Μεγάλη μάχη για τη ζωή δίνει η τετράχρονη με στρεπτόκοκκο που μεταφέρθηκε στο Ισραήλ

Με αεροασθενοφόρο μεταφέρθηκε εσπευσμένα το βράδυ της Τετάρτης στο Ισραήλ, το 4χρονο κοριτσάκι που νοσηλευόταν  με στρεπτόκοκκο Α΄ διασωληνωμένο στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Μακάρειου Νοσοκομείου.

Η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας, Χριστίνα Γιαννάκη, είπε ότι έφθασε το ειδικό αεροπλάνο – ασθενοφόρο και η ειδική ομάδα για τη διακομιδή και πρόσθεσε ότι υπήρξε μια καθυστέρηση στην άφιξή τους, επειδή ζήτησε τη μεταφορά ενός εξειδικευμένου μηχανήματος, το οποίο θα έχουν στη πτήση προς το Ισραήλ.

Η κ. Γιαννάκη σημείωσε ότι πρόκειται για τεράστια επιχείρηση και στην Κύπρο βρέθηκε το αεροπλάνο-ασθενοφόρο με μεγάλο επιτελείο γιατρών, έναν παιδοχειρούργο και μια νοσηλεύτρια που εξειδικεύονται στο ειδικό μηχάνημα εξωσωματικής κυκλοφορίας, η βοηθός Διευθύντρια της Πανεπιστημιακής Κλινικής Νεογνών και Παίδων του Tel Ha’ Shomer κι ένας τεχνικός.

Σημειώνεται πως σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του Υπουργείου Υγείας, Κωνσταντίνο Αθανασίου, οι γονείς του παιδιού, προχώρησαν σε τεστ ταχείας ανίχνευσης με θετικό αποτέλεσμα και ως εκ τούτου δεν θα μπορέσουν να την συνοδεύσουν στο εξωτερικό.

Υπενθυμίζεται ότι η τετράχρονη είχε διαγνωστεί με γρίπη την περασμένη Τετάρτη και με οδηγίες του παιδιάτρου που το παρακολουθούσε, λάμβανε φαρμακευτική αγωγή. Ωστόσο, η κατάσταση της υγείας της επιδεινωνόταν όσο περνούσαν οι μέρες, με αποτέλεσμα την Κυριακή να κριθεί αναγκαία η μεταφορά του στο Μακάρειο Νοσοκομείο, όπου διαγνώστηκε θετικό σε strep test και λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης, διασωληνώθηκε.

Στο μεταξύ, οι αρμόδιοι από το Υπουργείο Υγείας, αλλά και από την ιατρική κοινότητα τονίζουν πως περιστατικά λοιμώξεων που αφορούν στο αναπνευστικό σύστημα, είχαν παρατηρηθεί και σε προηγούμενες περιόδους στην Κύπρο. Μάλιστα, όπως είχε αναφέρει σε δηλώσεις της η Δρ. Μαρία Κολιού, το περασμένο καλοκαίρι παρατηρήθηκε θάνατος παιδιού που είχε προσβληθεί από σοβαρή λοίμωξη του αναπνευστικού. Αυτό που διαφέρει στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι ο παγκόσμιος συναγερμός που έχει σημάνει, λόγω της έξαρσης των περιστατικών λοιμώξεων από στρεπτόκοκκο τύπου Α’ στη Βρετανία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Βανδάλισαν πτοεκλογική πινακίδα του Νικολέττου-«Δεν θα μας πτοήσει» (pic)
Σε κρίσιμη κατάσταση παραμένει ο Ρόμπερτ Φίτσο-Υπό κράτηση ο δράστης, του απαγγέλθηκαν κατηγορίες
Οι Χούθι έπληξαν ελληνόκτητο πλοίο με σημαία Παναμά στην Ερυθρά Θάλασσα-Δεν υπάρχουν θύματα
Επανέρχεται ξανά η CMC-«Αν η ΕΤΥΦΑ συνεχίσει να αλλάζει τους κανόνες δικαιούμαστε αποζημίωση»
Ανακαλεί την απαγόρευση παραχώρησης αδειών χρήσης πυροτεχνημάτων η Υπηρεσία Μεταλλείων
«Δικτάτορας που δεν αναγνωρίζει κόκκινες γραμμές ο Πούτιν»-Τι λέει συνεργάτης του Ναβάλνι
Στις φλόγες τυλίχθηκαν όχημα buggy και τετράτροχη μοτοσικλέτα στο Λατσί
Χάος με τις ανάρμοστες συμπεριφορές στην ψηφιακή πύλη που ενώνει τις δύο πόλεις Νέα Υόρκη-Δουβλίνο
Φωτιά σε υπνοδωμάτιο διαμερίσματος στην Πάφο-Στο Νοσοκομείο ο ένοικος με αναπνευστικά προβλήματα
Δεν βλέπει αδιέξοδο στην προσπάθεια της Ολγκίν η Λευκωσία-«Υπάρχουν πολλές ευκαιρίες για να αξιοποιηθούν»