Κίνηση αγάπης από μητέρα… Γίνεται «Secret Angel» για παιδιά που το έχουν ανάγκη

«Οι άγγελοι βρίσκονται και στη γη, όχι μόνο στον ουρανό. Οι άγγελοι είναι η δύναμη που δίνει ένας άνθρωπος σε άλλους, κάτι σαν ασπίδα προστασίας. Αυτοί οι άνθρωποι βρίσκονται πάντα εκεί την κατάλληλη στιγμή και είναι όπως οι άγγελοι σου».
 
Αυτά είναι τα λόγια μιας γυναίκας που θέλησε αυτά τα Χριστούγεννα να γίνει ο άγγελος πολλών παιδιών που έχουν ανάγκη από ένα δώρο, αλλά οι γονείς τους αδυνατούν να τους το προφέρουν. Θέλησε να γίνει ο άνθρωπος που μέσα από τη δουλειά της, θα δώσει χαρά σε κάποια παιδιά που στερούνται πολλά, λόγω των οικονομικών δυσκολιών που έχουν οι οικογένειες τους.
 
Η Χάρις Πότσου, 35 ετών, διαχειρίστρια σχεδίων γάμου από τη Λεμεσό, λόγω της μείωσης του κύκλου εργασιών της από την πανδημία παρέμεινε για κάποιο διάστημα στο σπίτι και είχε το χρόνο να καθαρίσει το μυαλό της από τη δουλειά και να σκεφτεί πώς μπορεί να προσφέρει την περίοδο των γιορτών σε συμπολίτες μας που το έχουν ανάγκη.
Σκεπτόμενη τι μπορεί να κάνει, που να συνδυάζεται με την δουλειά της, αποφάσισε, όπως εξήγησε στον REPORTER, να δημιουργήσει το «Secret Angel», όπου πολίτες μπορούν να αγοράζουν χειροποίητα φτερά ή την κούκλα «Angel», επίσης χειροποίητη που φτιάχνει στην επιχείρησή της, και μέρος των εσόδων να πηγαίνουν για την αγορά δώρων σε παιδιά, που οι γονείς τους δεν μπορούν να τους φέρουν αυτό που ζητούν από τον Άγιο Βασίλη.
 
«Λόγω του κορωνοϊού κι επειδή είχαμε πάρα πολλή χρόνο να σκεφτούμε, να αναλογιστούμε και λοιπά, αποφάσισα να κάνω κάτι φιλανθρωπικό για τα Χριστούγεννα. Κάθε χρόνο κάνω διακοσμητικά για σπίτια και για βιτρίνες, ωστόσο φέτος που τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα λόγω της κατάστασης και αποφάσισα ότι ήθελα να δώσω μια διαφορετική νώτα.
 
Ως μονογονιός που είμαι, σκέφτηκα ότι εγώ είμαι καλά, έχω την οικογένεια μου πίσω μου που με στηρίζει, μπορώ να δουλεύω όσες ώρες θέλω και είμαι εντάξει. Υπάρχουν όμως μητέρες που δεν έχουν αυτή την ευχέρεια. Άρχισα να σκέφτομαι αυτές οι μανάδες πως θα επιβιώσουν αυτά τα Χριστούγεννα; Πώς θα κάνουν ένα δώρο στα μωρά τους; Όσο το σκεφτόμουν αυτό, η κόρη μου που είναι επτά χρόνων, ήρθε μια μέρα και με ρώτησε πόσος καιρός έμεινε για τα Χριστούγεννα και τι δώρο θα της φέρει ο Άγιος Βασίλης. Τότε μου ήρθε η έμπνευση. Σκέφτηκα λοιπόν εκείνα τα παιδιά που ρωτούν τη μητέρα τους που είναι μονογονιός και δεν μπορεί να τους απαντήσει, γιατί δεν έχει την ευχέρεια να τους χαρίσει ένα δώρο, το πώς νιώθει».
«Πιστεύω και στους γήινους αγγέλους»
Η Χάρις, άρχισε να επεξεργάζεται διάφορες ιδέες, όμως στο μυαλό της στριφογύριζε η σκέψη για κάτι που να σχετίζεται με ένα άγγελο. Ένα άγγελο, που η έννοιά του, για την ίδια έχει μεγάλη σημασία, αφού πιστεύει ότι οι άγγελοι δεν κατοικούν μόνο στον ουρανό, αλλά και στη γη.
 
