Στη μάχη κατά του κορωνοϊού και το Απολλώνιο-117 γιατροί έτοιμοι να συνδράμουν

Σε κινητοποίηση βρίσκεται η ιατρική κοινότητα στην Κύπρο με την τροπή που παίρνει η πανδημία του κορωνοϊού. Πέραν των γιατρών των δημόσιων νοσηλευτηρίων που βρίσκονται σε συναγερμό τις τελευταίες εβδομάδες, προσπαθώντας να φέρουν εις πέρας την δύσκολη αποστολή που ανέλαβαν με τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού και οι ιδιώτες γιατροί αλλά και τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια, μπαίνουν με τη σειρά τους στη μάχη.
 
Μετά το κάλεσμα του Υπουργείου Υγείας και την άμεση συστράτευση του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου, και τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια, τέθηκαν στη διάθεση του Υπουργείου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ
 
Ήδη, έχουν συμπληρώσει και αποστείλει στον ΠΙΣ, τα σχετικά έντυπα δήλωσης ενδιαφέροντος 117 ιατροί. Σε ανακοίνωσή του ο ΠΙΣ σημειώνει ότι «τα μέλη μας έχουν δηλώσει ότι είναι στη διάθεση της πολιτείας, όπως παρέχουν τις υπηρεσίες τους, στο πλαίσιο της ειδικότητας τους, ως προς την στελέχωση των Κέντρων Δημοσίας Υγείας για αντιμετώπιση υπόπτων περιστατικών του νέου κορωνοϊού Covid-19, την ενίσχυση των κρατικών νοσηλευτηρίων εκεί και όπου υπάρχει ανάγκη και την ανάληψη χρόνιων περιστατικών που δεν σχετίζονται με οξεία λοίμωξη του αναπνευστικού και υψηλή υποψία για κορωνοϊό».

«Ο ΠΙΣ αναμένει από τις αρμόδιες αρχές του κράτους, όπως εγγυηθεί ασφαλείς συνθήκες εργασίας, μέτρα προφύλαξης και προστασίας του ιατρικού και παραϊατρικού προσωπικού, γενικότερα, από οιονδήποτε κίνδυνο/απειλή αφορά την διασπορά του νέου κορωνοϊού Covid-19», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

 
Την ίδια ώρα , σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, Κωνσταντίνο Ιωάννου, o Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Απολλώνιου Νοσοκομείου τον ενημέρωσε  ότι είναι στη διάθεση του Υπουργείου να βοηθήσουν με όποιο τρόπο ζητηθεί. Ο υπουργός Υγείας τον ευχαρίστησε. 

Εξάλλου η Ένωση Ιδιωτών Ιατρών Κύπρου αντιλαμβανόμενη πλήρως τις ανάγκες των στιγμών είναι έτοιμη να συμβάλλει και να συνεργαστεί στους σχεδιασμούς της πολιτείας για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της πανδημίας Covid-19.
 
«Θέλουμε να διαβεβαιώσουμε τους Κύπριους πολίτες ότι παραμένουμε πιστοί στο καθήκον μας και είμαστε έτοιμοι να τους παρέχουμε οποιαδήποτε στήριξη και βοήθεια. Οι στιγμές είναι δύσκολες, αλλά με πειθαρχία στα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί και με καλό συντονισμό θα τα καταφέρουμε», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 
 
 

 

Δειτε Επισης

Επανεξέταση απόφασης ΤΕΠΑΚ για μετακίνηση φοιτητών ζητά ο Δήμος Λεμεσού
Καρδιοχειρουργοί του Mediterranean Hospital παρακολούθησαν διάλεξη του διακεκριμένου καθηγητή Claus Preusse
Υπ. Γεωργίας: Μεγάλη η σημασία χωριστής συλλογής επικίνδυνων αποβλήτων
H ανακοίνωση του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασίας για τις ψηλές συγκεντρώσεις σκόνης
Στους 30 βαθμούς η θερμοκρασία-Παραμένει η σκόνη στην ατμόσφαιρα
Αναμένουν να δουν στην πράξη την εργοδότηση αλλοδαπών οι επιχειρήσεις-«Μύθος» για φθηνή λύση
Ένα βήμα πριν το «record» στα σχολεία υψηλού κινδύνου-Σε επαγρύπνηση οι φρουροί για τις λαμπρατζιές
Εγκρίθηκε από τη Βουλή σχέδιο ψηφίσματος για δικαίωμα στο καθαρό περιβάλλον
Πράσινο Βουλής για νέες κατηγορίες δανείων από τον Κεντρικό Φορέα Ισότιμης Κατανομής Βαρών
Εγκρίθηκαν τροποποιητικοί νόμοι για ρυθμίσεις στην καταβολή διαφόρων επιδομάτων