Περιμένει ΠτΔ για Προδημοτική ο Πρόδρομος-Ζητά συνδρομή και από Σαββίδη

Θα ζητηθεί η συνδρομή της Νομικής Υπηρεσίας σε περίπτωση που θα πρέπει να ισχύσει ο Νόμος για να διαπιστωθεί αν υπάρχει δυνατότητα πραγματικής εφαρμογής, δήλωσε το Σάββατο ο Υπουργός Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας Πρόδρομος Προδρόμου, σχετικά με την πρόνοια που περιλήφθηκε στον νόμο περί Δημοτικής και Μέσης Εκπαίδευσης και που αναφέρεται στην υποχρεωτική φοίτηση προδημοτικής εκπαίδευσης σε δημόσια νηπιαγωγεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Επιμένει ο Πρόδρομος για προδημοτική-«Αντισυνταγματικό να μην επιλέγει ο γονιός»

Απαντώντας σε ερώτηση για το θέμα στο περιθώριο ημερίδας επαγγελματικής σταδιοδρομίας στη Λευκωσία, ο κ. Προδρόμου ανέφερε ότι δεν υπήρχε κάτι άλλο να προσθέσει για την προσπάθεια επέκτασης της προδημοτικής από την ηλικία των τεσσάρων. «Υπάρχει μια νομοθεσία που έχει αποφασίσει η Βουλή, εναπόκειται τώρα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τις επόμενες μέρες να αποφασίσει αφού, απορρίφθηκε η αναπομπή, εάν θα αναφέρει τον Νόμο αυτό στο Δικαστήριο», πρόσθεσε.

«Εγώ θα πω μόνο, ότι αν τυχόν αυτός ο Νόμος θα πρέπει να ισχύσει, θα χρειαστούμε αμέσως την συνδρομή της Νομικής Υπηρεσίας για να δούμε αν τυχόν υπάρχει δυνατότητα, γιατί, εκ πρώτης όψεως δεν υπάρχει δυνατότητα, να τύχει πραγματικής εφαρμογής», κατέληξε.

Υπενθυμίζεται πως ο κος Προδρόμου είχε εκφράσει έντονη αντίδραση για την απόφαση της Ολομέλειας να μην αποδεχτεί την αναπομπή του Προέδρου Αναστασιάδη για τη σχετική νομοθεσία, αφού υπέδειξε ότι είναι αντισυνταγματικό να μην έχουν οι γονείς επιλογή για τα παιδιά τους, που θα φοιτήσουν.

Την ίδια ώρα, οργανωμένοι γονείς και η συντεχνία των δασκάλων αναμένουν επίσης τη απόφαση του Προέδρου Αναστασιάδη, με την πρόεδρο της ΠΕΟΔ, Μύρια Βασιλέιου, να δηλώνει πως, μετά τις ανακοινώσεις από τον Πρόεδρο θα εξετάσουν τα επόμενα τους βήματα. «Αν υιοθετείτο η θέση της ΠΟΕΔ, από την αρχή που προωθείτο αυτό το νομοσχέδιο, τότε δεν θα είχαμε αυτά τα θέματα που προκύπτουν αυτή τη στιγμή. Για μας το θέμα είναι ξεκάθαρο. Η προς τα κάτω επέκταση της προδημοτικής, βεβαίως είναι σημαντικό να γίνεται και έχει θετικό όφελος και παιδαγωγικά και κοινωνικά και σίγουρα αν αυτή η πολιτική σχεδιαζόταν από την αρχή, να γινόταν από τις δομές του δημόσιου σχολείου, σήμερα δεν θα είχαμε όλα αυτά τα θέματα», είπε.

Την απόφαση του Προέδρου αναμένουν και οι γονείς και όπως δήλωσε ο πρόεδρος των οργανωμένων γονέων Προδημοτικής, Ιωάννης Ιωάννου, βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία με τον Υπουργό Παιδεία για να δοθούν συγκεκριμένες διευκρινίσεις επί του θέματος. «Οι διευκρινίσεις που ζητήσαμε είναι ως προς τον έλεγχο των ιδιωτικών νηπιαγωγείων, των ωρολόγιων προγραμμάτων που θα εφαρμοστούν, τα κριτήρια επιλογής των παιδιών που θα χωρίζονται σε ιδιωτικά και δημόσια νηπιαγωγεία. Εμείς αυτό που είπαμε στους γονείς είναι να επικοινωνήσουν με τις σχολικές εφορίες τους και να ενημερωθούν», είπε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Τετράμηνα και προδημοτική βάζουν φωτιά στην παιδεία-Πολλά τα μέτωπα για Πρόδρομο

Δειτε Επισης

Συστηματικές αδυναμίες και παραλείψεις στη διαχείριση Natura εντοπίζει η Ελεγκτική Υπηρεσία
Εγκαινιάστηκε ο αρχαιολογικός χώρος της Πύλης Πάφου στη Λευκωσία
Στην οικοδομική βιομηχανία τα περισσότερα εργατικά ατυχήματα
Βήμα προς την ενίσχυση του κράτους δικαίου η σύσταση Φορέα Καταπολέμησης της Απάτης
Πέντε υποτροφίες σε Κύπριους για σπουδές ανακοίνωσε η Πρεσβεία Μαρόκου
Προς μείωση το φαινόμενο σκόνης τις επόμενες ημέρες
Σε βελτιστοποίηση δρομολογίων ασθενοφόρων με τεχνητή νοημοσύνη στοχεύει έργο του ΤΕΠΑΚ
Πάνω από μέσο όρο ΕΕ η απασχόληση στην Κύπρο-Τρίτη σε υπερειδίκευση εργαζομένων
Ζητά επαναφορά των κριτηρίων του 2012 για τους χαμηλοσυνταξιούχους η ΕΚΥΣΥ
Στο 8% το ποσοστό αδήλωτης εργασίας με κόστος δέκα εκ.-Αποφασίστηκε σειρά μέτρων από την Κυβέρνηση