«Από τον καιρό που είχα πάει για σπουδές, είχα στο μυαλό μου ότι οι άγγελοι βρίσκονται και στη γη, όχι μόνο στον ουρανό. Οι άγγελοι είναι η δύναμη που δίνει ένας άνθρωπος σε άλλους, κάτι σαν ασπίδα προστασίας. Αυτοί οι άνθρωποι βρίσκονται πάντα εκεί την κατάλληλη στιγμή και είναι όπως οι άγγελοι σου. Γι’ αυτό πιστεύω και στους γήινους αγγέλους. Άρα είπα ότι θέλω να κάνω κάτι που να σχετίζεται με τους αγγέλους. Αρχικά έψαχνα να βρω ένα αντικείμενο. Για παράδειγμα ένα Άγιο Βασίλη με φτερά. Τελικά έψαξα και βρήκα στην αγορά ένα τάρανδο και δούλεψα πάνω του, έκανα προσαρμογή πάνω του τη φούστα, τα σκουλαρίκια, τα πάντα χειροποίητα. Η κούκλα που φτιάχνουμε, που ονομάζεται «Angel» έρχεται έτοιμη και σε συγκεκριμένα πρότυπα.
 
Πέραν της κούκλας, δημιουργούμε και φτερά, πάνω στα οποία μπορεί να μπει όνομα, όνομα εταιρείας, ημερομηνία, ότι θέλει ο καθένας, μπορούμε να το αποτυπώσουμε πάνω στα φτερά».
Όσο για την ονομασία της προσπάθειας, το «Secret Angel» δηλαδή, είναι μια παράφραση του παιχνιδιού «Secret Santa», που εφαρμόζουν αρκετοί άνθρωποι την περίοδο των Χριστουγέννων. Στο «Secret Santa» παίρνεις δώρο από κάποιον που δεν ξέρεις ποιος είναι, ενώ εσύ με τη σειρά σου δίνεις ένα δώρο σε κάποιον κι αυτός δεν ξέρει ότι του το χάρισε εσύ. Αυτό συμβαίνει και στην περίπτωση της προσπάθειας της Χάρις, προσφέρουν δώρα σε κάποια παιδιά και δεν θα ξέρουν ποιος τους τα έστειλε.
Η επικοινωνία με τις μονογονεϊκές οικογένειες και το μήνυμα
Παράλληλα, η Χάρις, ήρθε σε επικοινωνία με την πρόεδρο των μονογονεϊκών οικογενειών και αφού έκλεισε ένα ραντεβού μαζί της, τη συνάντησε, της εξήγησε την ιδέα της και εκείνη της παραχώρησε λίστες γυναικών που έχουν ανάγκη.
 
«Μου έδωσε λίστες με γυναίκες που έχουν προβλήματα υγείας, που δεν δουλεύουν ή που δεν παίρνουν επιδόματα τα παιδιά τους, μίλησα μαζί τους, τους εξήγησα το πλάνο μου και τους ρώτησα τι δώρο θέλει το μωρό. Καταλάβαινες όταν τις άκουγες την ανακούφιση στη φωνή τους, που το παιδί τους θα έπαιρνε δώρο Χριστουγέννων. Με αυτή την προσπάθεια, όσο περισσότεροι άγγελοι πωληθούν, τόσο περισσότερες οικογένειες θα βοηθήσουμε.  
 
Ήθελα με αυτό τον τρόπο να δώσουμε ένα μήνυμα ότι όλοι περνούμε δύσκολα και μέσα από τις δυσκολίες μπορούμε να φανούμε πιο χρήσιμοι για αυτούς τους ανθρώπους, που δεν υπάρχει κανείς να τους βοηθήσει. Γενικά όταν έχουμε δουλειά, νομίζουμε ότι όλα είναι καλά για όλους, αλλά τα πράγματα δεν είναι έτσι. Δεν βλέπουμε τι γίνεται γύρω μας».
Το “οκ” της κόρης της και η βοήθεια στο μαγαζί
Είχε επίσης να διαχειριστεί και την κορούλα της, την επτάχρονη Ναόμι, την οποία έπρεπε να ενημερώσει ότι θα απουσίαζε από το σπίτι για αρκετές ώρες, λόγω του όγκου εργασίας που έχει για να ετοιμαστούν τα χειροποίητα αντικείμενα που θα χαρίσουν με τις πωλήσεις τους, δώρα σε πολλά παιδιά.
 
