Εκλέγει Μητροπολίτη Πάφου η Ιερά Σύνοδος-Ακλόνητο φαβορί ο επίλεκτος του λαού

Ο λόγος δίνεται στην Ιερά Σύνοδο, η οποία συνέρχεται το πρωί για να εκλέξει το νέο Μητροπολίτη Πάφου, μετά τις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν την περασμένη Κυριακή, κατά τις οποίες οι πιστοί επέλεξαν τους τρεις εκλεκτούς τους, για διάδοχο του νυν Προκαθήμενου της Εκκλησίας της Κύπρου, στο Μητροπολιτικό Θρόνο.

Από τις εκλογές της προηγούμενης Κυριακής, ο Αρχιμανδρίτης Τυχικός Βρυώνης και Πρωτοσύγκελλος της Μητρόπολης Πάφου έλαβε 6.664 ψήφους Ακολουθεί ο Αρχιμανδρίτης Ιωάννης Ιωάννου, Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής Κύπρου και Ηγούμενος της Μονής Απόστουλου Βαρνάβα, ο οποίος εξασφάλισε 3.996 ψήφους και ο Επίσκοπος Αμαθούντος Νικόλαος, με 1.942 ψήφους.

Έτσι, η τελική μάχη δίνεται ανάμεσα στους τρεις, με την Ιερά Σύνοδο να κατέρχεται σε ψηφοφορία, όπως προνοεί το καταστατικό της, για να επιλέξει τον επόμενο Μητροπολίτη Πάφου. Συγκεκριμένα, όπως έγινε και κατά την εκλογή του νέου Αρχιεπισκόπου τον περασμένο Δεκέμβριο, έτσι και τώρα, θα πραγματοποιηθεί μυστική ψηφοφορία, κατά την οποία θα πρέπει να υπάρξει απόλυτη πλειοψηφία για ένα εκ των τριών υποψηφίων, για να κλειδώσει τη θέση.

Σε περίπτωση ισοψηφίας ανάμεσα σε δύο, τότε θα πραγματοποιηθεί και μία δεύτερη ψηφοφορία, ανάμεσα στους δύο και όποιος λάβει τις περισσότερες ψήφους, τότε θα ανακηρυχθεί ως επόμενος Μητροπολίτης Πάφου. Σε περίπτωση που και στη δεύτερη ψηφοφορία υπάρχει ισοψηφία, τότε ο Μητροπολίτης Πάφου θα εκλεγεί στη βάση κλήρωσης ανάμεσα στους δύο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα για το τριπρόσωπο-Πρώτος σε ψήφους ο Τυχικός

Ακλόνητο φαβορί ο επίλεκτος του λαού

Με βάση την ψηφοφορία της Κυριακής, υπήρξε ένα ακλόνητο φαβορί, που κατάφερε να κερδίσει την πλειοψηφία του κοινού και αυτός δεν είναι άλλος από τον Πρωτοσύγκελο της Μητρόπολης Πάφου, Αρχιμανδρίτη Τυχικό Βρυωνή, ο οποίος εξασφάλισε την πρώτη θέση στο Τριπρόσωπο, με ποσοστό 50,1%, με τη διαφορά από τον δεύτερο, τον Αρχιμανδρίτη Ιωάννη Ιωάννου να είναι 20 ποσοστιαίες μονάδες.

Αν και οι πρόσφατες μνήμες, σε σχέση με τις εκλογές στην Ιεροσύνη δεν αφήνουν γλυκιές αναμνήσεις, δεδομένου ότι στις Αρχιεπισκοπικές Εκλογές, πρώτος το νήμα είχε κόψει ο Μητροπολίτης Λεμεσού, που κατάφερε να εξασφαλίσει 35,68% έναντι του Μητροπολίτη Πάφου, ο οποίος εξασφάλισε το 18,39% και τελικά στον Αρχιεπισκοπικό Θρόνο κάθισε ο δεύτερος και όχι ο πρώτος, σε αυτές τις εκλογές ενδεχομένως το αποτέλεσμα να μην είναι το ίδιο.

Πληροφορίες θέλουν όπως το ακλόνητο φαβορί για τον Μητροπολιτικό Θρόνο να εξακολουθεί να είναι ο Αρχιμανδρίτης Τυχικός Βρυωνή και όπως όλα δείχνουν στην περίπτωση του η Ιερά Σύνοδος θα ακολουθήσει την εντολή που έδωσε ο λαός. Και αυτό φαίνεται και από τις συμμαχίες που φαίνεται να υπάρχουν εντός της Ιεράς Συνόδου, που κλειδώνουν τον επόμενο Μητροπολίτη.

Συγκεκριμένα, όπως πληροφορείται ο REPORTER, υπέρ της επιλογής του Αρχιμανδρίτη Τυχικού για Επίσκοπο Πάφου τάσσεται η πλευρά του Αρχιεπισκόπου, η οποία ήταν και αυτή που τον ανέδειξε στη θέση του Προκαθήμενου της Εκκλησίας της Κύπρου, ενώ υπέρ του φαίνεται ότι τάσσεται και η πλευρά του Μητροπολίτη Λεμεσού, Αθανάσιου.

Και αυτό επειδή από τη μία ο υποψήφιος που ο ίδιος υποστηρίζει, βάσει και των συμμαχιών αλλά και των ποσοστών, βρίσκεται αρκετά κάτω (σ.σ. Επίσκοπος Αμαθούντος) και από την άλλη δεν θέλει να υπάρχει επανάληψη της δικής του περίπτωσης, στην οποία διεκδίκησε μέχρι τέλους τον Αρχιεπισκοπικό Θρόνο, όμως τελικά έχασε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Η ώρα της κάλπης για τις μητροπολιτικές στην Πάφο-Οι διεκδικητές και το φαβορί

Πάντως, όποιο και να είναι το αποτέλεσμα, μέχρι το τέλος της Πέμπτης η Πάφος θα έχει νέο Μητροπολίτη και μέχρι το Σάββατο θα γίνει η χειροτονία του. Μάλιστα, είναι πιθανό ο Μητροπολίτης Πάφου να συνοδεύσει τον Αρχιεπίσκοπο και στην Κωνσταντινούπολη, την Κυριακή. 

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Έντονα καιρικά φαινόμενα και διακοπές ρεύματος σε Λευκωσία και Λεμεσό
Συστάσεις Πολιτικής Άμυνας προς το κοινό λόγω της κακοκαιρίας
Σε ισχύ κίτρινη προειδοποίηση-Η πρόγνωση του καιρού μέχρι και την Τετάρτη
Ζωντανεύουν τα ορεινά χωριά-Αναβιώνουν τα πασχαλινά ήθη και έθιμα μέσα από εκδηλώσεις
Ένας στους πέντε ηλικιωμένους περνά μόνος τις γιορτές-Στο τραπέζι η υπηρεσία εθελοντή στις γειτονιές
«Το πρώτο Πάσχα στον καταυλισμό»-Πώς γιόρτασε η Κύπρος την Ανάσταση το 1975
Συστάσεις της Πολιτικής Άμυνας για αντιμετώπιση έντονων καιρικών φαινομένων
Έγινε η κλήρωση του Τζόκερ για το 1.100.000 ευρώ-Οι αριθμοί που κληρώθηκαν
Έφθασε στην Κύπρο το Άγιο Φώς-Τελετή υποδοχής στο αεροδρόμιο Λάρνακας (pics)
Πάσχα με καταιγίδες και χαλάζι-Κίτρινη προειδοποίηση από την Μετεωρολογική Υπηρεσία