Το δράμα της Βασιλικής μακριά από το βρέφος της-«Θήλαζα το μωρό και με χτυπούσε»

Δεν έχει τέλος το δράμα μιας μάνας, η οποία έχει να δει το παιδί της εδώ και ακριβώς ένα χρόνο. Ήταν 19 Νοεμβρίου 2019, όταν η 24χρονη Βασιλική Ανδρέου από τη Λάρνακα, κράτησε για τελευταία φορά στην αγκαλιά της, το τότε, τετράμηνο βρέφος της. Τον Ανδρέα Ιωσήφ. Της το είχε αρπάξει μέσα από τα χέρια της ο πατέρας του ενόσω βρίσκονταν στην Αίγυπτο. Έκτοτε, δεν το είδε ξανά...
 
Δώδεκα μήνες μετά, δεν ξέρει πού βρίσκεται, ωστόσο δεν τα παρατά. Κοιμάται και ξυπνά με το όνειρο, να το πάρει ξανά στην αγκαλιά της.
 
Να του χαρίσει το μητρικό χάδι που στερήθηκε τους τελευταίους δώδεκα μήνες. Για να γίνει όμως αυτό, χρειάζεται την οικονομική στήριξη του καθενός από μας, για να κινήσει τις δικαστικές διαδικασίες στην Αίγυπτο και να πάρει την κηδεμονία του παιδιού.
 
Η δραματική της ιστορία ξεκίνησε το 2018… Η Βασιλική ήταν παντρεμένη με έναν άνδρα από την Αίγυπτο. Όλα μεταξύ τους πήγαιναν καλά, μέχρι που η Βασιλική έμεινε έγκυος. Εκείνος, άρχισε να την πιέζει να ρίξει το μωρό, ωστόσο εκείνη επέμεινε και το κράτησε. Τον Ιούλιο του 2019, έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο αγοράκι, τον Ανδρέα.
 
«Περί τα μέσα Νοεμβρίου του ίδιου έτους ο πρώην άνδρας μου με έπεισε να πάω στην Αίγυπτο, γιατί η μητέρα του θα πέθαινε. Πήγαμε και εκεί κατάλαβα ότι με ξεγέλασε. Μετά από δύο μέρες με κλείδωσε στο διαμέρισμά του στον έβδομο όροφο και δεν είχα τρόπο διαφυγής.
 
Την ώρα που θήλαζα το μωρό, με χτυπούσε. Με χτυπούσε βασικά από το βράδυ ως το πρωί για τρεις τέσσερις μέρες, για να του δώσω το μωρό, αλλά εγώ δεν του το έδινα, όπως θα έκανε κάθε μάνα στη θέση μου. Αυτό διήρκησε για μία εβδομάδα, ώσπου την τελευταία μέρα, μου άρπαξαν το παιδί, πριν να τελειώσει το γεύμα του».
 
Το κόλπο και η σύλληψη στο αεροδρόμιο
Ο πατέρας, την μετέφερε στη συνέχεια με το λεωφορείο στο αεροδρόμιο για να φύγει από τη χώρα, την ίδια ώρα που η Πρεσβεία της Κύπρου ήταν ενήμερη για όσα συνέβαιναν στη νεαρή κοπέλα. Στο αεροδρόμιο, ζήτησε βοήθεια από τις αιγυπτιακές Αρχές, οι οποίες την παρέπεμψαν στην Πρεσβεία της Κύπρου, ωστόσο, η Βασιλική, που είχε μεταφερθεί στο αεροδρόμιο παρά τη θέληση της, δεν είχε τίποτα μαζί της. Ούτε καν το τηλέφωνό της.
 
«Μετά από πολλή προσπάθεια με εντόπισε η Πρεσβεία της Κύπρου στο αεροδρόμιο του Καΐρου, μου υποσχέθηκαν ότι θα φέρουν το μωρό πίσω, αλλά μου είπαν ότι έπρεπε να γυρίσω στην Κύπρο, γιατί ήμουν πολύ χτυπημένη. Έφτασα στην Κύπρο, με παρέλαβε το ΤΑΕ, με μετέφεραν στο νοσοκομείο και λόγω του ότι ήμουν πολύ χτυπημένη, φοβούνταν μήπως έχω πάθει εσωτερική αιμορραγία. Εξετάστηκα, βγήκα από τις πρώτες βοήθειες και μετά άρχισαν οι αναζητήσεις του μωρού, μόλις έδωσα κατάθεση στην Αστυνομία».
 
Μετά από λίγες μέρες, η Βασιλική επικοινώνησε με τον πατέρα του παιδιού της, λέγοντας του πως ότι έγινε έγινε και πως τον συγχωρεί. Σκοπός την ήταν να τον πείσει να έρθει στην Κύπρο. Τελικά, εκείνος πείστηκε και έφθασε στη χώρα μας, με σκοπό να πάρει διαζύγιο και να αποκτήσει νόμιμα την κηδεμονία του μωρού. Στο αεροδρόμιο, του έστησε καρτέρι η Αστυνομία και τον συνέλαβε.
 
