Θετικοί στον κορωνοϊό οι γονείς της τετράχρονης-Δεν θα τη συνοδεύσουν στο Ισραήλ

Θετικοί στον κορωνοϊό εντοπίστηκαν οι γονείς του τετράχρονου κοριτσιού που νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Μακάρειου Νοσοκομείου, αφού προσβλήθηκε με στρεπτόκοκκο τύπου Ά, ενώ την ίδια ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη η μεγάλη επιχείρηση διακομιδής της στο Ισραήλ.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του Υπουργείου Υγείας, Κωνσταντίνο Αθανασίου, οι γονείς του παιδιού, νωρίς το απόγευμα, προχώρησαν σε τεστ ταχείας ανίχνευσης με θετικό αποτέλεσμα και ως εκ τούτου δεν θα μπορέσουν να την συνοδεύσουν στο εξωτερικό.

Το παιδί θα συνοδεύσει άλλο πρόσωπο από το οικογενειακό του περιβάλλον.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Γιγαντιαία επιχείρηση για μεταφορά της τετράχρονης στο Ισραήλ-Μάχη για να σωθεί

Σημειώνεται πως νωρίτερα σε δηλώσεις της η γενική διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας, Χριστίνα Γιαννάκη, ανέφερε πως απόγευμα αναμένεται να φτάσει στο αεροδρόμιο Λάρνακας μία μεγάλη πτήση, που έρχεται από την πανεπιστημιακή κλινική του Ισραήλ, με ειδικό μηχάνημα εξωσωματικής κυκλοφορίας. Ανάμεσα στην πενταμελή ομάδα που έρχεται από το εξωτερικό, θα βρίσκεται και ένας παιδοχειρουργός, που είναι εξοικειωμένος με το μηχάνημα.

Εκτός αυτού, στην Κύπρο έρχεται και η υποδιευθύντρια του νοσοκομείου και μία νοσηλεύτρια, που είναι επίσης εξοικειωμένη με το μηχάνημα, καθώς και ένας τεχνικός, για να στήσουν το μηχάνημα για το παιδί και να ανοίξει ο δρόμος για τη μεταφορά του στο Ισραήλ. Όπως υπέδειξε η κα. Γιαννάκη, πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις που έστησε το Υπουργείο Υγείας, με στόχο να σωθεί το παιδάκι.

Υπενθυμίζεται ότι η τετράχρονη είχε διαγνωστεί με γρίπη την περασμένη Τετάρτη και με οδηγίες του παιδιάτρου που το παρακολουθούσε, λάμβανε φαρμακευτική αγωγή. Ωστόσο, η κατάσταση της υγείας της επιδεινωνόταν όσο περνούσαν οι μέρες, με αποτέλεσμα την Κυριακή να κριθεί αναγκαία η μεταφορά του στο Μακάρειο Νοσοκομείο, όπου διαγνώστηκε θετικό σε strep test και λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης, διασωληνώθηκε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Έρχεται ομάδα γιατρών και ειδικό μηχάνημα για την τετράχρονη με στρεπτόκοκκο

Στο μεταξύ, οι αρμόδιοι από το Υπουργείο Υγείας, αλλά και από την ιατρική κοινότητα τονίζουν πως περιστατικά λοιμώξεων που αφορούν στο αναπνευστικό σύστημα, είχαν παρατηρηθεί και σε προηγούμενες περιόδους στην Κύπρο. Μάλιστα, όπως είχε αναφέρει σε δηλώσεις της η Δρ. Μαρία Κολιού, το περασμένο καλοκαίρι παρατηρήθηκε θάνατος παιδιού που είχε προσβληθεί από σοβαρή λοίμωξη του αναπνευστικού. Αυτό που διαφέρει στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι ο παγκόσμιος συναγερμός που έχει σημάνει, λόγω της έξαρσης των περιστατικών λοιμώξεων από στρεπτόκοκκο τύπου Α’ στη Βρετανία.

Ο Μιχάλης Χατζηπαντέλα, το προηγούμενο διάστημα είχε πραγματοποιήσει μία σύσκεψη στο Υπουργείο Υγείας με όλους τους αρμόδιους, ώστε να μελετήσουν τα επόμενα βήματα και προς αυτό το σκοπό είχε αποφασιστεί όπως ενισχυθεί η Κύπρος με strep test, ενώ οι παιδίατροι έχουν λάβει σχετικές οδηγίες για αντιμετώπιση της κατάστασης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Είχε γρίπη η τετράχρονη που προσβλήθηκε με στρεπτόκοκκο-Κρίσιμη η κατάσταση της

Δειτε Επισης

Εγκρίθηκε από τη Βουλή σχέδιο ψηφίσματος για δικαίωμα στο καθαρό περιβάλλον
Πράσινο Βουλής για νέες κατηγορίες δανείων από τον Κεντρικό Φορέα Ισότιμης Κατανομής Βαρών
Εγκρίθηκαν τροποποιητικοί νόμοι για ρυθμίσεις στην καταβολή διαφόρων επιδομάτων
Ψηφίστηκε πρόταση νόμου για δημοσίευση έκθεσης ελέγχων αγοράς από Υπ. Ενέργειας
Πέρασαν από την Ολομέλεια οι νέοι κανονισμοί των Δημοτικών-Ικανοποίηση ΥΠΑΝ, όσα αλλάζουν
Πράσινο Βουλής για χρονική παράταση χρηματοδότησης ελλειμμάτων ΟΚΥπΥ
Θλίψη Υφ. Πολιτισμού για τον θάνατο του Πέτρου Στυλιανού
Θετική η Επ. Υγείας για επέκταση κρατικής χορηγίας ΟΚΥπΥ
Υπεψηφίστηκε ομόφωνα ο προϋπολογισμός του ΤΕΠΑΚ-Δυσφορία Βουλής για καθυστέρηση
Δέσμευση Βουλής για εξεύρεση βιώσιμων πολιτικών για καλύτερες συνθήκες εργασίας