Χιόνια από τη μια, προβλήματα από την άλλη-Σε κλοιό κακοκαιρίας η Κύπρος

Η Κύπρος βρίσκεται από χθες σε κλοιό κακοκαιρίας και τα προβλήματα, τόσο στο οδικό δίκτυο, όσο και στην ηλεκτροδότηση δεν άργησαν να έρθουν. Δρόμοι έκλεισαν, περιοχές έμειναν χωρίς ρεύμα, ενώ υπό κατασκευή γέφυρα στην Πάφο, κατέρρευσε από τις βροχοπτώσεις.

Αρκετοί δρόμοι του οδικού δικτύου, επηρεάζονται από την κακοκαιρία, κυρίως στην επαρχία Πάφου.

Συγκεκριμένα,  λόγω κατολίσθησης όγκων χώματος και πετρών, κλειστός παραμένει για την κυκλοφορία ο δρόμος Αγίου Νικολάου- Μανδριών, στην επαρχία Πάφου.

Επίσης, κλειστός είναι και ο δρόμος Αμαργέτης – Κελοκεδάρων παρά το γεφύρι του ποταμού «Ζυριπιλλή» λόγω υπερχείλισης του ποταμού.
Εξάλλου, στην περιοχή Μόρφου και πιο συγκεκριμένα στο δρόμο Ατσάς-Μαραθάσας, παρά την περιοχή Ορκόντα, λόγω κατολίσθησης όγκων χώματος και πετρών, οι οδηγοί προτρέπονται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Κατέρρευσε γέφυρα στην Πάφο
Οι έντονες βροχοπτώσεις στην Πάφο, είχαν ως αποτέλεσμα την κατάρρευση υπό ανέγερση γέφυρας, που θα ενώσει τα χωριά Επισκοπή και Νατά.

Το έργο βρισκόταν στα αρχικά του στάδια και λόγω της κακοκαιρίας, υποχώρησαν τα υποστυλώματα.

Ως εκ τούτου, ο δρόμος Νατάς-Επισκοπής παραμένει κλειστός για την τροχαία κίνηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Στα αρχικά της στάδια η γέφυρα που κατέρρευσε στην Πάφο-Πόσα θα κοστίσει το έργο

Επηρεάστηκε και η ηλεκτροδότηση
Από την κακοκαιρία, επηρεάστηκε επίσης και η ηλεκτροδότηση. Συγκεκριμένα λόγω των σφοδρών ανέμων, έμειναν χωρίς ρεύμα δύο περιοχές στη Λευκωσία και δύο περιοχές στη Λεμεσό.

Πρόκειται για τον Κάτω Πύργο Τυλληρίας, το Δάλι, την Παλόδεια και την Παραμύθα. Ωστόσο, τα συνεργεία της ΑΗΚ, κατάφεραν να αποκαταστήσουν τις βλάβες και το πρόβλημα επιλύθηκε.

Παράλληλα από την κακοκαιρία σημειώθηκαν και τροχαία στους αυτοκινητοδρόμους, χωρίς ευτυχώς τραυματισμούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Χωρίς ρεύμα περιοχές σε Λευκωσία και Λεμεσό-Επί ποδός η ΑΗΚ

Στα λευκά το Τρόοδος
Παρότι η κακοκαιρία δημιούργησε αρκετά προβλήματα, υπάρχει και η θετική όψη του νομίσματος, αφού το Τρόοδος ντύθηκε από χθες βράδυ στα λευκά, σκορπώντας χαρά σε μικρούς και μεγάλους που βρίσκονταν στην περιοχή.

Η χιονόπτωση, σύμφωνα με την Μετεωρολογική Υπηρεσία, δεν θα σταματήσει και αναμένεται τις επόμενες μέρες να αυξηθούν τα χιόνια τόσο στις παρυφές, όσο και στην Πλατεία Τροόδους.

