στο Ντουμπάι και η θεωρία της σποράς των νεφών
Συννεφιασμένος ο καιρός, στους 28 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Κυρώσεις σε βάρος της Τεχεράνης αποφάσισαν οι 27 ηγέτες-«Σαφές μήνυμα που θέλουμε να στείλουμε»
Υιοθέτησαν τα Συμπεράσματα για την Τουρκία οι «27»-Χαιρετίζουν τον διορισμό Ολγκίν
Από τον αμερικανόφιλο Σάχη στη θεοκρατία-Η μετάλλαξη του Ιράν και η εχθρότητα με το Ισραήλ
Το ΕΕΕ στα θύματα βίας δεν είναι βάρος για το κράτος, είναι αφαίρεση δύναμης από τους θύτες
Η μεγάλη εικόνα της έξαρσης των μεταναστευτικών ροών, οι ευθύνες των εταίρων και ο ρόλος της Τουρκίας
Μεταναστευτικό και οικονομία θέτουν στο επίκεντρο του προεκλογικού οι πολίτες
Η δυστοκία επίλυσης του ζητήματος των πολλαπλών συντάξεων και οι εναλλακτικές που μελετώνται
Φιντάν: Ο Νετανιάχου θέλει να σύρει σε πόλεμο τη Μέση Ανατολή για να παραμείνει ο ίδιος στην εξουσία