«Ο πατέρας πήγε Δικαστήριο και καταδικάστηκε σε τέσσερα χρόνια φυλάκιση, για τα αδικήματα του ξυλοδαρμού και κατακράτησης ανηλίκου».
 
Προσπάθειες για εξεύρεση δέκα χιλιάδων ευρώ
Παράλληλα, συνέχισε τις προσπάθειες της για να επιστρέψει ο μικρός Ανδρέας Ιωσήφ στην Κύπρο. Με τη βοήθεια της Πρεσβείας και του Υπουργείου, η στήριξη των οποίων ήταν μέχρι στιγμής αμέριστη, την υπόθεση ανέλαβαν δικηγόροι στην Αίγυπτο, ώστε η Βασιλική να πάρει νόμιμα την κηδεμονία του παιδιού.
 
«Προς τα τέλη Νοεμβρίου πρέπει να πάω στην Αίγυπτο και χρειάζομαι ένα ποσό γύρω στις δέκα χιλιάδες ευρώ, για να κινηθούν οι διαδικασίες και ζητήσω από το Δικαστήριο να αποκτήσω την κηδεμονία του παιδιού, αλλά εγώ δεν έχω αυτό το ποσό. Χρειάζομαι τις δέκα χιλιάδες, ώστε να πληρώσω τα έξοδα που υπάρχουν».
 
Απευθύνω έκκληση σε όλους. Ότι μπορούν και ότι θέλουν να βοηθήσουν αυτές τις μέρες, για μένα θα είναι τεράστια αυτή η βοήθεια. Δεν φαντάζεστε πόσο τεράστια θα είναι αυτή η βοήθεια. Αν δεν τα κρατώ τα χρήματα, ίσως ο πατέρας στο μεταξύ βγει από τη φυλακή και τότε θα πάει αμέσως Αίγυπτο. Άρα εγώ έχασα εντελώς το μωρό».
 
Για να εξευρεθούν τα χρήματα, η Βασιλική άρχισε έρανο σε λογαριασμό της Τράπεζας Κύπρου, μετά από έγκριση του Υπουργείου Εσωτερικών. Όσοι θέλουν και μπορούν να βοηθήσουν στην προσπάθειά της, μπορούν να προσφέρουν στον παρακάτω λογαριασμό.
 
Όνομα: Βασιλική Ανδρέου-Ιωσήφ Ελσχάερ
AΡ. ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ: 357034346246
IBAN: CY 29 0020 0195 0000 3570 3434 6246
SWIFT: BCYPCY2N
 
Στο μεταξύ, παρότι ο πατέρας είναι στη φυλακή, δεν επιτρέπεται στη Βασιλική να πάρει την κηδεμονία, κάτι που για να γίνει πρέπει να αποφασιστεί από το Δικαστήριο.
 
Παράλληλα, για να μην εντοπίσει τα ίχνη του παιδιού, αλλάζει συνεχώς χέρια μεταξύ συγγενών, φίλων και γνωστών του πατέρα, αναλαμβάνουν την φροντίδα του εκ περιτροπής. 
 
Σε μια τόσο τρυφερή ηλικία, το δεκαεξάμηνο βρέφος, έγινε… μπαλάκι, μεταξύ ανθρώπων, που δεν μπορούν να του προσφέρουν την αγάπη που θα του προσφέρει η μητέρα του. Δεν μπορούν να του χαρίσουν την ζεστή της αγκαλιά, ούτε να το φροντίσουν, όπως αξίζει σε κάθε παιδί.

Είναι λοιπόν η ώρα όλων, να προσφέρουν ότι μπορούν για να δώσουν χαρά σε μια μάνα που ζει, μακριά από τον μονάκριβο γιο της, όχι από δική της επιλογή, αλλά από την επιλογή τρίτων...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Πάνω από μισό εκατομμύριο τα συμψηφισμένα έσοδα της Κυπριακής Δημοκρατίας
Αυτό είναι το ψηφοδέλτιο των Ευρωεκλογών-Το μέγεθος, το χρώμα και η σειρά των υποψηφίων (pics)
Αναβλήθηκε η διαδικασία της εξέτασης για ακύρωση δέσμευσης περιουσίας των μοναχών
Απορρίφθηκε κατά πλειοψηφία το αίτημα για αναστολή ποινής στον 82χρονο-Διαφώνησε ο πρόεδρος του Εφετείου
Ένοχος ο αστυνομικός για το θάνατο του 22χρονου Ιάσονα-Του επιβλήθηκε ποινή τριών ετών
Η πρώτη αντίδραση Οδυσσέα στο αίτημα για παύση-«Από σήμερα θα μιλούν οι μάρτυρες, τα στοιχεία και τα έγγραφα»
Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή-Η ώρα της τελικής σύγκρουσης, έρχονται στο προσκήνιο υποθέσεις
Επανεξέταση απόφασης ΤΕΠΑΚ για μετακίνηση φοιτητών ζητά ο Δήμος Λεμεσού
Καρδιοχειρουργοί του Mediterranean Hospital παρακολούθησαν διάλεξη του διακεκριμένου καθηγητή Claus Preusse
Υπ. Γεωργίας: Μεγάλη η σημασία χωριστής συλλογής επικίνδυνων αποβλήτων