Λόγω ελαφράς χιονόπτωσης και παγετού, οι δρόμοι Πλατρών – Τροόδους, Καρβουνά – Τροόδους και Προδρόμου – Τροόδους, είναι ανοικτοί για οχήματα με κίνηση και στους τέσσερις τροχούς ή εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: BINTEO:Χριστούγεννα με βροχές και χιόνια-Προβλήματα στο οδικό δίκτυο

Η πρόβλεψη της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας
Το απόγευμα ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και παροδικά συννεφιασμένος, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, κατά διαστήματα. Στα ψηλότερα ορεινά αναμένεται χιόνι ή χιονόνερο. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως δυτικοί ως βορειοδυτικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ και τοπικά, κυρίως στα προσήνεμα παράλια, μέχρι πολύ ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι, στα ανατολικά παράλια, ταραγμένη, αλλά στα υπόλοιπα παράλια μέχρι κυματώδης.

Απόψε ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και παροδικά συννεφιασμένος, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, κατά διαστήματα. Στα ψηλότερα ορεινά αναμένεται παροδική χιονόπτωση. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, μέτριοι και τοπικά ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη, αλλά στα προσήνεμα κυματώδης. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 7 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 12 στα δυτικά παράλια, γύρω στους 10 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στο μηδέν στα ψηλότερα ορεινά. Τοπικά στα ορεινά, θα σχηματιστεί παγετός.

Αύριο ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και παροδικά συννεφιασμένος, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, κατά διαστήματα. Στα ψηλότερα ορεινά αναμένεται να χιονίζει, κατά διαστήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ, αλλά αρχικά, στο εσωτερικό και τα ανατολικά παράλια, ασθενείς ως μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη στα ανατολικά, ταραγμένη μέχρι κυματώδης, στα νότια και κυματώδης στα υπόλοιπα παράλια. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 16 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 18 στα παράλια και γύρω στους 5 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου το πρωί θα υπάρχει τοπικά παγετός.

Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά τοπικά αυξημένες νεφώσεις πιθανό να δώσουν μεμονωμένες, κυρίως ελαφρές, βροχές και στα ψηλότερα ορεινά λίγα χιόνια ή χιονόνερο.

Το Σάββατο ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος, αλλά σταδιακά οι νεφώσεις θα αυξηθούν και αναμένονται μεμονωμένες βροχές, ενώ στα ψηλότερα ορεινά παροδική χιονόπτωση ή χιονόνερο. Τη νύκτα δυνατό να σημειωθεί και καταιγίδα.

Την Κυριακή ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και παροδικά συννεφιασμένος, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, κατά διαστήματα, κυρίως από το μεσημέρι και μετά. Στα ψηλότερα ορεινά αναμένεται να χιονίσει. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο την Παρασκευή και μη αξιόλογη μεταβολή το Σάββατο, για να κυμανθεί λίγο πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.
Την Κυριακή θα σημειώσει μικρή πτώση, για να κυμανθεί γύρω στις μέσες κλιματολογικές τιμές.

LIVE η μεταβολή του καιρού
*ΒΙΝΤΕΟ από KitasWeather και Καιρόφιλοι Κύπρου

Δειτε Επισης

Καρδιοχειρουργοί του Mediterranean Hospital παρακολούθησαν διάλεξη του διακεκριμένου καθηγητή Claus Preusse
Υπ. Γεωργίας: Μεγάλη η σημασία χωριστής συλλογής επικίνδυνων αποβλήτων
H ανακοίνωση του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασίας για τις ψηλές συγκεντρώσεις σκόνης
Στους 30 βαθμούς η θερμοκρασία-Παραμένει η σκόνη στην ατμόσφαιρα
Αναμένουν να δουν στην πράξη την εργοδότηση αλλοδαπών οι επιχειρήσεις-«Μύθος» για φθηνή λύση
Ένα βήμα πριν το «record» στα σχολεία υψηλού κινδύνου-Σε επαγρύπνηση οι φρουροί για τις λαμπρατζιές
Εγκρίθηκε από τη Βουλή σχέδιο ψηφίσματος για δικαίωμα στο καθαρό περιβάλλον
Πράσινο Βουλής για νέες κατηγορίες δανείων από τον Κεντρικό Φορέα Ισότιμης Κατανομής Βαρών
Εγκρίθηκαν τροποποιητικοί νόμοι για ρυθμίσεις στην καταβολή διαφόρων επιδομάτων
Ψηφίστηκε πρόταση νόμου για δημοσίευση έκθεσης ελέγχων αγοράς από Υπ. Ενέργειας