«Έκατσα και μίλησα με την κόρη μου, της είπα ότι η μανούλα πρέπει να δουλέψει για να βοηθήσει άλλες μανούλες που δεν μπορούν να αγοράσουν χριστουγεννιάτικα δώρα στα παιδάκια τους. Της είπα λοιπόν ότι θέλω να κάνει μια θυσία, να αντέξεις η μανούλα να δουλεύει λίγο περισσότερο, για να χαρούν κάποια παιδάκια που το έχουν πραγματικά ανάγκη. “Αυτή η υπομονή που θα κάνεις, θα είναι και το δώρο σου σε αυτά τα παιδάκια”. Δέχτηκε με χαρά, τη φέρνω και κάποιες φορές μαζί μου στο μαγαζί να κόβει καμιά κορδέλα, να νιώθει ότι συνεισφέρει.
 
Πριν λίγες μέρες μου είπε ότι θέλει κούκλα για τα Χριστούγεννα και της είπα ότι έχεις 20 κούκλες, τι θα κάνεις την 21η. Μου απάντησε ότι το μόνο που της αρέσει είναι να παίζει με κούκλες και κάναμε συμφωνία να της φέρει ο Άγιος Βασίλης κούκλα και να δώσει τρεις από τις δικές της σε τρία παιδάκια που δεν έχουν. Είναι πολύ συνεργάσιμη και χάρηκε πάρα πολύ».
H προσπάθεια της Χάρις έχει μέχρι στιγμής μεγάλη απήχηση και ελπίζει ότι θα μπορέσει να προσφέρει σε όσα περισσότερα παιδιά μπορεί. Όνειρό της, είναι να συνεχίσει αυτή την προσπάθεια και τα επόμενα χρόνια, με μια εκδήλωση, την οποία θα πραγματοποιεί κάθε 1η Δεκεμβρίου, ημέρα που είναι η γιορτή της κόρης της.
 
«Ρίσκαρα κάνοντας άνοιγμα για να φέρω αυτά τα πράγματα και ήταν κάτι που πέτυχε. Ο κόσμος δείχνει να αγκαλιάζει αυτή την προσπάθεια που γίνεται και γι’ αυτό θα το επαναλαμβάνω κάθε Χριστoύγεννα».
Όσοι ενδιαφέρονται για να αγοράσουν τα φτερά, αξίζουν 60 ευρώ, ενώ η κούκλα κοστολογείται στα 140 ευρώ. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε στο 25106725.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018-«Δεν αυτοκτόνησε, τον δολοφόνησαν»
Ξάφριζε δωμάτια του ξενοδοχείου που εργαζόταν-Χειροπέδες σε 30χρονο, επιτέθηκε σε αστυνομικούς
Βροχή και καταιγίδα στο μενού του καιρού-Στους 26 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Το προεκλογικό προφίλ του ΔΗΣΥ-Η μεσαία τάξη, η ευρωπαϊκή ταυτότητα και η «υπεύθυνη αντιπολίτευση»
Όταν οι φιλίες και οι συγγένειες συναντούν τα high politics
Ένορκες δηλώσεις πολιτών για τις €807.000 στον μονάχο-Ολοκληρώθηκαν δύο από τις διερευνώμενες υποθέσεις
Αρχές του 2025 η ψηφιοποίηση των αιτήσεων φοιτητικής μέριμνας-Το χρονοδιάγραμμα του ΥΠΟΙΚ
Γυναίκα φυλακίστηκε επειδή τηλεφώνησε στην Άμεση Δράση περισσότερες από 2.000 φορές
Τέσσερις οι νεκροί από την πλημμύρα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα-Επιμένουν τα προβλήματα στο Ντουμπάι
BINTEO: Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο του Τραμπ