Δημοψήφισμα για τα τετράμηνα οι μαθητές, στον Προδρόμου οι καθηγητές

Την ώρα που οι μαθητές ετοιμάζονται να λάβουν δυναμικά μέτρα, για τις εξετάσεις τετραμήνων, ο υπουργός Παιδείας ξεκινά τις συναντήσεις με τους αρμόδιους φορείς, ώστε να συζητήσουν τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν κατά την εφαρμογή των εξετάσεων το περασμένο τετράμηνο.
 
Ο Πρόδρομος Πρόδρομου, βλέπει το απόγευμα τις εκπαιδευτικές οργανώσεις Μέσης Εκπαίδευσης, ΟΕΛΜΕΚ και ΟΛΤΕΚ και στο τραπέζι αναμένεται να τεθούν οι εισηγήσεις των καθηγητών, για το νέο σύστημα αξιολόγησης του μαθητή.
 
Σταθερή στην αρχική της θέση παραμένει η ΟΛΤΕΚ, με τον πρόεδρο της οργάνωσης, Παναγιώτη Λυσάνδρου, να αναφέρει στον REPORTER πως θα θέσουν ενώπιον του υπουργού τη θέση τους για διεξαγωγή των εξετάσεων τον Ιανουάριο.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ξεκινά διάλογο με όλους τους φορείς για τις εξετάσεις τετραμήνων ο Προδρόμου
 
«Εμείς θα παραδώσουμε και θα αναλύσουμε τις εισηγήσεις μας για τις εξετάσεις ανά τετράμηνο. Θα θέσουμε ενώπιον του κ. Προδρόμου, την άποψη πως αυτή η αξιολόγηση των μαθητών θα πρέπει να μεταφερθεί εντός Ιανουαρίου, ώστε να έχουν τα παιδιά περισσότερο χρόνο να διαβάσουν. Οι εξετάσεις, πρέπει να γίνονται τη δεύτερη εργάσιμη εβδομάδα του μήνα. Παράλληλα, δεν θα πρέπει να γίνονται μαθήματα, κατά την περίοδο των εξετάσεων».
 
Όπως τόνισε ο κ. Λυσάνδρου, στο τραπέζι θα τεθεί και πρότασή τους, να γίνονται ξεχωριστά εξεταστικά δοκίμια για τους μαθητές της Τεχνικής Εκπαίδευσης, ώστε να προστατευτούν οι μαθητές των Τεχνικών Σχολών.
 
«Εμείς έχουμε τα μαθήματα κοινού κορμού, αλλά έχουμε και τα μαθήματα της τεχνικής εκπαίδευσης. Δεν θα δεχθούμε κάτι άλλο, επειδή είναι κοινή αντίληψη πως πρέπει να προστατευθεί και να ενισχυθεί η Τεχνική Εκπαίδευση».
 
«Αναμένουμε την αξιολόγηση των εξετάσεων τετραμήνων»
Τις δικές της εισηγήσεις, θα καταθέσει ενώπιον του Πρόδρομου Προδρόμου η ΟΕΛΜΕΚ, με τον πρόεδρο της οργάνωσης, Κώστα Χατζησάββα να αναφέρει πως έχουν καταλήξει σε αυτές, μετά από τη συνεδρία του Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου της οργάνωσης.
 
«Έχουμε τους προβληματισμούς μας, αλλά θα καταθέσουμε τις εισηγήσεις μας. Εμείς αναμένουμε και την αξιολόγηση του θεσμού. Μετά από αυτή την αξιολόγηση, θα κρίνουμε πως θα προχωρήσουμε. Αν υπάρχουν προβλήματα στην εφαρμογή, τότε την ευθύνη έχει το Υπουργείο Παιδείας».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αυτές είναι οι εισηγήσεις της ΟΕΛΜΕΚ για τα τετράμηνα-Απέστειλαν επιστολή στον Προδρόμου
 
Ο κ. Χατζησάββας, ερωτηθείς εάν η οργάνωση αναμένεται να λάβει μέτρα, για τις εξετάσεις τετραμήνων, τόνισε πως η ΟΕΛΜΕΚ έχει και άλλα θέματα με τα οποία πρέπει να ασχοληθεί.
 
«Η οργάνωση μας έχει να ασχοληθεί και με άλλα σοβαρά ζητήματα, όπως το συνταξιοδοτικό που εκκρεμεί εδώ και οκτώ χρόνια, θέματα παραβατικής συμπεριφοράς, ενιαίας εκπαίδευσης και θέματα που αφορούν την καθημερινότητα εντός των σχολείων».
 
Ετοιμάζονται για κλιμάκωση των μέτρων οι μαθητές
Την ώρα που οι καθηγητές Μέσης και Μέσης Τεχνικής Εκπαίδευσης ετοιμάζονται για τη συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας, οι μαθητές διεξάγουν παγκύπριο δημοψήφισμα, βάσει του οποίου θα λάβουν αποφάσεις για τα επόμενά τους βήματα.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ετοιμάζονται για κλιμάκωση μέτρων οι μαθητές-Δημοψήφισμα για τα επόμενά τους βήματα
 
Όπως ανέφερε η ΠΣΕΜ σε ανακοίνωσή της, το μαθητικό κίνημα θα αποφασίσει συλλογικά για το πως θα ασκηθεί πίεση στο Υπουργείο Παιδείας, για να τροποποιήσει τη νομοθεσία και να καταργήσει τις εξετάσεις τετραμήνων.
 
Αυτό που ζητούν οι μαθητές, είναι η κατάργηση των εξετάσεων ανά τετράμηνο και η διεξαγωγή ενός συνολικού διαλόγου, με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, με στόχο να εφαρμοστεί ένα σύστημα με επίκεντρο τον μαθητή.
 
Το δημοψήφισμα της ΠΣΕΜ θα διεξαχθεί την 3η περίοδο σε όλα τα λύκεια της Κύπρου.

 

Δειτε Επισης

Βήμα προς την ενίσχυση του κράτους δικαίου η σύσταση Φορέα Καταπολέμησης της Απάτης
Στο «ακροατήριο» το Προεδρικό για την αίτηση παύσης του Ελεγκτή-Ξεκαθαρίζει πως δεν θα εμπλακεί
Πάσχει η διαχείριση των Κοινοτήτων-Σαθρά φαινόμενα εντοπίζει η Ελεγκτική Υπηρεσία
Ανακοινώθηκαν τα μέλη της Πολιτικής Ομάδας Κυπριακού-Στις 8 Μαΐου η συνάντηση Προέδρου με Ολγκίν
Πέντε υποτροφίες σε Κύπριους για σπουδές ανακοίνωσε η Πρεσβεία Μαρόκου
Προς μείωση το φαινόμενο σκόνης τις επόμενες ημέρες
Σε βελτιστοποίηση δρομολογίων ασθενοφόρων με τεχνητή νοημοσύνη στοχεύει έργο του ΤΕΠΑΚ
Πάνω από μέσο όρο ΕΕ η απασχόληση στην Κύπρο-Τρίτη σε υπερειδίκευση εργαζομένων
Ενστάσεις κατά υποψηφίου δημάρχου στην Επαρχία Λεμεσού-Ανακηρύσσονται από σήμερα 13 αντιδημάρχοι
Ζητά επαναφορά των κριτηρίων του 2012 για τους χαμηλοσυνταξιούχους η ΕΚΥΣΥ