Στο Μακάρειο 13χρονο παιδί, σε αυτοπεριορισμό 50 άτομα λόγω του κρούσματος που έσπασε την καραντίνα

Παρά τις καθημερινές επισημάνσεις των αρμοδίων πως σε καμία περίπτωση τα ύποπτα κρούσματα ή οι ασθενείς δεν πρέπει να σπάνε την καραντίνα, εντούτοις κάποιοι φαίνεται να μην καταλαβαίνουν την σοβαρότητα της κατάστασης και πως βρισκόμαστε σε κομβικό σημείο, με αποτέλεσμα να ενεργούν λες και δεν υπάρχει ιός στην κοινότητα, παραβιάζοντας τα μέτρα και θέτοντας σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στη Λεμεσό, όπου καταγράφονται και οι περισσότερες εγχώριες λοιμώξεις, ωστόσο και η περίπτωση της Λάρνακας φαίνεται να έχει σημάνει συναγερμό στις αρμόδιες Αρχές, αφού από ένα περιστατικό και μόνο, υπήρξε διασπορά του ιού. Και αυτό, λόγω του ότι η γυναίκα που διαγνώστηκε θετική, έκανε… τουρισμό, σπάζοντας στην καραντίνα.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ακόμη πέντε κρούσματα, μεγαλώνει η αλυσίδα στη Λάρνακα-Άλλος ένας έσπασε την καραντίνα

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από το Υπουργείο Υγείας, η γυναίκα που έφθασε από τις ΗΠΑ, μετέδωσε τον ιό σε άλλα οκτώ άτομα, εννέα στο σύνολο, ενώ ο αριθμός αναμένεται να αυξηθεί, αφού είχε σπάσει την καραντίνα και επισκέφθηκε το Τρόοδος και την Πάφο, ενώ μετέβηκε σε διάφορα εστιατόρια και καφετέριες.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Έκανε και παιδικό πάρτι μεταδίδοντας τον ιό η γυναίκα που έσπασε την καραντίνα

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του REPORTER, δεν έφταναν οι επισκέψεις σε διάφορους χώρους, η εν λόγω γυναίκα διοργάνωσε πάρτι της κόρης της, στο οποίο συμμετείχαν αρκετοί μαθητές από σχολείο, με αποτέλεσμα ο ιός να μεταδοθεί και σε παιδιά που παρευρέθηκαν στο πάρτι. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ένα 13χρονο παιδί νοσηλεύεται στο Μακάρειο. 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Έσπασε την καραντίνα, έβλεπε συγγενείς και πήγαινε σε καφετέριες-Μετέδωσε τον ιό σε παιδιά

Η περίπτωση της Λάρνακας ανησυχεί εξίσου τους αρμοδίους, αφού εκτιμάται πως ο αριθμός των κρουσμάτων θα αυξηθεί, λόγω της ανευθυνότητας και της ασυνειδησίας που επέδειξε η γυναίκα που έφθασε από τις ΗΠΑ, η οποία επισκέφθηκε και διάφορους φίλους και συγγενείς. Μάλιστα, άντρας από το cluster που δημιούργησε, νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Αναφοράς. 

Ήδη περίπου 50 άτομα βρίσκονται σε αυτοπεριορισμό και υποβλήθηκαν σε τεστ, ενώ το όλο θέμα απασχολεί τις τοπικές Αρχές, που δεν κρύβουν τον προβληματισμό τους. Άλλωστε, το παράδειγμα της Αραδίππου δεν αφήνει περιθώρια εφησυχασμού.
  
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
 
 

Δειτε Επισης

H ανακοίνωση του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασίας για τις ψηλές συγκεντρώσεις σκόνης
Στους 30 βαθμούς η θερμοκρασία-Παραμένει η σκόνη στην ατμόσφαιρα
Αναμένουν να δουν στην πράξη την εργοδότηση αλλοδαπών οι επιχειρήσεις-«Μύθος» για φθηνή λύση
Ένα βήμα πριν το «record» στα σχολεία υψηλού κινδύνου-Σε επαγρύπνηση οι φρουροί για τις λαμπρατζιές
Εγκρίθηκε από τη Βουλή σχέδιο ψηφίσματος για δικαίωμα στο καθαρό περιβάλλον
Πράσινο Βουλής για νέες κατηγορίες δανείων από τον Κεντρικό Φορέα Ισότιμης Κατανομής Βαρών
Εγκρίθηκαν τροποποιητικοί νόμοι για ρυθμίσεις στην καταβολή διαφόρων επιδομάτων
Ψηφίστηκε πρόταση νόμου για δημοσίευση έκθεσης ελέγχων αγοράς από Υπ. Ενέργειας
Πέρασαν από την Ολομέλεια οι νέοι κανονισμοί των Δημοτικών-Ικανοποίηση ΥΠΑΝ, όσα αλλάζουν
Πράσινο Βουλής για χρονική παράταση χρηματοδότησης ελλειμμάτων ΟΚΥπΥ