Τα βλέμματα στο Ινστιτούτο Γενετικής για τα αποτελέσματα 31 ατόμων για κορωνοϊό

Με αγωνία αναμένονται τα αποτελέσματα των εξετάσεων σε 31 άτομα, που βρίσκονται υπό παρακολούθηση, για να διαφανεί εάν κάποιο ή κάποια από αυτά είναι θετικά στον κορωνοϊό. Μέχρι στιγμής, η χώρα μας είναι το μοναδικό κράτος μέλος της Ε.Ε, στο οποίο δεν έχει ανακοινωθεί επιβεβαιωμένο κρούσμα.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Νέο ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού-Στο νοσοκομείο οπλίτης, σε καραντίνα το στρατόπεδο
 
Το Ινστιτούτο Γενετικής, αναμένεται να ανακοινώσει εντός της ημέρας τα αποτελέσματα των εξετάσεων με τις αρμόδιες Υπηρεσίες, που έθεσαν σε καραντίνα δύο στρατόπεδα και απολύμαναν ένα Αστυνομικό σταθμό, να συνεχίζουν να βρίσκονται σε κόκκινο συναγερμό.
 
Τα ύποπτα περιστατικά που βρίσκονται στους θαλάμους αρνητικής πίεσης των Νοσοκομείων, είναι αυτή τη στιγμή τρία.
Ο ένας είναι ο στρατιώτης της ΕΛΔΥΚ, που έφτασε από την Αθήνα και είχε ενημερώσει την Παρασκευή πως η μητέρα του είναι θετική στον κορωνοϊό. Το πρώτο τεστ του νεαρού, ο οποίος βρίσκεται στο Νοσοκομείο Λεμεσού, ήταν αρνητικό, ωστόσο, λήφθηκαν δείγματα για να γίνει και δεύτερη εξέταση. Εάν είναι αρνητική, τότε θα μεταφερθεί στο χώρο καραντίνας στα αναπαυτήρια της  ΔΕΟΚ στις Πλάτρες, μέχρι να συμπληρωθούν δεκατέσσερις ημέρες από την άφιξή του στην Κύπρο. Υπό περιορισμό τέθηκαν και οι στρατιώτες που διέμεναν στον ίδιο θάλαμο μαζί του, οι οποίοι μετακινήθηκαν σε διαφορετικό μέρος από τους υπόλοιπους στρατιώτες. Μέχρι να ξεκαθαρίσει η κατάσταση, δεν παραχωρηθούν άδειες εξόδου στους στρατιώτες.
 
Άλλος ένας στρατιώτης, Κύπριος αυτή τη φορά, ο οποίος ταξίδεψε στην Ελλάδα και παρέμεινε για τρεις ημέρες στην Πάτρα, στην οποία υπήρξαν κρούσματα κορωνοϊού, εξετάζεται ως ύποπτο κρούσμα. Ο εθνοφρουρός παρουσίασε συμπτώματα και τέθηκε σε καραντίνα στο Νοσοκομείο Λευκωσίας. Το στρατόπεδο Ηλία Παπακυριακού στην Αθαλάσσα, τέθηκε σε καραντίνα. Οι στρατιώτες τοποθετήθηκαν σε θαλάμους ανάλογα με την επαφή που είχαν με το συγκεκριμένο οπλίτη. Δεν θα παραχωρηθούν άδειες εξόδου, ενώ δεν θα επιστρέψουν στο στρατόπεδο όσοι βρίσκονταν με άδεια.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αστυνομικοί, δικηγόροι και κρατούμενοι υπό περιορισμό-Ιχνηλατούν τις επαφές του 20χρονου
 
Δεν τέθηκαν, όμως, μόνο μέλη της Ε.Φ υπό περιορισμό αλλά και της Αστυνομίας αφού 20χρονος κρατούμενος στον Αστυνομικό Σταθμό Ομορφίτας, ο οποίος επίσης είχε ταξιδέψει πρόσφατα στην Πάτρα παρουσίασε συμπτώματα κορωνοϊού.  Ο κρατούμενος βρίσκεται στην απομόνωση στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, εν αναμονή των αποτελεσμάτων του.  Σε κατ’ οίκον περιορισμό βρίσκονται και 28 αστυνομικοί, που είχαν έρθει σε επαφή μαζί του, όπως επίσης και δικηγόροι.  
 
