Πυρ και μανία ο Προδρόμου με τις επικρίσεις για τα θρανία-Ύψωσε τους τόνους

Δεν έκρυψε την ενόχληση αλλά και την οργή του για τη συζήτηση αναφορικά με τις ελλείψεις σε θρανία και τα περί μη καλής προετοιμασίας του Υπουργείο Παιδείας που τρέχει να προλάβει, ο Πρόδρομος Προδρόμου. 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αυτά είναι τα νέα θρανία στα σχολεία στην εποχή του κορωνοϊού (pics)

Μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο, ανέφερε πως «ο κύριος στόχος είναι να πάνε όλα τα παιδιά στο σχολείο κι αυτός ο στόχος πρέπει να μας ενώνει. Ξέρω ότι οι περισσότεροι εκπαιδευτικοί και οι γονείς έχουν αυτή την έγνοια», υπέδειξε απευθύνοντας έκκληση για δουλειά από όλους για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος. 

Κληθείς να σχολιάσει το θέμα που προέκυψε με τα θρανία, ανέφερε σε έντονο ύφος ότι «πολλοί που δίνουν απαντήσεις είναι αναρμόδιοι. Οι εργασίες γίνονται από την πρώτη στιγμή. Κανένας δεν άργησε. Αυτοί που διαδίδουν αυτά τα πράγματα, έχουν κάποιο σκοπό. Προτού γνωρίζουμε τα πρωτόκολλα δεν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι. Σε ποια βάση θα το κάναμε».

«Γιατί διαδίδουν ότι έχουν κολλήσει τα πράγματα στα θρανία. Τι έχει κολλήσει;», διερωτήθηκε και συνέχισε λέγοντας πως, «θα ήταν καλύτερα εάν είχαμε περισσότερο χρόνο. Εμείς είχαμε το χρόνο που μας δόθηκε, μετά τις αποφάσεις των ειδικών που συμβουλεύουν την Κυβέρνηση. Από την πρώτη μέρα που πήρε η Κυβέρνηση αποφάσεις όλοι οι αρμόδιοι φορείς εργάζονται πυρετωδώς, σύμφωνα με ένα προγραμματισμό που πάει πολύ καλά».

Επανέλαβε δε πως έγιναν παραγγελίες για τα μονοθέσια θρανία και πως παράλληλα δόθηκαν οδηγίες για τα υπόλοιπα, οι οποίες, όπως είπε, εκτελούνται. «Εδώ και δέκα ημέρες ακούω να με ρωτάνε πόσα είναι τα μονά θρανία, ποιος έβαλε την προσφορά κ.λπ. Συνεργαζόμαστε με τις σχολικές εφορίες. Δεν έχουν αναλάβει όλες τους εξοπλισμούς. Κάποιες πρέπει να αναλάβουν το έργο για να ετοιμάσουμε τα σχολεία και να τα απολυμάνουμε. Και τις προηγούμενες χρονιές οι σχολικές εφορίες είχαν αναλάβει αυτό το έργο και ήταν έτοιμα τα σχολεία».

Ο Πρόδρομος Προδρόμου κλήθηκε να σχολιάσει σε ποιους αναφερόταν όταν μιλούσε χθες για παντογνώστες και εμπειρογνώμονες. «Εγώ επικαλούμαι την ευσυνειδησία και το φιλότιμο των εκπαιδευτικών και των οργανωμένων γονιών με τους οποίους συνεργαζόμαστε από τον Ιούνιο. Τα βήματα γίνονται σταδιακά και όταν μιλάμε για προγραμματισμό, ξέρετε πολύ καλά, πως πρέπει να εγκριθούν κονδύλια και δαπάνες. Αυτή την ώρα που διάφοροι συζητούν δημόσια αυτά τα πράγματα, υπάρχουν άνθρωποι που εργάζονται πυρετωδώς. Δούλευαν όλο τον Αύγουστο. Κάποιοι δεν πήραν άδειες για να γίνει ο προγραμματισμός. Οι εκπαιδευτικές οργανώσεις και οι γονείς, ενημερώνονται. Είμαστε συνεχώς σε επαφή».

Αναφορικά με τις αντιδράσεις για τα υγειονομικά πρωτόκολλα ο Υπουργός Παιδείας, ανέφερε πως «σε πολύ μεγάλο βαθμό είναι αυτά που εφάρμοσαν από το Μάιο, δεν υπάρχουν πολλές αλλαγές. Όσες αλλαγές, όμως υπάρχουν πρέπει να ληφθούν υπόψη. Χθες κάναμε συζήτηση με τις εκπαιδευτικές οργανώσεις και υπάρχουν κάποια ζητήματα που πρέπει να διευκρινιστούν, όπως οι προσωπίδες προσώπου. Οι ειδικοί λένε πως δεν παρέχουν αρκετή προστασία».

Καταλήγοντας ανέφερε πως, «δεν πρέπει να χάσουμε το στόχο, συζητώντας όλα τα άλλα».  
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

Δειτε Επισης

Ακούει εισηγήσεις και καθορίζει τα επόμενα βήματα για την κοινωνική ένταξη μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Το μπαλάκι στο Εφετείο για αναστολή ποινής στον 82χρονο παππού-Τα νέα δεδομένα και τα σενάρια
Ορόσημο η 10η Μαΐου για ένα ασήκωτο Γολγοθά 19 χρόνων... Ο επίλογος της αρχής του τέλους
Διφορούμενες οι αντιδράσεις για τα μέτρα-Φόβοι για νέα φυγή στα κατεχόμενα για καύσιμα
Οι κεραυνοί κατά της αντιπολίτευσης και η ολιστική προσέγγιση στην οικονομική πολιτική
Πυροβολισμοί στα ΚΤΕΛ Κηφισού-Ένας τραυματίας
Χριστοδουλίδης: Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να επενδύει στην ενίσχυση του πολιτισμού
Τραγωδία στη Νότια Αφρική-Λεωφορείο με 46 άτομα έπεσε από γέφυρα, επέζησε μόνο ένα παιδί
Πράσινο φως για μαλλί άφρο και ράστα στους χώρους εργασίας ανάβει η Γαλλία
Απειλητικό μήνυμα Ισλαμικού Κράτους προς Δύση-«Να πλήξουμε τους σταυροφόρους στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και το Ισραήλ»