Διευκρινίσεις για τις οδοντιατρικές υπηρεσίες που εντάσσονται στο ΓεΣΥ

Διευκρινίσεις για τις υπηρεσίες που θα παρέχονται από τις οδοντιατρικές υπηρεσίες, οι οποίες από σήμερα εντάχθηκαν στο ΓεΣΥ, ανακοίνωσε ο Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ικανοποίηση Ιωάννου για την λειτουργία του ΓεΣΥ-«Συνεχώς αγκαλιάζεται από τους δικαιούχους»

Σύμφωνα με επικαιροποιημένη ανακοίνωση κάθε δικαιούχος έχει δικαίωμα επίσκεψης μία φορά τον χρόνο (όχι ημερολογιακό έτος αλλά διάστημα 12 μηνών), για να λάβει τις πιο κάτω υπηρεσίες σύμφωνα με την ηλικία του:

Δικαιούχοι μέχρι 4 ετών: Έλεγχος στοματικής κοιλότητας και ενημέρωση/εκπαίδευση δικαιούχου/γονέα/κηδεμόνα για τη σωστή στοματική υγιεινή, τις σωστές διατροφικές συνήθειες του παιδιού για την αποφυγή τερηδόνας, τις στοματικές συνήθειες και την αντιμετώπισή τους.

Δικαιούχοι που έχουν συμπληρώσει το 4ο  έτος της ηλικίας τους μέχρι τη συμπλήρωση του 6ου έτους της ηλικίας τους: Αποτρύγωση (οδοντιατρικός καθαρισμός), έλεγχος στοματικής κοιλότητας και ενημέρωση/εκπαίδευση  δικαιούχου/γονέα/κηδεμόνα για τη σωστή στοματική υγιεινή, τις σωστές διατροφικές συνήθειες του παιδιού για την αποφυγή τερηδόνας και τις στοματικές συνήθειες.

Δικαιούχοι που έχουν συμπληρώσει το 6ο  έτος της ηλικίας τους μέχρι τη συμπλήρωση του 12ου έτους της ηλικίας τους: Αποτρύγωση (οδοντιατρικός καθαρισμός), τοπική εφαρμογή φθορίου και έλεγχος στοματικής κοιλότητας και ενημέρωση/εκπαίδευση δικαιούχου/γονέα/κηδεμόνα για τη σωστή στοματική υγιεινή, τις σωστές διατροφικές συνήθειες του παιδιού για την αποφυγή τερηδόνας.

Δικαιούχοι που έχουν συμπληρώσει το 12ο έτος της ηλικίας τους: Αποτρύγωση (οδοντιατρικός καθαρισμός) και έλεγχος στοματικής κοιλότητας και έλεγχος στοματικής κοιλότητας και ενημέρωση/εκπαίδευση για τη σωστή στοματική υγιεινή, και τις σωστές διατροφικές συνήθειες για την αποφυγή τερηδόνας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Νέα εποχή για το ΓεΣΥ-Στο σύστημα κι άλλες υπηρεσίες, τι θα προσφέρεται

Επίσης η επίσκεψη στον οδοντίατρο του ΓεΣΥ για τις πιο πάνω υπηρεσίες γίνεται απευθείας, χωρίς παραπεμπτικό, κατόπιν διευθέτησης ραντεβού με τον οδοντίατρο της επιλογής του δικαιούχου που συμμετέχει στο ΓεΣΥ.

Για την καταβολή συμπληρωμής σημειώνεται ότι ο δικαιούχος δεν καταβάλλει οποιαδήποτε συμπληρωμή για να λάβει τις πιο πάνω υπηρεσίες.

Δειτε Επισης

Συστηματικές αδυναμίες και παραλείψεις στη διαχείριση Natura εντοπίζει η Ελεγκτική Υπηρεσία
Εγκαινιάστηκε ο αρχαιολογικός χώρος της Πύλης Πάφου στη Λευκωσία
Στην οικοδομική βιομηχανία τα περισσότερα εργατικά ατυχήματα
Βήμα προς την ενίσχυση του κράτους δικαίου η σύσταση Φορέα Καταπολέμησης της Απάτης
Πέντε υποτροφίες σε Κύπριους για σπουδές ανακοίνωσε η Πρεσβεία Μαρόκου
Προς μείωση το φαινόμενο σκόνης τις επόμενες ημέρες
Σε βελτιστοποίηση δρομολογίων ασθενοφόρων με τεχνητή νοημοσύνη στοχεύει έργο του ΤΕΠΑΚ
Πάνω από μέσο όρο ΕΕ η απασχόληση στην Κύπρο-Τρίτη σε υπερειδίκευση εργαζομένων
Ζητά επαναφορά των κριτηρίων του 2012 για τους χαμηλοσυνταξιούχους η ΕΚΥΣΥ
Στο 8% το ποσοστό αδήλωτης εργασίας με κόστος δέκα εκ.-Αποφασίστηκε σειρά μέτρων από την Κυβέρνηση