Σήμερα αναμένονται και τα αποτελέσματα  των 28 ατόμων, που τέθηκαν χθες σε κατ’ οίκον περιορισμό. Πρόκειται για δεκαοκτώ μαθητές και δύο καθηγητές από ιδιωτικό σχολείο της Λευκωσίας και άλλα δέκα άτομα, που ήταν σε εκδρομή στη Βαρκελώνη και συνταξίδευσαν με επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού. Είχαν φτάσει στην Κύπρο στις 28 Φεβρουαρίου, με πτήση μέσω Αθήνας, ωστόσο, ειδοποιήθηκαν την Παρασκευή το βράδυ πως επιβεβαιώθηκε κρούσμα κορωνοϊού στη πτήση τους. Για την εξέτασή τους στήθηκε, μάλιστα, αντίσκηνο στην Υπηρεσία ασθενοφόρων στη Λακατάμια για να περιοριστεί ο κίνδυνος διασποράς.  
 
Σε δεκάδες άλλα άτομα, που έφτασαν από τις χώρες υψηλού κινδύνου ή από περιοχές όπου υπήρξαν επιβεβαιωμένα κρούσματα δόθηκαν οδηγίες για αυτοπεριορισμό τους.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Σε εγρήγορση οι Αρχές για άφιξη φοιτητών από την Ελλάδα λόγω κορωνοϊού
 
Και σήμερα κλειστά τα 4 οδοφράγματα
Η μετάθεση για την Τρίτη της συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου, που θα αποφασίσει για την επέκταση ή όχι του μέτρου του προσωρινού κλεισίματος των οδοφραγμάτων, έχει ως αποτέλεσμα, τουλάχιστον για σήμερα να παραμείνουν κλειστά. Πρόθεση της Κυβέρνησης, πάντως είναι να επεκτείνει το μέτρο που λήφθηκε για σκοπούς προστασίας της δημόσιας υγείας, για ακόμη μία εβδομάδα.
 
Στις 11 το πρωί εν τω μεταξύ Τουρκοκύπριοι θα μαζευτούν και πάλι στο οδόφραγμα της οδού Λήδρας προκειμένου να διαμαρτυρηθούν.
 
Σήμερα, θα συνεδριάσει η διυπουργική Επιτροπή για να επαναξιολογηθούν τα μέτρα για τον κορωνοϊό. Η κατάσταση αξιολογείται καθημερινά από την Επιτροπή Διαχείρισης κρίσεων, στην οποία συμμετέχουν τεχνοκράτες από τα Υπουργεία Εξωτερικών, Εσωτερικών, Άμυνας, Υγείας, Δικαιοσύνης και από το Υφυπουργείο Τουρισμού.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Στο περίμενε ακόμη οι εκπαιδευτικοί των ΚΙΕ για τη στελέχωση-Εξελίξεις την ερχόμενη εβδομάδα
Εγκατάσταση ανελκυστήρων σε 115 πολυκατοικίες, απέμειναν άλλες 253-Το αναλυτικό πλάνο του ΥΠΕΣ
Πάνω από 1,100 κλήσεις στο 1410 το 2021-Άγχος, θλίψη και δυσκολίες λόγω Covid στο επίκεντρο
Βράβευσε τοπικές αρχές, επιχειρήσεις, οργανισμούς για πράσινες δράσεις ο Πρόεδρος
Το Κόμμα για τα Ζώα χαιρετίζει απόφαση Υπουργείου Γεωργίας για πυροτεχνήματα
Στο 83,3% η θνησιμότητα λαγών που απελευθερώθηκαν-Προβληματισμένη η Υπηρεσία Θήρας
Υψηλά επίπεδα άγχους και στρες για οικονομικά τους εμφανίζουν οι Κύπριοι
Η Υπουργός Γεωργίας ξεκίνησε συναντήσεις με παραγωγούς, αγρότες και ψαράδες
Συστηματικές αδυναμίες και παραλείψεις στη διαχείριση Natura εντοπίζει η Ελεγκτική Υπηρεσία
Εγκαινιάστηκε ο αρχαιολογικός χώρος της Πύλης Πάφου στη Λευκωσία