BINTEO:Χριστούγεννα με βροχές και χιόνια-Προβλήματα στο οδικό δίκτυο

Ντυμένο στα λευκά είναι από χθες βράδυ το Τρόοδος, με αρκετούς πολίτες, μικρούς και μεγάλους, να χαίρονται τις εντυπωσιακές εικόνες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: ΒΙΝΤΕΟ: Ντυμένο στα λευκά τα Χριστούγεννα το Τρόοδος-Άρχισε η πυκνή χιονόπτωση

Συνολικά πέντε εκατοστά είναι το χιόνι στις κορυφές του Τροόδους, ενώ στην Πλατεία φθάνει τα τέσσερα εκατοστά. Παρόλα αυτά, υπολογίζεται πως το χιόνι θα αυξηθεί, αφού η χιονόπτωση θα συνεχιστεί και σήμερα.

Σύμφωνα με την Μετεωρολογική Υπηρεσία, ο καιρός θα είναι µερικώς συννεφιασµένος και αργότερα κατά διαστήµατα κυρίως συννεφιασµένος, µε τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες, ενώ στα ψηλότερα ορεινά αναµένεται χιόνι ή χιονόνερο.

Τοπικά ενδέχεται να σχηµατιστεί αραιή οµίχλη. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, µέτριοι µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 µποφόρ και τοπικά στα προσήνεµα παράλια µέχρι πολύ ισχυροί, 5 µε 6 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι στα ανατολικά παράλια ταραγµένη, αλλά στα υπόλοιπα παράλια µέχρι κυµατώδης. Η θερµοκρασία θα ανέλθει στους 18 βαθµούς στο εσωτερικό και τα παράλια και στους 4 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά πιθανόν να επικρατεί παγετός.

Απόψε, ο καιρός θα είναι µερικώς συννεφιασµένος και κατά διαστήµατα κυρίως συννεφιασµένος και αναµένονται µεµονωµένες βροχές ή και καταιγίδα. Στα ψηλότερα ορεινά αναµένεται χιόνι ή χιονόνερο, ενώ τοπικά ενδέχεται να σχηµατιστεί αραιή οµίχλη. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως δυτικοί ως βορειοδυτικοί, µέτριοι και τοπικά µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγµένη, αλλά στα προσήνεµα παράλια µέχρι κυµατώδης. Η θερµοκρασία θα πέσει στους 8 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 12 στα παράλια και στον 1 βαθµό στα ψηλότερα ορεινά. Τοπικά στα ορεινά, αναµένεται να σχηµατιστεί παγετός.

Την Πέµπτη, ο καιρός θα είναι µερικώς συννεφιασµένος και κατά διαστήµατα συννεφιασµένος µε τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες. Στα ψηλότερα ορεινά, αναµένεται χιόνι ή χιονόνερο.

Την Παρασκευή και το Σάββατο, θα παρατηρούνται κατά διαστήµατα αυξηµένες νεφώσεις, οι οποίες δεν αποκλείεται να δώσουν µεµονωµένες βροχές και στα ψηλότερα ορεινά λίγα χιόνια ή χιονόνερο. Η θερµοκρασία δεν αναµένεται να σηµειώσει αξιόλογη µεταβολή, και θα κυµαίνεται κοντά στις µέσες κλιµατολογικές τιµές.

Προβλήματα στο οδικό δίκτυο
Την ίδια ώρα ωστόσο, παρατηρούνται προβλήματα στο οδικό δίκτυο λόγω της κακοκαιρίας, αφού πολλοί δρόμοι έχουν καταστεί επικίνδυνοι, ενώ άλλοι είναι κλειστοί για την τροχαία κίνηση.

Συγκεκριμένα, λόγω κατολίσθησης όγκων χώματος και πετρών, κλειστός παραμένει για την κυκλοφορία ο δρόμος Αγίου Νικολάου- Μανδριών, στην επαρχία Πάφου.
 
Επίσης, κλειστός είναι και ο δρόμος Αμαργέτης – Κελοκεδάρων παρά το γεφύρι του ποταμού «Ζυριπιλλή» λόγω υπερχείλισης του ποταμού.
Λόγω ελαφράς χιονόπτωσης και παγετού, οι δρόμοι Πλατρών – Τροόδους, Καρβουνά – Τροόδους και Προδρόμου – Τροόδους, είναι ανοικτοί για οχήματα με κίνηση και στους τέσσερις τροχούς ή εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες.
 
Εξάλλου, στην περιοχή Μόρφου και πιο συγκεκριμένα στο δρόμο Ατσάς-Μαραθάσας, παρά την περιοχή Ορκόντα, λόγω κατολίσθησης όγκων χώματος και πετρών, οι οδηγοί προτρέπονται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.
*Βίντεο από Καιρόφιλοι και Kitas Weather

Δειτε Επισης

Το πραξικόπημα, η εισβολή, οι κόντρες και μία ύλη που δεν καλύπτεται
Σχεδόν 400 άτομα ζήτησαν βοήθεια για στέγαση το 2023-Διπλασιάστηκαν οι αριθμοί σε ένα χρόνο
Κρίσιμος μήνας για ΥΠΑΝ ο Μάιος, ανακοινώνει τις θέσεις για ενιαία εκπαίδευση-Τι ζητούν οι γονείς
Πάνω από 1,200 οι συμμετοχές για το e-κοφίνι-Κάθε Δευτέρα και Πέμπτη ανακοινώνονται οι τιμές
Μειωμένη κατά το ήμισυ η κίνηση στα κέντρα αναψυχής το Πάσχα-Οι εκτιμήσεις για τις επόμενες ημέρες
Ανέτοιμη η Κύπρος για την ανεξάρτητη διαβίωση για ΑμεΑ-«Ο δρόμος είναι γεμάτος με θεσμικά εμπόδια»
ΒΙΝΤΕΟ: Έντονα καιρικά φαινόμενα και διακοπές ρεύματος σε Λευκωσία και Λεμεσό
Συστάσεις Πολιτικής Άμυνας προς το κοινό λόγω της κακοκαιρίας
Σε ισχύ κίτρινη προειδοποίηση-Η πρόγνωση του καιρού μέχρι και την Τετάρτη
Ζωντανεύουν τα ορεινά χωριά-Αναβιώνουν τα πασχαλινά ήθη και έθιμα μέσα από εκδηλώσεις